Şimdi Ara

22 yaşında başımı yaktım!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar konu mühim.

    2014 mart ayının 7. günü ilişkimizin başladığı kız arkadaşımla beraber uzun zamandır aynı evi paylaşıyoruz. İkimiz de ciddi düşünüyoruz. Artık ilişkimiz 4. yıla vuracağı için de evlilik teklif etmek istiyorum. Bir yüzükle işe başlayıp sonrasında da yaratıcı fikirlere açığım.

    İşin maddi boyutu benim için şu an ön planda. Normalde asla paraya kıymam ama geçim sıkıntım var beni 2-3 sene bağlayan, ev eşyası aldım bir sürü onların borçlarını ödüyorum. Maaş desen Türkiye standartlarının üzerinde ama fazla da değil.

    Bana yardım edin dostlar ne yapabilirim nasıl yapabilirim? İstediğim yardım yüzük alma ve evlilik teklifi üzerine, nasıl bir şey yapmalıyım sizce? Özel bir gün olmasını istiyorum.

    Mesela ilk pırlanta yüzükle başlayalım sizce nereden nasıl bir yüzük almalıyım? Max. bütçem 2500tl yüzük için.

    Gerçekten şu an yardımınıza muhtacım ne olur boş geçmeyin.

    Edit: Yüzüğü aldım arkadaşlar. Bu konuyu buradan sürekli güncelleyeceğim ki orta düzeyde bi hayatı olan insanın bir düğün için kalem kalem bütün giderlerini yazayım da ileride evlenmek isteyenler için yardımcı olması açısından bulunsun bir kenarda.

    Yüzüğü Atasay'dan aldım, malum hemşerimiz atasayın sahibi çivrilli. Altınbaş, Favori ve Zen vardı elimizin altında gezebileceğimiz hepsine gittik en uygun ve güzel bunu bulduk. (Resim ekleyeceğim.) 2000tl ye aldık yüzüğü. Normal satış fiyatı 3260tl.

    Yüzüğü alırken dikkat etmeniz gereken belli başlı kriterler var, kesinlikle bunlara dikkat edin arkadaşlar.
    1-Yüzüğün rengi: Bu çok önemli çünkü parlaması buna bağlı da denebilir. Diamond'ın D sınıfından başlar Rengi alfabenin son harfi Z'ye kadar gider ki bu renk sapsarıdır. D en iyisi bunu E, F ve G takip eder. Benim aldığım yüzük F sınıfı (Nadir beyaz+) olarak geçer. Size satarlarken kuyumcular genellikle f ve g arasında fark yok zaten derler kesinlikle aldırış etmeyin aradaki fark bariz belli.
    2-Yüzüğün berraklığı: Burası bence çok önemli bir sınıf değil ama yine de belirteyim. Binlerce yıllık oluşum süreci içerisinde elmasın içinde gözle görülemeyen mineral barçaları hava boşlukları çatlaklar çizikler oluşuyor. Bunların sayısı büyüklüğü vb kriterler göz önüne alınarak berraklığı ölçülüyor. Bu sınıflar (IF: Tertemiz / VVS1, VVS2: çok çok az var / VS1, VS2: çok az var / S1, S2: az var / P1, P2, P3: içerir) sıralama bu şekilde. Benim aldığım S1 sınıfında. Biz 10 kat büyüten gözlük gibi şeyle biraz bakındık gördüğümüz tek şey toz zerreciği gibi bi lekeydi.
    3-Karat(ct): Karat taşın büyüklüğü arkadaşlar. Fiyatını belirleyen en büyük etkenlerden birisi de bu. Bildiğin milimetre ölçülerine karat demişler. Örnek olarak 0,20ct=3.8mm 2,00ct=8.1mm... Benim aldığım 0,19ct
    4-Sertifika: Eğer yüzüğü alırken size sertifika vermiyorlarsa uluslararası geçerli olan o yüzük pırlanta bile olmayabilir, ağırlığı, büyüklüğü, lekesi herşeyi sahte olabilir, bir gün satmanız gerekirse yada daha büyüğüyle değiştirmeniz büyük bir şok yaşayabilirsiniz. kesinlikle almadan önce sertifikasını sorun. Bu elmasları inceleyen 3-4 adet firma var benim aldığım yüzüğün sertifikası HRD Antwerp tarafından verilmiş.

    Özetle yüzük 0,19ct - F class - S1 clarity - Perfect Cut - 14K White Gold



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tetrick -- 15 Şubat 2017; 11:43:59 >







  • hocam ben sadece evlilik teklifi üzerinde bir tavsiye vereyim topluluk içinde olsun birkaç arkadaşını ayarla bu sayede daha unutulmaz ve daha reddedilmez olur.burdaki plan sana kalmış.yüzüğe gelince de önce atasay gibi marka yerleri gez fiyatlarına bak.büyüklerden de tavsiye alabilirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.