Şimdi Ara

AMD Ryzen Kullanıcı & Tartışma Konusu: 668 Kullanıcı (Güncel) (269. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.678
Cevap
139
Favori
356.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 267268269270271
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ARroWCoLT kullanıcısına yanıt
    giganın kıllığı işte ne diye gri siyah beyaz diye ayırmış ki
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Gigalık mesele değil bildiğim kadarıyla. B350/B450 anakartlarda nvme m2 ssd takınca bir kaç sata portu iptal oluyor. Kılavuzda yazıyor nereye ne takarsan hangi portları kullanamazsın diye. Şu anki konfigürasyonu (2 nvme ssd) b450 aourus pro da kullansaydım, geriye sadece 2 sata portu kalacaktı. X570 de bütün portları kullanabiliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilemem bende öyle bir şey yok x370 c6h anakart 1-2-3- portta 2 hdd 1 ssd takılı m2 ssd taktım öyle bir sorun olmadı
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    B serisi anakartlardan kısmak adına böyle şeyler yapıyorlar galiba. Yeterince pcie hattı koymuyorlar. X570 de uzun uzun kılavuza baktım hangi sata portlar iptal olucak diye, böyle bir ibare göremeyince şaşırdım. İşte eşşekten inip ata binince insan bi bocalıyo .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Bende msi b350 tomahawk var. O da yapıyor aynı şeyi. Geçen ay yeni harddisk takınca farkına vardım. Harddiski takınca Nvme ssd'den Windows'u başlatamamıştım bir türlü. Sata harddiski çıkarıp reboot yapınca düzelmişti. Sonra başka sata portuna bağlamıştım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • @white_predator aynen olabilir benim kartta 8 port var belki ondandır ama renk farkı yok

    AMD Ryzen Kullanıcı & Tartışma Konusu: 668 Kullanıcı (Güncel)

    @puandorg sinir bir durum aslında
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Hem de ne biçim, sağdan soldan kısıp nvme ssd almıştım hızlı olsun biraz diye. Bozdum sanıp epey dertlenmiştim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • puandorg kullanıcısına yanıt
    aynen insan bilmeyince canı sıkılıyor bozdum mu diye
  • İlk nvme ssd im (adata sx6000pro 256gb) ryzen özürlü imiş. Saatlerce uğraştıktan sonra yok bu olmayacak iade ediyim diye inventusu aramıştım. Elemanlar kusura bakmayın gözden kaçmış o seri ryzenla sorun çıkartıyor, göndereceğimiz firmware i yükleyin sorun hallolur dedilerdi. Tabi bunu elli kere söküp takmadan önce öğreneydim iyiydi. Ama akıllandım mı yooo, şu an kullandığım iki nvme mde adata . Adata nın sitesinde kayıtlı 4 cihazım var, oysaki patlayan su650 den sonra baya bi sövmüştüm firmaya .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Master_Sergeant

    İlk nvme ssd im (adata sx6000pro 256gb) ryzen özürlü imiş. Saatlerce uğraştıktan sonra yok bu olmayacak iade ediyim diye inventusu aramıştım. Elemanlar kusura bakmayın gözden kaçmış o seri ryzenla sorun çıkartıyor, göndereceğimiz firmware i yükleyin sorun hallolur dedilerdi. Tabi bunu elli kere söküp takmadan önce öğreneydim iyiydi. Ama akıllandım mı yooo, şu an kullandığım iki nvme mde adata . Adata nın sitesinde kayıtlı 4 cihazım var, oysaki patlayan su650 den sonra baya bi sövmüştüm firmaya .
    Adata ya kotu diyeni argb seritlen kitbaclarim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şerit ledde düşünüyorum. Mevcut kasam corsair 400r, yan kapağı kestirip pleksi yaptırınca içerisi şenlense fena olmaz dedim. Adatanın şerit ledi satılıyor mu, bildiğiniz yerli bir site var mı? Yoksa ya modifiyeci bir arkadaşa hazırlatıcam ya da deep cool un şerit ledini alıcam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Master_Sergeant

    Şerit ledde düşünüyorum. Mevcut kasam corsair 400r, yan kapağı kestirip pleksi yaptırınca içerisi şenlense fena olmaz dedim. Adatanın şerit ledi satılıyor mu, bildiğiniz yerli bir site var mı? Yoksa ya modifiyeci bir arkadaşa hazırlatıcam ya da deep cool un şerit ledini alıcam.
    Xpg marka led serite hic denk gelmedim.
    Zaten bu rgb konusu konusuldumu midemde bi agri bi mayisma..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok hocam kasanın içini pavyona çevirme gibi bir isteğim yok. Sadece yandan bakınca fanlar dönüyor mu, yerinden çıkmış - çıkacak bir zırıltı var mı göreyim istiyorum. Bir ara montajdan kaynaklı bir sebepten dolayı (cpu fanının ram e baskı yapması) ramin soğutucusu yerinden ayrılmış, ekran kartının üzerine düşmek üzereydi. Şans eseri farketmeseydim kısa devre sonucu en iyi ihtimalle ekran kartını, en kötüsü bütün sistemi kaybedebilirdim. Alacağım ledi sabit bir renge ayarlayıp (yeşil, mavi gibi) içerde olan biteni göreyim bana yeter. Öyle ışık yansın sönsün, yürüme efekti yapsın gibi dertlerim yok. Arada bir değişiklik olsun diye rengini değiştiririm o kadar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaw al bi el lambası bak içine lede ne gerek var ayrıca o aida ssd için ben uyandırmadım mı seni sürücüsü yok mu onu kur diye?
  • AMD Ryzen 7 2700X 1.082,80 TL Sistem toplayana demişler ama sepete atılıyor ilginç.

    Alsak göndermeyecekler mi?
    https://www.sinerji.gen.tr/amd-ryzen-7-2700x-370-ghz-8-cekirdek-20mb-am4-12nm-islemci-tray-kutusuz-pmu417314
  • Ryzen 7 2700'den Ryzen 7 3800X'e geçtim. Anakart ROG Strix Asus B450-E Gaming.
    Güncellerseniz sevinirim.
  • 970 Evo Plus 'a biraz maceralı olsa da geçebildim Yardımcı olan arkadaşlara tekrar teşekkür ederim. Makinayı hazır sökmüşken stok fanla gelen termal macunu Arctic MX4 le değiştirdim. Ram hızını da 3600 den 3400 e çektim, oda sıcaklığı 26 derece iken işlemci boşta 39 derece sabit. 3700X e göre hiç fena değil sanırım, daha da kurcalamam, kalsın böyle

    AMD Ryzen Kullanıcı & Tartışma Konusu: 668 Kullanıcı (Güncel)

    Edit: Bu 970 Evo Plus'ın sıcaklığı ortalama 48-50 derece civarı, biraz sıcak mı çalışıyor, yoksa bunlar hep böyle mi? Ekran kartının altında olması da sanırım biraz ısıtıyor, tabanda bir tane boş fan yeri var, bir tane 120 lik eklesem mi acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARroWCoLT -- 9 Aralık 2019; 16:11:49 >
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Ne uğraşcam ampülünen, lambaynan. Modifiye işleri yapan bir arkadaşa sipariş geçtim, gelince ışıl ışıl olacak kasanın içi . Yok driver meselesi değil, makina daha bios aşamasında kendinden geçiyordu, hatta adata sayesinde backup biosun çalışmış olduğunu öğrendim . Şu an gelenlerde firmware sorunu yok, hatta iki sürüm ileri gitmiş yeni ssdler.
  • ARroWCoLT kullanıcısına yanıt
    Hocam anakartınızınla gelen m2 soğutucusu varsa mutlaka kullanın, baya farkediyo. Benim anakartla bir tane geldi, bir tanede eski anakartımdan arakladım. Bendeki nvmler yük altında kolay kolay 40 dereceyi geçmiyor, boştada 33 derece civarı.
  • Maalesef kartla gelen soğutucu yok, almak lazım o zaman.
  • 
Sayfa: önceki 267268269270271
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.