Şimdi Ara

Türk Telekom 1.39 milyar lira zarar açıkladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
264
Cevap
1
Favori
12.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türk Telekom 1.39 milyar lira zarar açıkladı 
    Hatırlayacağınız gibi kısa süre önce Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıklamada bulunan Türk Telekom, bağlı ortalığı bulunan Avea’nın 2G ve 3G hizmetlerindeki hazine payı yükümlülüğünü eksik ödemesi nedeniyle toplam 184 milyon liralık tebligat gönderildiğini bildirmişti.
     
    Ayrıca Bkz.Türkiye’nin ilk dijital enerji santrali için imzalar atıldı
    Fatura indirimleriyle bağlantılı olduğu ifade edilen borcun ardından telekomünikasyon devi 2016 yılı mali verilerini de paylaştı. Buna göre geçtiğimiz sene ilk 9 ayda 664 milyon lira net kar elde eden şirket, kur zararının etkisiyle dördüncü çeyrekte 1.39 milyar lira zarar açıkladı. Türk Telekom böylelikle 2016 yılını 724 milyon lira zararla kapattı. Karşılaştırma yapmak gerekirse 2015'in son çeyreği 1.04 milyar, yılın tamamı ise 907 milyon lira kar ile geride bırakılmıştı.
     

    2008 yılından bu yana en yüksek abone kazanım sayısına ulaşıldı

     
    Türk lirasının dolar ve avro karşısında değer kaybetmesiyle ortaya çıkan durumun genel tabloya da büyük etkisi oldu ve 3.02 milyar lira net finansal gider kaydedildi. Yayınlanan verilere göre 2016 yılında 3 milyar TL yatırım yapan Türk Telekom gelirlerini yüzde 11 artırarak -en yüksek yıllık büyüme oranı kaydederek- 16.1 milyar lira seviyelerine yükseldi.
     
    2008 yılından itibaren en yüksek yıllık abone kazanım sayısına ulaşan şirket 691 bin ile yıl sonunda 8.7 milyona, mobil aboneler ise 1.3 milyon artış ile 18.6 milyona ulaştı. Bu yıl gelirlerini yüzde 8 ila yüzde 9 oranında arttırmayı hedefleyen şirketin konsolide (vadesi uzatılan borç) FAVÖK (EBITDA) tutarının 5.8 - 6 milyar lira, konsolide yatırım harcamalarının ise yaklaşık 3 milyar TL seviyelerinde gerçekleşmesi bekleniyor.
     







  • Bı araplar bedavadan aldılar Türk Telekom'u. Dönemin ulaştırma bakanı Binali Yıldırım'ın özelleştirme töreninde ki yüz ifadesini unutmuyorum, sinsi sinsi gülüyordu. Dönemin maliye bakanıda, babalar gibi satarız kimse karışamaz diyordu.



    Vay be, nerden nereye



    Bedavaya verdikleri telekom, bu milletin kanını eme eme bitiremedi ve yinede zarar etti öylemi. Bence kardan zarardır o yada vergi vermemek için kılıfına uydurup zarar gösteriyordur.



    Bu ülkenin tekel kurumu Telekom zarar ediyorsa, tekel olmayan diğer şirketler batsın o zaman.
  • Batmasını temenni ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belli zaten hız düşürmeler sıkıntılar filan birşeyler oluyor

  • Cehennemin dibine kadar yolları var, yıl 2017 text bazlı sitelere girerken gecikme oluyor, en yüksek paketi al ping iyileşmiyor, altyapı zayıf, bağlantı kalitesi düşük her geçen gün ihtiyaçlar artıyor hiç bir çalışmaları yok fakat her ay tıkır tıkır paraları ödeniyor buna rağmen zarar ediyorlar, batacaksanız batın da biz de kurtulalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SCWS -- 9 Şubat 2017; 17:53:56 >
  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    ne alaka

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beter olsunlar...

  • şimdi tarifelere zam yaparlar. bari Haziran a kadar bekleseler şu tahadütüm bitsin internetimi kapacağım.

  • Demek zamanında başbakanın söylediği her eve en az 100 mbps hayel oldu yine kandırıldık.

  • Türk Telekom kâr yapıyorken özelleştirildi satıldı şimdi zarar yapıyor. Peki zararı kim ödeyecek? Evet diyenler mi?

  • Arkadasim mudur burada. Daha milyarlarca dolar borc var demisti.

    Edit: isletmesi kiralandi. Sirket hala bizim yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1DFD8C17B -- 9 Şubat 2017; 17:17:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yav burada biri başka konuda türk telekom zarar ediyor dediğinde "kim zarar ettiğini söylüyor yeaa yalan" diye çomar kafasıyla dalmıştı o aklıma geldi :d ayrıca euro ve doların yükselmesinin ne etkisi var yeaaa diye düşünen çomarlar baksın bakalım en büyük şirketler batınca türkiye ekonomisi nasıl dönecek istihdam nasıl sağlanacak? he bana kalırsa da türk telekom batsın batmasına da bu kurdaki yükselişler bir tek türk telekom için değil. yarın öbür gün sizin ekmek yediğiniz şirket zarara girer ilk sizi çıkartırlar ekmeğinizden olursunuz. egonomi çoh ei dersiniz.

  • altyapın gibi batasın

  • Ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh içimin yağları eridi

  • İnsallah batarlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pazarda tekel olup herkese fahiş fiyatla o dandik interneti almaya mahkum edeceksin sonra her şey güllük gülistanlık olacak. Yok öyle bir şey, beter olsunlar.
  • Türk telekomunda... Kiralayanında.... Batıranında....

    tosbağa hızına ferrari parası ödüyoruz.

    asıl soru. bunda dikkat! "Nereye Gitti Onca Para"
  • Bugüne kadar en çok tartıştığım ve sorun yaşadığım firmadır. Küçük kurnazlıklar ve küçük zaferlerle kendini bitirdi. Müşteri memnuniyeti sıfır. Kimsenin hoşnut olmadığı ve herkesin sorun yaşadığıda yorumlarda görülüyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ardaq

    yav burada biri başka konuda türk telekom zarar ediyor dediğinde "kim zarar ettiğini söylüyor yeaa yalan" diye çomar kafasıyla dalmıştı o aklıma geldi :d ayrıca euro ve doların yükselmesinin ne etkisi var yeaaa diye düşünen çomarlar baksın bakalım en büyük şirketler batınca türkiye ekonomisi nasıl dönecek istihdam nasıl sağlanacak? he bana kalırsa da türk telekom batsın batmasına da bu kurdaki yükselişler bir tek türk telekom için değil. yarın öbür gün sizin ekmek yediğiniz şirket zarara girer ilk sizi çıkartırlar ekmeğinizden olursunuz. egonomi çoh ei dersiniz.

    hocam bu bakkal mı, nasıl batsın ?

    sektörde tekel olan bir firmadan bahsediyoruz batmaz merak etme. harcama kalemlerine bakmak lazım, bir şeylere harcama yapmıştır ya da döviz borcu nedeniyle zarar açıklamıştır malum yabancı sermaye ülkeye getirdiği dolarları peyder pey ülkeden çıkarır yani ödemesi gereken kredi borcu olabilir.




  • Batsın inşallah.. Amin.
  • süper online kullanıyorum, sözleşme bitsin türk telekomun olan aveayı da bırakacağım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.