Şimdi Ara

Yeni daikin kombi (Yüksek Modülasyon Oranı 1/8 ) (166. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.682
Cevap
102
Favori
477.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 164165166167168
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sag_serit S kullanıcısına yanıt
    Bütün Peteklerin üst kısımları sıcak alt kısımları soğuk. Peteklerin üst ile alt kısımları arasında epey ısı farkı var. Ev ısınıyor. bu ara gündüz sıcaklığı nerdeyse 10 derecenin üzerine çıkmıyor çocuk olduğu için evin içi sabah 06-11 arasında 22° 11-16 arasında 21,5° 16-21 arasında 22° 21-06 arasında 21.5° günlük tüketim 9-12 arasında değişenlik gösteriyor.

    120 cm üstü uzunluklarda çapraz bağlantı tavsiye edilmiş. Bende yapsam fayda sağlarmiyim tüketim açısından. Peteklere ısının homojen dağılmasını saglamazmi çapraz bağlantı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • @sag_serit
    Daikin termostat kullandığınızı biliyoruz.
    Sorum şu;
    •DOT bildiğimiz gibi kablolu ve duvara monte ediliyor.
    • duvarlar biraz soğuk olduğu için, algıladığı sıcaklık derecesinde sıkıntılar daha doğrusu odanın tam sıcaklığını ölçmeyebilir ve duvarın serinliğini algılar diye düşünüyorum. Böyle bir problem olabilir mi siz nasıl çözdünüz?
    • ya da DOT nın masa üzerine felan koymak için ayakları felan var mı?
    •• bu nedenle COSA v4 termostatı tercih etmeyi düşünüyorum?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hivay H kullanıcısına yanıt
    Çapraz bağlantı tabi ki güzel. Ben en başından öyle yaptırdım. Ama şimdi artık var olan bir sistemi ucuza kurtarmaya çalışıcaz önce. Hoş bağlantıları çapraza çevirmek çok bişey tutmaz. Sadece Parke altı değil de üstünden ama kaloriferin hemen altından boruyu götürürler yine görmezsin. Malzeme çok bişey tutmaz, işçilik anlaşmanıza bağlı. Malum her şey pahalı. Küçük iş olarak görür eli doluysa gelmez ya da gelmek için parasını alır. Isınamamaktan iyidir. Petek uzunlukların güzel. Bir bağlantı yüzünden sorun yaşamaktansa bir kez parayı verip rahat etmeyi tercih ederdim.

    Biraz laga luga yaptıktan sonra diyebilirim ki cihaz 3 bara kadar destekliyor. Madem üstler sıcak basıncı 2 bara çıkart birde öyle kontrol et. Belki su her yerine dağılır. Yok ya ben yaptırcam boşver diyorsan bence de en iyisini yaparsın. Çağır bir usta fiyat al. 3 ünü kaça yaparsın tamamını kaça yaparsın diye sor. İşine geliyorsa hepsini çevirt. Yine de 2 bar olayını deneyebilirsin. Belki tutar




  • coolomar C kullanıcısına yanıt
    Aynen onu da yeni cihaz taktırıp dotu olmayan söylesin. Mutlaka vardır. Ben söküp soğukta kombi boştayken pompa açıyor mu, ateşleme bitince ne yapıyor hemen kapatıyor mu devam ediyor mu, ateşleme yokken ara ara devreye giriyor mu diye takip etmek istemiyorum. DOT un konforu bana kalsın:) Bu testi de başkası yapıversin ve bizi yeşillendirsin
  • coolomar C kullanıcısına yanıt
    arduino ile de yapılır, raspberry pi ile de yapılır, artık 10 la da yapılır çok daha ucuzlarıyla da yapılır türevleriyle de yapılır. Nitekim Hasan emmii zamanında yaptı, çokta güzel yaptı. Ben de kullandım. Müthiş stabil, öğrenme modu var, her kombiye uyumlu, gün gün saat saat programlanabiliyor, havalandırma modu, tatil modu her şeyi var. Bir tek internete bağlanmıyor. Onu da yapıp bir de ios ve android platformuna program yazsa, ondan iyi her şey dahil ot yok piyasa da. Kozmetik olarak biraz makyajlaması gerekir sadece
  • Evet sürekli haberleşme içinde oldukları için ona pil dayanmaz. Ayrıca kablo bağlantı kopmalarının da önüne geçmiş oluyor. Duvara monte ediliyor o da doğru. Benim eski san tek kablosuz ot de duvara monteydi ve önerilen bu. Yerden 1,5 metre yükseklikte evin en ideal sıcaklığını ölçmüş oluyor. Belki -1 ölçüyordur duvar nedeniyle ama duvar belli bir süre sonra evin sıcaklığına ulaşıyor. Lazer termometresi olan varsa ot si 23 iken takılı olduğu duvar kaç derece bir baksın. Elimizi duvara koyunca soğuk gelmesi normal. Sonuçta biz 36 dereceyiz. Kablosu da tesisat ile birlikte yerin altından geldi ve takılacağı yerde duvar kırılarak içinden geçirildi. 1,5 metre yükseklikte kablonun ucu açıkta bırakıldı. Sonradan da dot takıldı ve hiç kablo gözükmüyor. Kırılan duvar alçı ile dolduruldu. Haftaya da tüm evi boyayacağız. Büssürü merkezi sistem borusu söküldü her yer delik deşik. 5 Yıl olmuştu boya da kirli. Kablo görmüyorum duvarın kırılması da umrumda değil yani.

    Diyelim ki duvar soğuk. Sonuçta ben o değeri kafaya takmıyorum. Orada 22 yazarken ben evin içinde mutluysam benim adıma sorun yok. 18 yazarken mutlu olsam daha da güzel olur ama donuyorum. 22 yetmese 22,5 23 23,5 24 diye arttırmaya devam ederdim.

    Ayağı yok, masa üstü çokta uygun değil, aşağıdan yukarı doğru gelen havayı ölçmeli.Hasan emmii nin baya bildiğin görünür hava delikleri vardı, üfleyince anında fırlıyordu, soğuk fan tutunca da düşüyordu. Bun da dikkat etmedim bi bakayım. Baktım bunda da var, altı boş olmalı. Masa üstü ideal değil.

    Bundan dolayı cosayı tercih etmeyin. Hatta coşa v4 bu cihaz için fazla pahalı bir cihaz. Yok şık cihazım olsun, internetten de kontrol edeyim diyorsanız, coolomarın dediği gibi 30 a ayarlayın, sanal sıcaklık eğirişi coşa dan daha verimli çalışır emin olun. Tabi dhs olmak şartı ile. coşa yı da programlarsınız kombiye arada aç ya da kapat der. Bir de uzaktan evin ısısı kaç derece onu görürsünüz. Ayrıca yok ben evden çıkınca konumumdan anlasın kapatsın sonra gene açsın falan bu tür şeyler göz boyama, önemli olan evin sıcaklığının korunması. Benim gece ayarım bile sadece 1 derece düşük. Olsa olsa taş çatlasın 30-40 lira fazla öderim ki ödemem ama gece kalktığımda donmam, üzerim açıldığında hasta olmam. Ki yaptığım testlerde evi 2 derece ısıtmak, gece boyu ısısını korumaktan daha maliyetli. Ben sadece 1 derece düşürüyorum o da yorgan altında rahat etmek için. Yoksa terliyorum. Cosa alsanızda konum algılama özelliğini kapatınız. Uzunca bir süre evden ayrılmayacaksanız evi çokta fazla soğutmayınız. Hele de iyi yalıtımlı evlerde kesinlikle karşıyım




  • san tek hasan emmii diyorum var mı başka önerisi olan. Numarası olan yeşillendirsin. Hatta onu buraya etiketleyeyim
  • coco1912 C kullanıcısına yanıt
    aleykümselam içindeki parçaların hiç biri ne Türk nede Japon malı içindeki parçaların çoğu Alman ve İtalyan malı
  • Dünya globalleşiyor, çokta takmamak lazım. Yaptıkları testler dolayısıyla aldıkları bir ton sertifika var. Demek ki sağlam sıkıntı yok. Hatta bazı aldıkları sertifikalar kendini kanıtlamış ciddi devler de bile yok. Vestel de, demirdöküm de vs de parça birleştiriyor ama yok olmuyor. İlla bir yerinden ucuza kaçıyorlar ki bunların ki kadar sağlam değil.

    Sonuçta yine de Japonlar yapmış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sag_serit -- 9 Aralık 2019; 0:8:35 >
  • Daikin kombime daikin marka oda termostatı takılı. İlk defa kombi kullanıyorum. Ot olduğu için kazan suyu sıcaklığını ayarlayamıyorum kombiden ayarlamaya çalışınca oda sıcaklığını yani max. 30 dereceye kadar çıkıyor. sizde de böyle mi ? otomatik olarak ayarlıyor bende problem var mı yok mu anlamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar. Önceki kısımlarda yaşadığım sorun için çözüm önerilerini sunan arkadaşlara öncelikle teşekkür ederim. Sorunum uzun uğraşlar ve sıkıntılı günler sonrasında çözüldü. Uzun uzun okumak istemeyenler için sorunu kaynağı ve çözümü en altta. Ancak tecrübe edinmek açısından okumanızı öneririm.

    Kısaca o zamandan bu yana yapılanları anlatayım geriye dönüp arama derleme sorunu yaşanmasın.

    Kombi tesisat sıcaklık set değerini 50 dereceye ayarladığımda, gidiş suyu 55e ulaşıp dönüş suyu 30 dereceye kadar düştükten sonra kombi devreye giriyordu. Kombi set edilen 50 derece değerine kısa sürede ulaşıp 30 dereceye kadar düşmesini beklediği için de evi bir türlü ısıtamıyordum. Kombiyi 65 dereceye ayarladığımda da durum aynıydı. Gidiş suyu 70lere kadar varıp dönüş 35e kadar düştükten sonra tekrar devreye giriyordu. Evi ancak kombiyi yüksek (65-70) bir değere set ettiğimde bir nebze ısıtabiliyordum. Bu esnada peteklerin üst kısımları gayet sıcak. Alt kısımları ise mermer kadar soğuktu.

    Kombinin ilk çalıştığı 2 hafta kesinlikle böyle bir sorunum yoktu. Kendimle gurur duyuyordum iyi ki daikin tercih ettim diye. Sonrasında aklımda olan oda termostatı olayını gerçekleştirdim. Cosa v4 satın aldım ve montajını yaptım. Yanlış hatırlamıyorsam sorunsuz bir şekilde yine 2-3 daha kullandım. Ancak sonrasında kabus başladı. Önceden 40-45 derece ayarlarda 23-24 derecelere gelecek şekilde ısınan ev 55-60-65 hatta 70 derece ayarlarda ısınmadı bir türlü. Evin içi bir türlü 20 derecenin üzerine kesinlikle çıkmıyordu. Sanki bir güç sürekli evi 19-20 derecelerde tutmaya çalışıyordu. Bu esnada havalar soğumuş olabilir mi acaba dediğinizi duyar gibiyim. Hayır.

    Neyse durum böyle olunca ilk olarak Cosa’dan şüphelendim ve söktüm. Değişen birşey olmadı.

    Sonra kombiden şüphelendim teknik servisten bir eleman gönderdiler, ilk defa kombi gören bir eleman gibiydi. Telefonla birisine sorunu anlatıyordu. Daha doğrusu onu bile yapamıyordu çünkü o telefonda karşıdaki ile konuşurken ben sürekli kendisini düzeltiyordum. Hayır sorun o değil bu diye. Neyse bir kaç ayar yaptım kalibrasyon yaptım bir kaç gün böyle kullanın olmazsa yine arayın dedi gitti.

    Servis elemanının o telefonda konuştuğu kişiye ulaştım. Kombinin neden 30 dereye kadar düştükten sonra tekrar devreye girdiğini sordum. Temelde sorunum buydu çünkü. Gidiş suyu 30a düşene kadar peteklerin alt kısımları da haliyle buz gibi oluyor diye düşünüyordum.

    Kombinin özelliğinin bu olduğunu, set edilen değere ulaştıktan sonra bir bekleme süresi ayarının olduğunu, bu süre geçmeden gidiş su sıcaklığı kaç olursa olsun kombinin tekrar devreye giremeyeceği cevabını verdi. İyide bu saçma bir özellik değil mi dedim. Tasarruf için gerekli gibi saçma bir cevap aldım. Ben bu özellikte bir kombi istemiyorum alın malınızı dedim, bu bir arıza değil özellik bu yüzden iade edemezsiniz dedi. Biraz restleştik falan telefonu kapattım. İnanmak istemiyordum. Daikin gibi bir marka nasıl böyle bir hata yapar diye düşünüyordum. Kombiyi aldığım bayi ile görüştüm, olayı anlattım, tanıdığım birisi kendisi. Müsade edersen başka bir bilgili olduğuna inandığım bir arkadaş var, ona baktıralım dedi, tabi dedim.

    Bayinin gönderdiği teknik arkadaş geldi, pompa min. 95 max. 95 parametre ayarı yaptı, kapasiteyi arttırıyorum ama sizin tesisatta sorun var dedi. Bir tıkanıklıktan bahsetti. Kollektördeki sıcaklık farkını tesbit ederek, Gidiş kollektörü bu kadar sıcak olup, dönüş kollektörü bu kadar soğuk olamaz dedi. Bu suyun rahatça dolaşamadığına işaret dedi. Tesisatınızı kontrol ettirin dedi gitti. Tesisatı çeken arkadaşı aradım, peşin peşin hiç bakmadan tesisattan olamaz kombiniz arızalıdır dedi o da gitti.

    Bayideki arkadaşım da tesisattan olabilir, tesisata başka birisine baktıralım deyince e hadi o zaman dedim.

    Bilgisine ve tecrübesine güvendiği bir tesisatçı arkadaş geldi, önceki yıl merkezi doğalgaz sisteminden bireysel sisteme geçildiği, geçiş için sadece kombi kollektör arası tesisatın eklendiği, ekleme sonrası tesisat temizliğinin yapıldığını ve yaşanan sorunu ilettim kendisine. Önceki yıl peteklerde bir sorun olup olmadığını sordu, yok dedim. O zaman kollektör petek arası sorun olma ihtimalinin çok düşük olduğunu, kombi kollektör arası hatta sorun olabileceğini belirtti, bunu anlamak için de tesisatı kameralı içten görüntüleme ile kontrol edip gerekirse yeni bir tesisat çekilmesini, bundan sonra da sorun çözülmezse sorunun kombi kaynaklı olabileceğini belirtti. Tamam bakın gerekeni yapın dedim. Kamera kollektör kısmından kombiye doğru girdi, kombinin altındaki vanalara kadar tesisat sorunsuz. Kombinin altındaki vanaların dirseklerini de kesmek suretiyle kontrol ettiler, sorun yok.

    Tam bitti artık, sorun kombide derken, usta dönüş yolundaki filtre olan kısmı söktü. Filtre kör tapa vazifesi gören birşeye dönüşmüş. İçinden neredeyse bir avuç partikül çıktı. Şok oldu herkes.

    Tesisat temizliğini yapan kişi ne yazikki filtre temizliği kısmını atlamış olması nedeniyle, kombinin pompasının da dönüş suyunu çekmek suretiyle çalıştığı için bu yolun filtreden tıkalı olmasından suyun dönmediği ve dolayısıyla sistemin çalışmadığı tesbiti yapıldı.

    Sistem temizliğinin tekrar bilinçli bir şekilde, bilen birisi tarafından uygun cihazla yapılması sağlandı ve çok şükür sistem şu an sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Peteklerin heryeri neredeyse aynı derecede.

    Kombinin bekleme süresine ilişkin ayarının da yapılabildiğini öğrendik. P05 parametresi bekleme süresine ilişkin parametre. Orijinal değer tüm kombilerde 2. Böyle olunca kombi belirlenen çıkış derecesinde ulaştıktan sonra bir süre beklemeye geçiyor. Bu husustaki p05 ayarları değerleri eğitim dökümanında mevcut. Anti cycle zamanlayıcı diye geçiyor. Sürekli dur kalk yapmaması için düşünülmüş birşey sanırım. Benim kombide bu P05 parametresi şu an 0’da. Yani herhangi bir bekleme süresi yok. Tesisattaki su set edilen değerin belli bir miktar altına düştüğü zaman süre kısıtı olmadan kombi devreye giriyor.

    Sonuç olarak,

    Petek alt üst ısı farkı olan arkadaşlar, filtrelerini kontrol etsinler. Kombideki pompa yeterli düzeyde güçlü bir pompa. 50-60 değerde çalışsa bile yeterli olacak düzeyde. Sorun tesisatın, filtrenin tıkalı olmasından kaynaklanıyor olabilir.

    Gidiş-dönüş suyu derecesi set edilen değerden çok fazla aşağı düşen arkadaşlar. P05 değeriniz 2. Eğitim dökümanında ilgili bölümü/tabloyu inceleyip kendi değerinizi set edin. Beklemesin, ayarladığım derecenin 5-8 derece altına düşünce devreye girsin diyorsanız P05 parametresini 0 yapmanız gerektiğini düşünüyorum. Bilmem diğer uzman arkadaşlar ne derler.

    Tecrübelerim bunlar. Çok uzattım kusura bakmayın.




  • sag_serit S kullanıcısına yanıt
    ben ona takılmıyomki 10-15 tane kombi fabrikası var sözde hiç birinde 1 tane yerli parça kullanımı yok

    ondan sonra utanmadan %100 yerli etiketi yapıştırıp satıyorlar

    yüksek teknoloji burda üretilemeyecek şeyler değil basit burda kolaylıkla üretilebilecek parçalar bide
  • Anthropomancy kullanıcısına yanıt
    Zaten dot u kazan suyunu o ayarlasın biz uğraşmayalım, her seferinde olabilen en düşük ve verimli halde çalıştırsın diye takıyoruz. Siz de kazan sıcaklığı ayarlamaya çalışıyorsunuz. Cihazı serbest bırakın o kafasına göre takılsın. Bir de u2 yi 1 yapın

    Takan servis hiç mi anlatmadı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sag_serit -- 9 Aralık 2019; 2:55:56 >
  • Nasıl yani Daikin e yüzde 100 yerli etiketi mi takmışlar. Eğer öyleyse gülüp geçerim. Bu ülkede inanacak bir şey kalmadı.

    Diğerlerine taktılarsa da inanmam. Ben o teknolojiyi üretemedikten sonra, çikolata üreten makine yabancı, ambalajı yapan makine yabancı, mürekkep yabancı olduktan sonra, kakao yurt dışından geldikten sonra yemişim yüzde 100 yerlisini.

    Bu ülkede yüzde 100 yerli bir şey yoktur, bundan sonra da kolay kolay olamayacaktır.

    Varsa da istisnalar kaideyi bozmaz
  • mehmetsadikucar M kullanıcısına yanıt
    Çok güzel derli toplu bir paylaşım. Elinize sağlık. Çokta faydalı. Bir filtre nelere kadir dedirtiyor. Suçu direk kombiye atan arkadaşlara da güzel cevap. Farkettiyseniz, tabi yazılarımı okuduysanız, her seferinde tesisata dikkat çekiyorum. Çünkü bu tesisatların bozuk olduğuna onlarca kez şahit oldum. Biz biliriz diyen nice ustaların bir şey bilmediğine şahit oldum. Kimsenin peteğin duvardan ne kadar uzak, yerden ne kadar yüksek takılacağını bildiğini görmediğim gibi, evime gelen hiçbir mühendisin evin metrekaresini öğrendikten sonra tavan yüksekliğini ölçüp metreküpünü bulduğunu, pencere boylarını ve cephe genişliğini ölçüp evin ısı ihtiyacını hesaplayarak ideal olacak petek boyunu hesaplayanını da görmedim. Gelen her mühendis anca bu eve bu petek yeter dese de 2 metre petek ilave ettirdim. Gözüyle hesap yapıyo herkes. Bilimsel çalışan kimse yok. Bu hesabı yapacak olan da ben değilim. Ama maliyeti düşürüp malı satabilmek için oooo sizin ev çok güzel bu peteklerde kocaman size şu fiyata takalım diyeceğine kimse adam gibi kardeş bak bu ev büyük, pencerelerin çok, cephen geniş bu petek verimli olmaz, dönüş suyunun sıcaklığını düşürmek ve evi daha güzel ısıtmak, sıcaklık dalgalanmalarının önüne geçip konforlu bir kullanım sağlamak için şu kadar daha petek koyalım demiyo. Sen de benim bütçeme uyar uymaz orasına karışma. Ama herkes bir öncekinden ne gördüyse öyle devam ediyor. Siz de de temizlenmesi unutulan bir filtre az daha öncü teknolojilere sahip bir kombiden soğutuyormuş. Gerçi filtre tıkalı olsa başta da kullanamazdınız. Tesisat iyi temizlenmemiş ki filtreniz sonradan tıkanmış.

    Bu arada P5 i tekrar 2 yapsanızda yapmasanızda sizin için artık değişen bir şey olmaz. Kombi zaten normal çalışma düzenine devam edecektir. 10 yaparsanız ekstra beklemelere girebilir. Standart değer güzeldir. Ama sizin diliniz bir kere yanmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sag_serit -- 9 Aralık 2019; 2:59:47 >




  • mehmetsadikucar M kullanıcısına yanıt
    Zevkle okudum.eve o kadar eleman gelmiş te kimse filtreye bakmayı akıl edememiş.Meger hata bilindik bir hataymis aslında.daikin çok teferruatlı bir kombi.bu kadar teferruat tasarrufa nasıl etki ediyor merak ediyorum.hermetik ECA confeo plus var bende kazan sıcaklığını 46 yapıyorum 55 derece oluncaya kadar çalışıyor.37 derecede tekrar. Devreye giriyor benimde termiostadim cosa v4 var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erkostu E kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Tersten gitmek istedim. Yoğuşmasız kombiler (her ne kadar Türkiye de hermetik olarak bilinseler de) yoğuşmalı kombilere göre daha yüksek sıcaklıklarda çalışır.

    Bu arada hermetik demek yanma için kullanılan hava bir fan yardımıyla dış ortamdan alınıp yanma sonrasında açığa çıkan atık gazın aynı sistemle dışarı atılmasıdır. Yani yoğuşmalı kombi de hermetiktir.

    Neyse kazanın 46 olduğunda yoğuşmasız kombiler +-9 derece aralığında çalışır. Tabi bir ot yoksa. Ot varsa çalış der çalışır +9 a gelmeden dur derse durur. Ot çalış derse -9 a düşmeyi beklemez ama eğer ki su ısı yükünü ortama aktarmış ise ot yeniden çalış dediğinde kombinin çalışmaya başladığı ilk sıcaklık ayarlanan değer -9 dur. Sonra set edilen değere gelir. Ot hala çalış derse +9 lara kadar gidebilir. ot dur dedi ev soğudu yeniden çalış dedi. dönen su sıcak ise illa -9 ile çalışmaya başlayacak diye bir durum yok. +2 ile de başlar +5 le de. Ama onun çalışma aralığı -+9 dur.

    Gelelim bizim kombiye. Aslında her şeyi tasarruf için değil. Konfor için. Tasarruf biz Türk milletine çok önemli, başka millet konfor gözüyle bakar, bir başka millet için komple lükstür belki haberi bile yoktur, sadece zengin bir kaç kişinin evinde vardır. Tabi ki doğalgaz hattı yoktur o ülkede ama bunlar normal lpg ye de uyumlu. Tüpe doldurur getirir evine koydurur gene çalışır. Kısacası biz tasarruf gözüyle bakıyoruz ve o gözle bakacaksak evi gereksiz yere fazla ısıtmaz (en basitinden bir dhs ile. dot olunca tadından yenmez) bu sayede tasarruf eder, gereksiz yere de soğutmaz yine tasarruf eder. AlÇünkü soğuyan evi ısıtmak, var olan ısıyı korumaktan maliyetlidir. Algoritmaları sayesinde yoğuşmayı maksimum yapmaya çalışır yine tasarruf eder. Elektiriği az harcar tasarruf eder. Çünkü üzerinde A sınıfı elektirik komponentleri vardır. Eşanjör ve brülörü özel yapımdır. Gazın enerjisinin yüzde 94 ünü suya aktarır yine tasarruf eder. Kimileri yüzde 85 lerde kalır. Konfor olarak bakacak olursak ev istenen ısıda sabittir. Parametreleri bir kere girersiniz ve kombi sizin yerinize her şeyi düşünür. Küçüktür istenen yere sığar. Sessizdir gürültü yapmaz. Ben bugün test amaçlı cihazı maksimum güçte çalıştırınca ilk defa ses duydum. Yoksa 1 haftadır göstergeleri dışında çalışıp çalışmadığını görmedim. Bir kez elimi borulara koydum ve suyun gidişini titreşimden hissettim o kadar.

    Tasarruf+Konfor bir arada daha ne olsun.




  • Saat 03:30 yatıcam. Son gözlemimi yazdıktan hemen sonra:)

    Gittim baktım bizim cihaz saat 00 da 22 den 21 e geçiyor. Evin soğuduğunu da hissettim. DOT hala 22 diyor. Termometrem gelmediği için evin küsuratı kaç bilmiyorum ama hala daha 22 ye tamamladığına göre 21,5 ve üstü diye düşündüm. Ama hafiften üşüyorumda. Ben de 21,5 e aldım saat 03 te. Yarım saat oldu cihaz hala çalışmıyor. Eğer ben şu an bu yarım derece bile olmayan aralıkta sıcaklık değişimini hissediyorsam, DHS + DOT evi 0,2 derece falan tutuyor galiba. 0,5 falan olsa gündüz bi ısınır bir soğurdum. Dolayısıyla çift yönlü mutluyum. Evim o kadar da hızlı soğumuyor. Daha yarım derece bile düşmemiş ki Kombi ateşleme yapmıyor. DOT ta cidden hassas çalışıyor. Bugün 4,8 metreküp yakmış toplamda (yemek + duş).

    Dış sıcaklık 3 gündür 9 iken bugün saat 03:30 itibari ile 12. Zaten 9 olduğunda da kombi gece çalışmamıştı dot 21 e ayarlı iken.

    Evim erkansiena arkadaş gibi yalıtımlı olsa Aydın da 2 metreküpten fazla yakmazdı bu havalarda sanırsam.

    Tabi başka aklıma gelenler. Gece sıcaklığını 2 derece düşürenler, evleri benim gibi yavaş soğuyor ise kendilerini kandırıyorlar. 3 saat geçti daha yarım derece inmedi. Sabah 06,45 ten önce bakıcam hiç doğalgaz harcamış mı. Zaten 1 haftadır gündüz gece farkı 1 derece olmasına rağmen hiç ateşleme yapıp ta gece doğalgaz harcamadı. Ki evimiz de yalıtım yok. Ayrıca bundan sonra gece sıcaklığı 21,5 ta kalacak. Üşüyorum arkadaş. Yorganın altında bu sıcaklıkta rahatta ediyorum. Evi daha fazla soğutmanın bir alemi yok. Isıyı korumak daha mantıklı.

    Benim gözlemime dayalı tahminim şimdilik böyle. Termometre gelsin min max değerlerini görücez bakalım.

    Artık gündüz gece ısı farkım 0,5 derece

    Herkesin evi farklıdır algısı farklıdır bilemem onu da siz deneyip göreceksiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sag_serit -- 9 Aralık 2019; 11:38:22 >




  • sag_serit S kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sag_serit S kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. P marametreleri hakkındaki vermiş olduğunuz bilgileri dikkatlice okudum. Bu yazıdan edindiğim bilgileri sunmak istiyorum.
    P00 değerini aktif yaptığımız zaman ot ve dhs kullanıyor isek ot kombiye kapan dediği zaman kombi U06 değerinde yazan değerde evin sıcaklığını sabit tutmak için ısı eğrisinde belirlenmiş olan kazan değerine göre yapacaktır.
    Sadece ot bağlı ise ot kombiye kapan dediği zaman U08 değerinde yazan belirlenmiş ortam sıcaklığında evi tutmak için belirlenmiş olan kombi set sıcaklığını baz alarak tutmaya çalışacaktır.
    Sadece DOT daikin modilasyonlu oda termostadı bağlı ise DOT kombiye kapan dese dahi U10 değerinde belirlenmiş olan ortam sıcaklığında tutmak için DOT kombi modilasyon yaparak kazan set sıcaklığını yaparak çalışacaktır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 164165166167168
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.