Şimdi Ara

Yeni daikin kombi (Yüksek Modülasyon Oranı 1/8 ) (170. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.682
Cevap
102
Favori
477.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 168169170171172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hivay H kullanıcısına yanıt
    eyvallah kardeşim. aradığım cevap o değil. ot den sonra pompa duruyor, sadece dhs ile kullanımda da, dış sıcaklık u00 ın üzerine çıkınca duruyor. dot takılıyken dış sıcaklık u00 ı geçince duracakmı durmayacakmı?
  • İnterStyle kullanıcısına yanıt
    Umarım faydalı olabilirim...

    1) DHS yi acilen tak ama doğru konumlandır. A4 ten gördüğün değeri başka bir şeyle teyit et ki DHS nin doğru çalıştığından emin ol. Kazan sıcaklığı ayarlamaktan kurtul.

    2) 6 metre çok az. Salon da soğuk hava deposu. Aç peteğini kombi rahatlasın + konforun artsın. Tüketimi takip et ama 5. gün değerini baz al. İlk 4 gün eşyan ısınacak. Baktın eskisinden iyi ya da neredeyse fark yok, bırak açık kalsın.

    3) Havlupanı kapatmakla iyi yapmışsın, kapalı kalsın

    4) U2 yi 1 yap coolomara gıcıklık olsun

    5) Reglaj her eve şart değil, hatta kısılan her vana pompanın önüne koyulan bir engeldir. Tüm vanalarınız açık iken odaların ısısından memnun iseniz havlupan hariç herşeyiniz tam açık olsun. En uzak oda ısınmıyor ise reglaj yapın hangi vanadan yaptığınızın bir önemi yok.

    6) Mümkünse çapraz bağlatın. Çok fark ettirir




  • sag_serit S kullanıcısına yanıt
    kombili 3. kışa girdim. allah icat edenden de kullanımımıza sunandan da razı olsun. sobalı günlerin (manevi özlemi bir kenara), önümü ısıtsa arkamın soğuk kaldığı elektrikli sobanın, ne önümü ne arkamı ohhh ısıttım diyemediğim klimalı günlerin üzerine verdiğim her kuruşun hakkını dibine kadar veriyor kombi. donla şortla tüm evde gezebildiğin gibi, sıcak su ile abdest almanın konforuna paha biçilirmi bilmiyorum.

    hani bi reklam vardı; pariste eyfel kulesi manzarasıyla yemek 300 euro, miami de sörf 400 dolar, ama bilmem ne yapmaya paha biçilmez. kombi de öyle işte. yinede daha ucuz olsa iyi olmamıydı? :)
  • ugur399 kullanıcısına yanıt
    1167 alev kaybı hatasıdır. Kombiniz daha düşük sıcaklıklarda çalışmak için alevini daha da kıstığında bacanız rüzgar aldığı için ya da montajı hatalı olduğu için alev kaybı yaşarsınız. C4 değerini arttırdığınızda alev boyu artar, kuvvetli mum sönmez misali o da sönmez ama su çabuk ısınacağı için bu sefer dur kalka girer. Eğer iyi anlayan usta varsa bacanızı kontrol ettirin ya da 43 te kullanmaya devam edin. YTD

    Yatırım ile ilgili konuşulan forumlarda sitelerde herkes görüşünü belirtir ve YTD yazar. Yatırım tavsiyesi değildir demektir. Yani ben söylerim ama yapıp yapmamak sana kalmış, sonra bana sarma demektir.

    Her zaman önce fiziki hatalara bakın, kombi en sondadır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sag_serit -- 10 Aralık 2019; 17:18:37 >
  • coolomar C kullanıcısına yanıt
    Neden çalışsın ki. Cihaz yaz moduna geçecek. Kesin durur. Sadece pompa sıkışmasını engellemek için standart arada bir su döndürme işini yapar o kadar
  • hivay H kullanıcısına yanıt
    Hımmm

    Daikin + Santek + DHS üçlüsü.

    Coolomar güzel cevap vermiş ama bir de ben deneyeyim.

    Şimdi boş beleş bir on off ot olsa başka cevap verirdim ama senin ki SAN TEK ve zamanında 1 kış yoğuşmasız bir kombiyle sanki modülasyonlu ot kullanır gibi konforlu bir yaşam alanı sundu bana

    1) Isı eğrini bulmak sana kalmış. DHS normal çalışıyor artık, güzel.

    2) SANTEK çok hassas, bence gündüz içinde kullan, elinde olan cihazı niye kullanmayasın ki. O yüzden ev 23 mü olsun istiyorsun 23 e ayarla. 23,2 mi istiyorsun 23,2 ye ayarla. Gece 22,1 istersen öyle ayarla, haftanın her günü günde 5 kez ayar yapabilirsin SANTEK ile

    3) Gece gündüz sıcaklık farkını 1 derecenin üzerine çok çıkarma

    4) SANTEK i 0,1 hassasiyetle öğrenme modu açık bir şekilde kullan.

    5) Evi havalandıracağında SAN TEK i havalandırma moduna al ve 10 dakikada tüm evi havalandır. 1 Pencereyi az açmak daha verimsizdir.

    6) DHS zaten kazan sıcaklığını belirleyecek artık. Gündüz ve gece sanal oda sıcaklıklarına SANTEK e ne yazdıysan aynısını yaz. SANTEK e küsuratlı yazdıysan ona en yakın değerleri yukarı tamamlayarak gir. Atıyorum SANTEK 22,3 ise sen 24 gir.

    7) SANTEK ve DHS nin konumlarının doğru olduğundan emin ol

    Bir kere programla sonra keyfine bak.




  • coolomar C kullanıcısına yanıt
    Olurdu tabi... Paramızın bir kıymeti olaydı o da olurdu...
  • sag_serit S kullanıcısına yanıt
    İnterStyle kullanıcısına yanıt
    olursun ortak olursun. faydalı da olursun zararlı da. :)

    1 - dhs yi ilk icat ettiğimde :) ŞİDDET le tavsiye etmiştim. (ki ilk mesajlarımda mevcut) şimdide aynı. Sanırım interstyle n sorun yaşama sebebi ısı eğrisini düzgün tespit etmemiş olması. ısı eğrisini 10 un altında yaptıysa, kombi hakkaten tasarruf modunda çalışır.
    örneğin ; ısı eğrisi 9 sanal oda 23 dış sıcaklık 5 olsun. kazan 42 dereceye kadar ısıtılınca alev kesilir, pompa dönmeye devam eder, taaaaaaki dönen su sıcaklığı 23 ün altına düşene dek. dönen su sıcaklığı 22 olunca tekrar alev alır ve döngü böyle sürer gider. dönen suyun 22 olması için geçen zaman uzun olduğu için ev baya soğur soğuk günlerde.

    ikinci ihtimal ise şu; u00 ı 18 filan yapmıştır. dış sıcaklık 18 in üzerine çıkınca alev kesiliyor, pompa duruyor. taaaaaaaki dış sıcaklık (burdan hiç emin olamadım) u00 ın 3 derece altına düşene kadar. pompa çalışmadığı için otomatik olarak tekrar devreye girmiyor kombi. ya reset atmak, ya kapatıp açmak yada o emin olamadığım sıcaklığa düşmesini beklemek gerekiyor.

    2 - biraz katılıp biraz katılmıyorum. ayrıca mesaj açacam bu konuya
    3 - evet
    4 - gereksiz :)
    5 - biraz katılıp biraz katılmıyorum. ayrıca mesaj açacam bu konuya
    6- evet.




  • U00 ın durumuna göre pompayı DOT ile senin için kontrol ederdim ama martta falan o sıcaklıkları görürüz herhalde. O zamana kadar bekleyeceğiz. Ben şimdilik 20 yaptım. Ola ki günlerden bir gün mevsim kendini bahar ya da yaz zanneder, 18-19 lara gelir cihaz durduk yere yaz moduna girmesin dedim. Çünkü DOT var o zaten kombiye bi yeter la sıcak bura sıcak der Hatta sırf bu nedenle 20 olarak bırakabilirim. DOT zaten görevinin başında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sag_serit -- 10 Aralık 2019; 17:46:48 >




  • sag_serit S kullanıcısına yanıt
    sorun bende abi haklısın. öyle sorumu olur. kesinlikle durur da sormayı başaramadığım soru şu aslında:

    dış sıcaklık u00 ın üzerine çıkınca pompa duruyor. u00 =19 gündüz güneşliydi hava ısındı dış sıcaklık 25 oldu. ama akşama doğru hava soğumaya başladı sıcaklık düştü 19 a, kombi çalışmıyor, 18 oldu çalışmıyor, 17 oldu yine çalışmıyor. dolayısıyla ev soğuyor. ya kombiyi kapatıp açıyoruz, ya reset atıyoruz çalışması için. dot takılıyken oda sıcaklığıda düşeceği için, acaba u00 a göre mi hareket edecek (bizimki gibi açılmayacak) yoksa dot komutmu verecek (açılacak)?

    aslında merak ettiğim soru bu. umarım bu sefer olmuştur. :)
  • sag_serit S kullanıcısına yanıt
    aman konforun bozulmasın ortak. güneşli bir günde u00 ı 18 yapıp, pompayı durdurup, akşam hava soğuyunca çalışacakmı? yı kontol edip şu kardeşinin merakını giderme sakın. :)
  • sag_serit S kullanıcısına yanıt
    coolomar C kullanıcısına yanıt
    Hocam ot+dhs takılı iken ev istenen ısıya gelince ot kombiyi durduruyor belli bir süre sonra kombi de pompayı durduruyor taki ot ile ayarlanan ısının altına düşene kadar. Bu arada petekler soğuyor. Bugün için sadece dhs denedim sanki pompa hiç durmuyor. Yaklaşık 6 saattir dhs ile kullanıyorum. Petekler belli bir sicaklita duruyor. Isı dalgalanması 0.3-0.5 aralığında hissedilmiyor bile. Ot işini mükemmel yapıyor. Ota sözüm yok. Dhs ile Kombinin bu şekilde çalışması evi daha iyi ısıttı. O yüzden gündüzleri 06-21 saatleri arasında dhs kontrolünde olsun gerisi ot kontrolünde olsun. Ot yüksek ayarlayinca kombiye müdahale edermi diye düşünmüştüm. Siz ve @coolomar hocam aydınlatıniz teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hivay -- 10 Aralık 2019; 17:57:10 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sag_serit S kullanıcısına yanıt
    İlginiz icin teşekkür ederim forumu surekli takip ediyorum yazilarinizinda tamamini okuyorum gerekli bilgilendirmeliri cok guzel yapiyorsunuz.
    Baca ile ilgili bi sorun bulunmamakta kontrol ettim contalarinda egiminde sorun yok gibi daha once 1167 ile ilgili sorunu olan arkadaşlar vardi forumda bunlar sorunlarini cozebildimi bunuda merek ediyorum acikcasi.
    Ruzgar alip alev kaybi olsa dediginizi onayliyorum ters ruzgardan dolayi alevi sondürdü diye ama benimkindeki olay farkli kombi minimum alev seviyesinde yaniyor ruzgar yok stabil bir sekilde a13 fan hizi 22 de suyu isitip yolluyor fakat ben kazan derecesini bir iki derece asagiya dusurdugum anda kombi 1167 hatasi veriyor siz hic denedinizmi minimum alev boyunda kombiniz yaniyorken kazan derecesini dusurmeyi kombi dahada alevi kismak istiyor fakat zaten minimumda yandigi icin kisamiyor ve hataya dusuyor sonrasinda biraz bekledikten sonra kendi kendine devreye giriyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İlk Isı Takip test sonuçlarım, kullandığım göstergenin ikinci sensörü var ve kablosuz haberleşiyorlar. Aynı anda iki yerin sıcaklığını ölçebiliyorum. İlk olarak yan yana tuttum. Aralarında fark yoktu, bunu kontrol ettikten sonra birbirinden ayırdım ve bir parçasını ot nin yanına yapıştırdım.

    Öncelikle yapmayı planladığım şey 6 şar saat aralıklarla her odanın ısı grafiğini çıkartmak. Bu esnada mümkün olan tüm detayları da ara ara yazmak.

    Neden 6 şar saat derseniz 00.00-06.00 arası gece ısısı olan 21,5 e ayarlı ve genelde kombi çalışmıyor.

    06.00-12.00 arası hem dışarısı soğuk olmaya devam ederken, hem de geceden soğumuş olan evi geri ısıtıyor. Ayrıca ocak genelde sabah daha yoğun kullanılıyor. Akşamın yemekleri bile sabahtan yapılabiliyor

    12.00-18.00 arası hava ısındığı gibi ev de ısınmış oluyor. Ayrıca hava güneşliyse salon büyük oranda oturma odası ise az bir süre güneş alıyor. Tüketim iyice düşüyor.

    18.00-24.00 arası artık hava kararmış hava soğumaya başlamış oluyor. Kombi var olan ısıyı korumaya devam ediyor.

    Bu nedenlerle günü 4 parçaya bölerek takip yapacağım. Her döngü sonunda ana göstergenin yerini değiştirirken diğer parçası hep ot nin yanında takılı kalacak ve ot nin bulunduğu yerin değerlerini vermeye devam edecek.

    Şimdi genel anlamda soğuk olmasını beklediğim ve neredeyse hiç kullanmadığım oturma odasına ait gündüz değerleri ve tüketim miktarını paylaşıyorum.

    TRV lerin açıklıklarını 10 a bölerek yapmayı planlıyorum. Bazen tamamen soğuk oluyorlar bazen reglaj yapılmış gibi minik minik su geçişlerine izin veriyorlar.

    Güneşin ve bulutluluğun durumunu ayrı ayrı kaydediyorum. Bulutluluk konusunda CAVOK 8 de 8 hava açık görüş 10 km nin üzerinde demek, few 1/8, 2/8 oranında kapalı yani çoğunlukla açık demek, few 3/8, 4/8 oranında açık demek yani kabaca yarı yarıya açık, bkn 5/8, 6/8, 7/8 oranında kapalı yani çoğunlukla kapalı demek iken ovc tamamen kapalı demek olacak. Niye böyle karışık yaptın demeyin bana böyle daha basit ve anlaşılır geliyor o yüzden.

    Testleri kendim merak ettiğim için yapıyorum. Merak edebilecek olanların da istifadesine sunuyorum. O yüzden o öyle olmamış gibi şeyler söylemeyiniz lütfen. Bu benim testim. Siz de evinizi istediğiniz gibi test edebilirsiniz.

    Yeni daikin kombi (Yüksek Modülasyon Oranı 1/8 )




  • coolomar C kullanıcısına yanıt
    18 yapsam da bugün en iyi günlerden biriydi ve max 14 oldu. 18 biraz zor. 18 e indiricem ama yine test için beklemek zorunda kalacağız.
  • hivay H kullanıcısına yanıt
    Sanki bana biraz psikolojik gibi geldi. Sonuçta san tek ile ısının durumunu kontrol edebiliyorsun. Dalgalanmayı da görüyorsun. Min max değerlerini hafızada tutuyor muydu hatırlamıyorum ama hem sadece dhs hem de san tek ile ayrı ayrı denemeler yap o zaman. Aklında soru işareti kalmamış olur. Bende de pompa baya baya çalışıyor ama o kadar çalışmasına gerek var mı ondan emin değilim. Sonuçta içinde ki su 25-27 derecelerde dönüp duruyor. Isıtılmadığı müddetçe su aynı su, istediği kadar dönsün. 10 dakikada borulardaki su bile çoktan ısısını ortama vermiş olur. Boruda kalan su ile peteğin içinde olan suyun bir farkı olmaz gibime geliyor. Yani bunların hepsi mantık yürütme.

    Bence sen deneme yap bende çok merak ettim. San tek ile dhs ne yapacak

    Sadece dhs ile kullanmak için San Teki gündüz 30 a yükselt. Artık sürekli ısı ihtiyacın var. Kombi sanal oda sıcaklık değerine göre çalışacaktır. Geceleri de istediğin değere ayarla ya da 10 dereceye düşür. Yine kombi bu sefer azaltılmış sanal oda sıcaklık değerine göre çalışsın. 2-3 gün böyle takıl, tüketimi, dış hava sıcaklığını, ne kadar yoğunlukta ocak kullanıldığı, min max değerlerini kaydet. Bir de kendini nasıl hissettiğini not et.

    DHS+SAN TEK ile de 3 gün kullan. Onda da her şeyi kaydet. 1 hafta sonra sonuçları buradan paylaşırsın

    Tabi unutmayalım herkesin konfor sıcaklığı ve hissettiği farklıdır. Ben nasıl hissettiğine değil rakamların ne gösterdiğine bakacağım.

    OT yi yüksek ayarlamak demek OT yokmuş gibi bir şey demek. Çünkü ot yokken orada düz bir kablo var. OT ısı istediğinde de sanki orada düz bir kablo var. Sen 30 yaptın diye ev 30 olmayacak




  • Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.

    Tabiri caiz ise, gözümüzün önünde duranı çok farklı yerlerde aradık. Çok şükür aksaklığı tespit ettik iş daha da uzamadan.

    Filtreyi dediğiniz gibi her hafta sonu kontrol ediyorum. İlk yapılan temizlik "ilaçlı" olarak yapıldığı için sürekli filtre kontrolü ve temizliği yapmamı istediler.

    Bu arada yeri gelmişken de belirtelim ilgili arkadaşlara, petek temizliğini ilaçlı yaptırmamak gerekiyormuş. İlaçlı temizlik faydadan ziyade zarara sebep olabiliyormuş. Özellikle ilaç gerektiren durumlar haricinde tabiki.

    Önceki mesajlarda deneyimli uzman arkadaşların özellikle Ömer Bey'in (coolomar) tavsiyeleri üzerine sistemi dhs ile kullanmaya başlayacağım. Cuma günü bu şekilde kullanmaya başlamış olurum diye planlıyorum. Ancak öncesinde kombinin standart ayarlara çevirilmesi gerek çünkü yaşadığım sorundan dolayı teknik servisten gelenler kombi kapasitesinde arttırma işlemi adı altında parametrelerde bazı değişiklikler yapmışlardı. Bu yapılan kombi kapasitesini arttırmaya yönelik değişikliklerin tüketimi de bir miktar arttıracağını belirtmişlerdi. Standart ayarlarda dhs ile kullanım daha verimli olacaktır diye düşünüyorum. Bakalım göreceğiz.




  • ugur399 kullanıcısına yanıt
    Ben deneyemem çünkü dhs ve dot karar veriyor kazan sıcaklığına. Genelde de 36-43 aralığında ayarlıyorlar. Benlik bir durum yok yani.

    Bacanız uzun mu peki? Belki ondan dolayı da olabilir. Gördüğüm kadarıyla 1167 c4 ü yükseltince ortadan kalkıyor ama önce diğer seçenekleri zorlayalım.
  • sag_serit S kullanıcısına yanıt
    eyvallah ortak, sakın 12 yapma ozaman ne diyim :)
  • sag_serit S kullanıcısına yanıt
    Dhs hafta sonu takarım akşam akşam onla uğraşmak istemiyorum zaten yeride ters takana kadar canım çıkıyor :)

    salonuda açtım şimdi 5 gün beklicem dediğin gibi tüketim çok bir fark olmazsa açık kalsın.

    Regrajı herkez yapıyor diye yaptım aslında mobil sistem olduğu için sanırım hepside ısınıyordu regraj yapmadan öncede olmadı geri açarım.

    Kazan sıcaklıgınıda 42 dereceye düşürdüm. Bakalım bir süre test edeyim nasıl olacak.

    Çapraz bağlantıyı artık kış geçsin ondan sonra yaptırrım bu kış böyle geçsin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 168169170171172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.