Şimdi Ara

Golf 4 araç giderken stop ediyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
6.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar hikayeye en başından başlayayım.
    1999 model golf 4 comfortline'a sahibim lpg-benzinli ve araba-motor işlerinden pek anlamam.
    Bir akşam arabamı park edip eve çıktım ve sabah tekrar çalıştırmaya çalıştığımda mars almadı.
    Birazcık inceledikten sonra akünün üzerindeki sigorta kutusunda bir sigortanın yandığını-eridiğini fark ettim ve sonraki gün sigortayı yeniledim fakat o patlayınca içerideki benzin enjeksiyon sigortasını da attırmış, onu da yenileyip 300 kusur km yaptım. azıcık devri yüksek kullandım ve dümdüz yolda giderken birden devir azaldı ve gaza basmama rağmen araç gaz yemedi ve araç stop etti yavaşça kenara çektim 10sn sonra tekrar çalıştırdım, çalıştı ve devam ettim.
    anektod: araç lpgde motor soğukken yokuşta 1.viteste gaz yemiyor ve sallıyordu. ustamın söylediklerine göre lpg-soğuk gibi etkenlerden ve zaman geçmesinden ötürü bujilerin değişmesi gerekiyormuş 600 lira kusur masraf çıkarınca bir anda yaptıramadım ve önümüzdeki aya bıraktım. şimdilik benzinde kullanırsam problem yaşamayacağım söylendi.
    1 hafta kadar arabayı kullanmadım bugün sabah 6-7km akşam 6-7km gittim geldim hiçbir problem yaşamadım
    geceye yakın bir daha kullandım 15inci kusur km'de virajda aracı boşa aldım ve 2ye takip gaz verdiğimde motorun tekrar stop ettiğini fark ettim ve tekrar çalıştırıp eve döndüm.
    Şimdi benim asıl sorum şu ki problem bujilerden ve yakıt enjeksiyon sisteminden midir yoksa yeni olan akü sigorta olayı ile mi alakalıdır? çünkü bu olaydan önce böyle bir problem asla yaşamadım.
    Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.



  • Polo'larda boğaz kelebeğinin kirlenmesinden dolayı boşa alınca stop etme sorunları oluyordu ama sizin sorun daha farklı gibi.
    Yalnız ustanız nasıl buji değişimine 600 lira masraf çıkarmış ki?
    En baba LPG bujisi 70 lira falan.
    http://www.filtreseti.com/golf-4-lpg-bujisi,TA-1813.html
  • Sorun bundan mı bilemiyorum ama krank sensörü bozuldu mu buna benzer şeyleri yapar.
  • boğaz kelebeği ilk baktıracağım yerlerden biri. krank sensörü dediğimiz şey araba ile kaza yaptığımızda otomatik olarak benzin enjeksiyonunu kesen sistem ise ona da baktırmak ikinci yapacağım şey. teşekkür ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belirtiler krank devir sensörünü gösteriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslına bakarsanız motor komplike sistemlerden oluşan bir makinadır.bu sebepten herşey olabilir.aracınızı bilgisayara bağlayıp hata kodlarına bi bakmak lazım.krank sensörü,gaz gelebeği,yakıt sistemi ve/veya ateşleme sistemi kaynaklı sorun ya da sorunlar olabilir.bazen kullandığımız yakıtların kalitesizliğinden/verimsizliğinden bile araçlarımız stop edebiliyor.

    sigortalar üzerinde yapılan işlemlerde onarılan sistem veya teçhizat ya çalışır ya çalışmaz.ara sıra çalışıp çalışmama gibi durumlar söz konusu olamaz.

    umarım sorununuzu çözüme kavuşturmuşsunuzdur,zira epey zaman geçmiş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.