Şimdi Ara

Mesut Çevik 'Amd'nin rakibi yok. 7700k hikaye olacak, çok net.' (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
167
Cevap
1
Favori
12.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Sen daha genel bır cevap vermeyı tercıh etmıssın.7700k nın dıger ıslemler ıcın ne kadar kotu oldugunu sorgulamaya gerek bıle duymuyorum.

    1700x mı 7700k mı deseler dıger ıslemler ıcın 1700 derım dusun ıste x olanına bıle gerek yok
  • Bir takım şeyler konusunda herkesi bilgilendireyim;

    XFR özelliği sadece X serisinde olmayacakmış. Bütün Ryzen 7'lerde bu özelliğin var olduğunu şu anda biliyoruz. X işlemcilerin farkı yalnızca daha iyi OC olacak çiplerin özellikle seçilip frekansının artıp bu şekilde isimlendirilmesidir.

    Overclock yapılabilen çipsetler;

    X370
    X300
    B350

    Birçok kişi B300(B350'nin mini itx versiyonu) ile OC yapılabileceğini düşünüyor ancak B300 OC desteklemiyor. Ayrıca sizin anakartınız OC desteklese de desteklemese de işlemciniz boost hızına çıkar. O konuda sıkıntı yok. Ancak boost dediğiniz şey OC gibi değil. Turbo/boost dediğimiz olayda kısa bir süreliğine işlemci frekansı genellikle tek çekirdekte yüksek bir hıza çıkartılıyor.
  • eulogy kullanıcısına yanıt
    Oc konusu bambaska bır konu onu konunun dısında tutalım bence.Cunku ona bakarsak dıgerlerıde oc oluyor.Boyle degerlendırmeyelım ama soyle degerlendırelım

    Bı kere solluyor dedıgınız olay tamamen yapay testlerde degıl mı?Oyunlarda sollama var mı bılmıyoruz henuz dogru mu?

    Buna gore konusacak olursak su an sadece tahmın yurutuyoruz bız.Ama Mesut bey ıle Erdı bey ıslemcıyı ıncelemısler ve 7700k hıkaye olacak denılmıs.Bak hıkaye oldu dememısler zaten olacak demısler.Ona bakarsak tum cpular hıkaye olacak onemlı olan bunun ne zaman olacagı?

    Bende dedım kı hıkaye olması ıcın once 8cekırdek 16thread desteklı oyunlar gelmesı lazım dedım bunun neresı yanlıs sımdı?Gunumuzdekı oyunlar 4 cekırdek kullanıyorlar ve bu durum uzun sure devam edecek dedım.

    Ayrıca donanım alıyoruz kullanamıyoruz dedım yanlıs mı?Kullanabılıyor muyuz sen soyle oyun cıkıyor kastırılması ıcın ellerınden gelenı yapmıslar yapımcılar.Bız habıre donanım alalım dıye.

    Islemcıler sadece oyundan ıbaret olsun olmasın benım yazdıgım tum mesajlarda oyunlar vs cpular hakkında konusmusum.

    Madem konu oyunlar degılse neden herkes fps nın pesınde?

    6900k ılk cıktıgında render ıslemcısı olarak pıyasaya suruldu o zamandan bu zamana kadarda render ıslemcısı olarak adı gectı.Ryzenler cıktı 6900k bırden oyun ıslemcısı oldu

    Mantıksızlıgı anlatabılıyor muyum acaba?
  • Intel tekel firma olsaydı bu kadar para kazanamazdı. Amd ile yarattıkları piyasada Intel amd'yi teknolojisi için sınır olarak görüyor nasıl mı?

    Intel gelecek 10 yılın teknolojisine sahip işlemcilere şimdiden hazır şekilde elinde tutuyor. Ama bunu ne zaman piyasaya süreceğini Amd'ye bakarak ayarlıyor. Amd'nin geriden gelmesi onun yeni sürümleri piyasa sürmesini geciktirdiği için daha çok para kazanıyor.

    Intel çalışanları eminim ki Ryzen performansını gördükten sonra '' oh be sonunda yeni sürümü piyasa sürmenin vakti geldi '' demişlerdir. Yıllardır Intel, Amd'nin gelişim gösterememesinden dolayı aynı tip işlemcileri makyajlaya makyajlaya piyasa sürüp deli paralar kazandı. Artık Intel için yeni dönem başlıyor. Bakalım bu rekabet fiyat açısından ne getirecek.

    Yukarıda yazdıklarım klasik Duopol piyasasına örnek teşkil edecek tanımlamalardır. Ayrıca sanmayın ki kanlı bıçaklılar.Duopol piyasalar firmalar arası çok büyük gizli anlaşmalar içerir. Intel hiç bi zaman Amd'nin yok olmasını istemez. Yukarıda dediğim gibi tekel olmanın ağır şartları vardır. Kimse tekel firma olmak istemez.

    Not : Ukalalık yapmak için yazmadım. Sadece olayın ekonomik ve teknik detaylarını paylaştım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaciTTOR -- 26 Şubat 2017; 2:55:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HaciTTOR kullanıcısına yanıt
    Bır yorumumda aynen dedıklerını dıle getırdım.Aynen soyle dedım: Intelın elınde neler neler vardır kımbılır ryzenın cıkması bır bakıma ıyı oldu 2 sene sonra pıyasaya sureceklerını sımdı cıkarmak zorunda kalacaklar dedım.Ohh olsun beter olsun dıyede sonuna ekledım.

    Intel zamanında amd batıyorum dedıgınde sacma sapan bır yanlıs ıs yapıp amd ye para vermıstı.Sırf bellı olmasın dıye yanlıs yaptıklarını soylemıstı ıntel.Tam hatırlamıyorum olayı hatırlayanlar vardır.

    Bızım bıldıgımızden ve gordugumuzden farklı araları.Bız anca bırbırımızı yıyelım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WARTIME

    Sen daha genel bır cevap vermeyı tercıh etmıssın.7700k nın dıger ıslemler ıcın ne kadar kotu oldugunu sorgulamaya gerek bıle duymuyorum.

    1700x mı 7700k mı deseler dıger ıslemler ıcın 1700 derım dusun ıste x olanına bıle gerek yok

    ben tam gerçek testleri görmeden tahmini cevap veremem hele 7700k yı hiç araştırmadım fiyatını görünce sende haklısın umarım her şey güzel olurda insanlar aldıkları ürünlerden tam performans alır. artı umarım intelde abartılı fiyat politikasından faz geçip her kesime hitap eder
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    7700k fıyat ındırımı ıle 1400tl olacagı soylenıyor.Tabı bu bızım ulkede nasıl ve ne zaman yansır orası muamma.

    Intel fıyatlarda resmen ısın suyunu cıkarmıstı hatta su degıl baska bırseyde neyse yazmayayım onu.Dedıgın gıbı gercek testler gelsın tekrar konusulur bunlar sımdıkıler sadece tahmın uzerıne.
  • ben farklı açılardan olaya bakacağım, artık devir minimum enerji ile maksimum performansı yakalamak üzerine kurulu. masaüstü platformu artık pazar payı dar bir platform. bunun yerine pazar payı yüksek olan mobil platformlar para kazandıracaktır. qualcomm'un snapdragonlarla mobil pazarda tekel olması. ironik olarak qualcomm'un da yeni işlemcilerini samsung'un üretmesi...



    tahminimce intel masaüstüne eski önemi bir süre vermeyecek. bunun yerine 5W TDP değerli CoreM platformuna yatırım yapacaktır. heryere girecek mikroişlemciler üretmek daha kârlı olsa gerek. Milyonlarca cep telefonu, iot ve dizüstüye hitap etmenin yolu TDP'nin mW seviyelerine inmesinden geçiyor.



    amd'nin bu yaptığı atağın benim için özeti şu,



    1- intel ürünleri ucuzlayacak, bu tüketiciye yarayacaktır.

    2- inteli yeni yatırıma ve performansa mecbur bırakacak.

    3- arm yerine mobil platformda x86 ürünlerinin kullanımı artacak



    bakmayın şuanda bi kaç tablet ve cep telefonundaki x86 intel işlemcilere, şuandaki tercih tamamen saçma zaten. bu yediği tokatla intel artık özellikle samsung'un ve diğer nanoteknoloji firmalarının kendi rakibi olduğunu gördü. çünkü amd yıllardır tek başına yapamadığı tokat olayını samsung'a ürettirdiği işlemci ile vurdu.



    (buradan yazıyorum samsung'a zamanla bi haller olabilir, bu ara yine çok zıplamaya başladı )

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD YE HER ZAMAN SEMPATİM VAR.. NVIDIA VE INTELDEN HEP NEFRET ETTIM AMD LOGOSUNDAN TUT İŞLEMCİ MODEL İSMİNE KADAR HEP DAHA ÇEKİCİ VE GÖZE HOŞ GELEN BİR MARKA VE ŞU AN HAKETTIĞI YERE GELECEK.. INTEL ALANLARA YAZIK OLDU..



    ŞIMDI BIDE INTELE PARA BAYILDIĞI IÇIN HER HALUKARDA AMD YI KOTULEMEYE ÇALIŞAN TIPLER CIKACAK.. AYNI RX 480 CIKTIGINDA OLDUGU GIBI..



    INTEL AMD NIN T... LARINI YESIN :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WARTIME kullanıcısına yanıt
    ben yazayım m..kunu çıkardı valla bence intel yine düşürmez diyorum fiyatını al sana tahmin zaten taksit olayıda bitiriliyor her sene sanki millete elektronik ve pc almayın der gibi neyse aynen net gerçek testler gelsin ak mı kara mı görelim
  • WARTIME kullanıcısına yanıt
    Evet arkadaşlar; bilgi birikimi olmadan çok biliyormuş gibi davranan ölümüne fanboy örneğimizden ders alarak, akılcı ve sağlıklı bir yorumun nasıl olmaması gerektiğini anlamışsınızdır umarım. Bir sonraki kısa akıl dersinde görüşmek üzere...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • togi1975 kullanıcısına yanıt
    Aslına bakarsanız oc oluyor ama işlemci zaten optimizasyonlarla potansiyelinin sınırına yakın olarak çıkıyor kutudan. Oc için pek de bir alanı yok diye biliyorum. Amd genellikle oc konusunda iddialı ve sıcakkanlı bir firmaydı. Ryzen'in 6 ve 4 çekirdekli versiyonları da Sandy bridge gibi oc olursa o özlediğimiz günlere dönebiliriz

    Hala daha direnen 2700k-2600k-2500k gibi efsane işlemcilerin de piyasadaki halefleri gelmiş olur.

    Keşke bende de test örneği olsaydı da çekirdek kapatıp piyasadan alınabilecek sıvı soğutma oc testleri yapsaydım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akıl hocasına bak sen Aksını ıddıa edecek bır tane yorumu olmadan konusmak hangı turun ornegı.Sen once bı ogren sonra kralın gelsın onada ben ogreteyım yavrucugum
  • http://wccftech.com/amd-ryzen-7-1800x-overclocking-performance/

    Wccftech de donanımhaberin yayınının haberini yapmış, asın bayrakları

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crazy585858 kullanıcısına yanıt
    Geç kaldı AMD yalnız(Özellikle doların bu kadar artması kötü oldu), bekleye bekleye sonunda benim gibi kaç zamandır AMD kullananları sonunda Intel'e kaptırdı.
    Epey idare eder beni şuanki sistem(İşlemciyi uygun fiyata aldıydım zaten), ondan sonrasında piyasaya göre hangisi uygunsa geçeriz birine.
    Rekabet iyidir, yeni sistem toplayacaklara hayırlı olsun. Intel indirimlere başlamış sanırım ABD'de.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HaciTTOR

    Intel tekel firma olsaydı bu kadar para kazanamazdı. Amd ile yarattıkları piyasada Intel amd'yi teknolojisi için sınır olarak görüyor nasıl mı?

    Intel gelecek 10 yılın teknolojisine sahip işlemcilere şimdiden hazır şekilde elinde tutuyor. Ama bunu ne zaman piyasaya süreceğini Amd'ye bakarak ayarlıyor. Amd'nin geriden gelmesi onun yeni sürümleri piyasa sürmesini geciktirdiği için daha çok para kazanıyor.

    Intel çalışanları eminim ki Ryzen performansını gördükten sonra '' oh be sonunda yeni sürümü piyasa sürmenin vakti geldi '' demişlerdir. Yıllardır Intel, Amd'nin gelişim gösterememesinden dolayı aynı tip işlemcileri makyajlaya makyajlaya piyasa sürüp deli paralar kazandı. Artık Intel için yeni dönem başlıyor. Bakalım bu rekabet fiyat açısından ne getirecek.

    Yukarıda yazdıklarım klasik Duopol piyasasına örnek teşkil edecek tanımlamalardır. Ayrıca sanmayın ki kanlı bıçaklılar.Duopol piyasalar firmalar arası çok büyük gizli anlaşmalar içerir. Intel hiç bi zaman Amd'nin yok olmasını istemez. Yukarıda dediğim gibi tekel olmanın ağır şartları vardır. Kimse tekel firma olmak istemez.

    Not : Ukalalık yapmak için yazmadım. Sadece olayın ekonomik ve teknik detaylarını paylaştım.





    +1 dediklerinde haklısın fakat şuraya birşey eklemek istiyorum.



    İntel'in Amd çıkarsın görelim diyipte çıkaracağı seri Sandy Bridge misali %30-40 fark atması gerekir ki Amd'yi altüst etsin.



    Ben açıkcası Fx ile Sandy Bridge uçurumu kadar bir bomba artık yaşanmaz kanaatindeyim. İntel %10-20 arası daha performanslı işlemci çıkarabilir fakat fiyatı uygun tutacağını düşünmüyorum.Ya da fiyatı uygun tutsa bile Amd fiyat kırıp gene piyasayı dengeler.



    Bence İntel her türlü kaybetmiştir.Sunucu bazında konuşmuyorum orda durumlar farklı fakat masaüstü işlemciler bazında bence kaybetti.Çünkü Fx işlemciler oyunlarda net tökezliyordu kurtarır tarafı yoktu.Şu an Sandy Bridge gibi uzun süre idare edecek bir işlemci serisi yaptı bence Amd. İntel daha performanslı ürün çıkarsa da muhtemelen daha yüksek seviye ekran kartına sahip daha fazla fps almak isteyen kullanıcılar tercih edecektir.



    Yani Fx serisi İntel'in Sandy Bridge ve sonrası hiçbir mimarisine rakip olamadı.Fakat şu an işler değişti Zen mimarisi ciddi bir rakip. İntel %30-40 arası bir performans farkı yakalamış işlemci mimarisi ve uygun fiyattan piyasaya ürün sokarsa anca eskisi Tekel olur ama zannetmiyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6900k yı kaç kişi aliyor ki intel yok olsun. Hani g4560'a rakip işlemci çıkardı mı amd. En ucuz islemcisi 129 usd.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    Bos bos konusuyorlar işte 18 Temmuz 1968 yılında kurulmus fırma ryzen gelınce çöp oldu, mezarı kazıldı, yok oldu dımı he he ondan
  • Test ettikleri modelin stok hızdaki tek çekirdek performansı 7700k'dan daha mı düşük dedi yoksa ben mi yanlış anladım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu Ryzen işlemcilerin gelişi AMD ve Intel seven her iki tarafıda mutlu eden bir adım oldu. En üst seviye performansı yarı fiyatına alabilmek, Intel işlemcilere indirim gelecek olması, rekabetle beraber ortaya yeni işlemcilerin çıkacak olması vs bunlar hep bizim faydamıza. Helal olsun AMD.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.