Şimdi Ara

Yeni Değer Klozu Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kaskolu aracımız kaza yaptı. Sürücü,yolcu,yolcu yan,perde hava yastıkları açtı; bixenon far,tampon,kaput,çamurluk kullanılamaz halde. Bir kapıda düzeltilebilecek hasar mevcut. Ön lastiklerden birisi süspansiyon elemanlarıyla birlikte yan yatmış/kullanılamaz hale gelmiş. Yani hasarı çok. Henüz rapor çıkmadığından işlemler başlamadı ama pert olma ihtimali var gibi görünüyor. Gelelim soru kısmına;

    Araç Allianz'dan kaskolu. Poliçede "Yeni Değer Klozu" var ve araç klozda denildiği gibi 1 yılını doldurmadı. Araç 10 ay önce satın alındı. Ama araç 2016 Nisanda 2015 model sıfır km olarak alındı. Kasko poliçesine trafiğe çıkış 2015 yazılmış ama ruhsatta 01/04/2016 yazıyor ve gerçekten de öyle. Araç öncesinde trafiğe tescil edilmemiş, sıfır km idi. Bizim bakımımızdan 1 yıl şartında bir sorun oluşmaz değil mi?

    İkinci bir sorum ise eğer Yeni Değer Klozu uygulanırsa ödenmesi muhtemel miktarda. Aracı Nisan'da 93 000 gibi bir paraya satın almıştık fakat ötv,kur,yeni model yılı vs derken yenisi 2016 sıfır km 112 000; 2017 sıfır km ise 120 000 liraya ulaşmış. Amacımız sigortadan daha fazla alıp zenginleşmek değil ; gelgelelim arada böyle bir fark oluşmuş. Aynı aracın muadilini almak aynı rakama mümkün değil. Ayrıca araç kredili alınmıştı ve bugüne kadar ancak faizi ödendi. Sigorta bize fatura tutarımızı öderse bile 8 aydır yapılan ödeme+ sigortanın yaptığı ödemenin üstüne bankaya borçlu olacağız.

    Araç pert olmasa belki ilk etapta banka vs. kayıp olmayacak, ikinci el değer kaybı vs. de önemsemesek de araç iş için sürekli şehirler arası kullanılıyor ve kazaya bağlı muhtemel bir düzen tutmama durumu çok can sıkacaktır. Bilgi, tecrübe ve önerilerinizi bekliyorum.



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.