Şimdi Ara

Ali Sami Yen Spor Kompleksi THE VENUE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Ali Sami Yen Spor Kompleksi THE VENUE

    Başkan Özbek’in açıklamaları şu şekilde:

    “AMACINA UYGUN KOMPLEKS İÇİN ÇABA İÇİNDEYİZ”
    “Ali Sami Yen Spor Kompleksi planlandığında 365 günü yaşayan bir merkez olması düşünülüyordu. Ancak ne var ki Türkiye’deki pek çok stat gibi kapılarını 15 günde bir, sadece maç günleri açan bir yer olmaktan öteye gidemedi. Amacına uygun bir kompleks için bir çaba içindeyiz.”

    “PROJEYE MÜZEYİ DE DAHİL ETTİK”
    “Biz öyle bir şey yapalım ki tüm Galatasaraylılar buraya gelsin. Sadece 15 günde bir maç izlemeye gelmesin. Burası bizim yuvamız. Kurucumuz Ali Sami Yen Bey’in ismini verdiğimiz yeni mabedimiz. 15 bin kişilik bir salon projemiz bitti. Burası sadece bir spor salonu mu olmalıydı yoksa dünyanın geldiği durum itibarı ile değerli araziyi günün ihtiyaçlarına göre mi kullanmalıyız düşüncesiyle bir çalışma yaptık. Çalışmanın çıkış noktası NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur’un tavsiyesi ile geldi. Daha önceki projeyi inceledik. Dünyadaki örneklerini anlatarak Galatasaray böyle bir şey yapıyorsa dünyadaki örnekleriyle yarışacak şekilde olması gerektiğini belirtti. Bu yatırımı yapacağımıza göre nasıl finanse edeceğimiz konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Artık sadece spor salonu değil, etkinliklerin de yapıldığı bir alan şekline dönüşecekti. Bu çalışmaları yapıp, inşaatına daha önce başladığımız müzeyi de ilave ettik. Burası, çağdaş müzecilik anlayışıyla tasarlanan, teknolojinin tüm imkânlarında faydalanan, taraftarımızın görerek, dinleyerek, deneyimleyerek köklü ve zaferlerle dolu tarihimize tanıklık edeceği interaktif bir mekân olacak. Boş alanların değerlendirilmesi bütünün içine dahil edilmesi çok önemliydi.”

    “365 GÜN YAŞAYAN BİR MEKAN OLACAK”
    “15 günde bir kullanılan bir kompleks olmaktan ziyade çok önemli bir müze haline dönüşecek. Aslantepe ailecek gelinebilecek, yeme içme mekanları, çocuklar için oyun salonları, toplantı salonları olan bir kompleks halinde olacak. Salon sadece basketbol oynanacak salon olmayacak. Konser organizasyonlarının yapılabileceği 15 bin kişilik bir salon haline geliyor. Salonun tek amaçlı, maç günü yaşayan bir salon olmaktan çıkarıp alt kısmında ofisler ve ticari alanlarla 365 gün yaşanan bir mekan haline gelecek.”

    “DÜNYADAKİ ÖRNEKLERİ İNCELEDİK”
    “Bunun içinde neler var? 15 bin kişilik salonu ifade ettim. Çok amaçlı bir salon. Birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak. 29 bin metrekarelik kiralanabilir bir alan var. 7 bin metre kareye akın açık havada etkinlik yapılabilecek bir mekan var. Sponsorluğu yapan firmanın teklifiydi; 3750 metrekarelik inovasyon ve bilim merkezi var. Aynı mekanda sanatsal etkinliklerin yapılması planlanan bir mekan olarak da projelendirdik. Çocukları da unutmadık. Dünyadaki pek çok örneği inceledik ve yurdumuzda kabul gören bir proje olması için azami gayreti gösterdik. NEF, bu projenin finansmanı için bize çok büyük katkı verdi.”

    “İNŞAATIN ÖNÜNDE ENGEL YOK”
    “Anlaşma bitmediği için ifade etmekten kaçınıyorum. Çok büyük bir firmayla çalışmalarımız sürüyor. Huzurunuzda Erden Timur’a da çok büyük teşekkürlerimi sunuyorum. Salonun inşaatı için engel yok. Sponsorluk görüşmelerinde sonuna gelindi. Sarıyer Belediyesi’ne geçtiğimiz hafta yeni projeyi teslim ettik. Temaslarımız sürecek. Bir iki hafta içinde ruhsatını alıp alanı inşaata uygun hale getirmek için startı vereceğiz.”

     Ali Sami Yen Spor Kompleksi THE VENUE  Ali Sami Yen Spor Kompleksi THE VENUE  Ali Sami Yen Spor Kompleksi THE VENUE  Ali Sami Yen Spor Kompleksi THE VENUE  Ali Sami Yen Spor Kompleksi THE VENUE  Ali Sami Yen Spor Kompleksi THE VENUE  Ali Sami Yen Spor Kompleksi THE VENUE







  • türkiyede bu tür şeyler anca projede kalır.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gülesim geldi bi
  • Dursun Özbek: "Otel 12 ay sonra bitecek. 150 milyon dolar kazanacağız. 12 milyon dolar harcadık"
    13 Eyl 2015

    gerçekte olan riva+florya 90m dolara satıldı,otelin anca kaba inşaatı bitti
  • Bittikten sonra duvarları boyamaları yeterli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yves Didier Drogba -- 8 Şubat 2017; 17:43:40 >
  • Bu projeler gerçekten söylenildiği gibi olursa kulübümüz çok ciddi anlamda kalkınır. Umarım en kısa zamanda hayata geçirirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya allah aşkına dağ başına kim gider :)
  • Star warsdaki senatoya benzemiş son foto yodayı aradı gözlerim. 4.de matrixdeki silah deposuna benzemiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açılışı biz yaparız dert etmeyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şunu çizen mimarında yapacak olan mühendisinde ta..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oculomotor nerve

    Açılışı biz yaparız dert etmeyin

    Sıkıntı olmaz, biz ışık kapatıp sahayı ıslatmıyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SPaCeLoRD

    ya allah aşkına dağ başına kim gider :)

    Ben çokta dağ başı görmüyorum hocam, Sefaköyde oturuyorum dibimde Metrobüse atlıyorum 35 dakika sonra Zincirlikuyuda iniyorum 3 dakika yürüyorum metroya biniyorum sonra stadyumdayım hatta maç günleri basketbol maçı maçtan önce olursa tadından yenmez.
    Çok ciddiyim Abdi İpekçiye giderken daha zor geliyor yol, Zeytinburnuna git oradan iett ya da dolmuşa bin trafik oluyor sonra dönüşte minibüs bekle o yoğunlukta geri dön metrobüse gel.
    Türk Telekoma 3 kere gittim 3ündede doluydu stad ve sorun yaşamadan döndüm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yves Didier Drogba

    Bittikten sonra duvarları boyamaları yeterli

    Mete Arat izin verirse boyama, kaplama yapılır. Mimar izni olmadan 1 tane çivi bile çakılamaz o stada.
    Dış cephe brüt beton, boyarsan şimdi olan halinden 10 kat kötü bir görüntü ortaya çıkar. Ayrıca bizim stadın bürüt beton işlemi tam bitmiş halde değil. He dersen ben kaplama yapacam, yaparsın ama önce Mete Arat izin verecek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tom Marvolo Riddle Burnu


    quote:

    Orijinalden alıntı: Yves Didier Drogba

    Bittikten sonra duvarları boyamaları yeterli

    Mete Arat izin verirse boyama, kaplama yapılır. Mimar izni olmadan 1 tane çivi bile çakılamaz o stada.
    Dış cephe brüt beton, boyarsan şimdi olan halinden 10 kat kötü bir görüntü ortaya çıkar. Ayrıca bizim stadın bürüt beton işlemi tam bitmiş halde değil. He dersen ben kaplama yapacam, yaparsın ama önce Mete Arat izin verecek.

    Mete Arat, stadın şuan ki halini de beğeneceğini sanmıyorum... betonlar çatlamış; kirli ve bakımsız bir görüntü veriyor. ya adam akıllı betonlar sıvalanmalı yada kaplama vs birşey yapılması lazım.. bu halde bu kadar uzun durdu, yeter..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oculomotor nerve

    Açılışı biz yaparız dert etmeyin

    Sizin oraya gelir kapanışı da biz yaparız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.