Şimdi Ara

Ram aldım Zen işlemci anakartiyla kullanabilcekmiyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Corsair value ddr4 2133mhz cl15 ram aldimda zen işlemci çıkınca onun anakartına uyarmi bu ram

    edit : teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SurvivorYeah -- 7 Şubat 2017; 16:3:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Uyar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ryzen DDr4 imiş. O yüzden olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 7 Şubat 2017; 18:32:12 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çalışır, Ryzen DDR4 bellek kullanıyor.
  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Büyük ihtimalimi kaldı ddr4 slotlu anakartlar fuarda sergilendi zaten 4 ghze kadar ddr4 desteğiyle gelen anakartlar var,zaten am4'ün sondaki 4 ddr4'ü temsil ediyor am3 ddr3 gibi.

    Ayrıca yeni çıkacak olan apularda ddr4+hbm2 kullanılacak performansı artırmak için,ama 2. yarıda çıkacak am4 anakartlarla kullanılabilecek.
  • redoracle R kullanıcısına yanıt
    Takip etmediğim için bilemeiyorum. Ama DDR4 olacağını okumuştum zaten. DDR5 gelecek neredeyse bir zahmet artık DDR4 olarak çıksın zaten :) İnşallah f/p olarak iyi bir şey çıkar da onca beklenti boşa gitmez. Bu arada o fuarı izlemiştim, unutmuşum demek ki :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 7 Şubat 2017; 18:32:47 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Ddr 5 yerine intel optane 3dxpoint rame geçiyor zaten bazı üst seviye anakartlarında,belki ddr5 çıkmayabilir,optane bellekler kat be kat daha hızlı ddr ramlerden.

    http://www.fudzilla.com/news/processors/42811-ryzen-to-compete-with-core-i7-7700k-too

    Buraya göre intelle rekabet edecek şekilde işlemciler çıkarmış Amd bu sefer,eğer fiyatıda uygun olursa,zaten anakartlar genelde adaha uygun oluyor bende belki bir apu sistem toplayabilirim,apular hbm bellek gömülü gelecekler,ps4'ten daha güçlü harici cpu rx460'a yakın performans vereceği söyleniyor,üstelik 4 core 8 thread gelecekmiş.
  • redoracle R kullanıcısına yanıt
    Çekirdeği geçtik hocam artık performansı önemli AMD zaten sözde 6 çekirdek diye piyasaya sunduğu işlemciler i3 lerin bile gerisinde. Ben kullanıcıların deneyim ve yorumalrına göre hareket edeceğim. İlk alanalrdan olmak istemem Ryzeni. Eylül ayı gibi yeni sistem toplamayı düşünüyorum. Ryzen olabilecek sistem tercihimde var ama dediğim gibi öncelik ile kullanıcı deneyimlerini görmek ve duymak isterim. Yine bir hüsran olur ise hiç dokunmam.


    Intel aşağıdaki sayfada optane teknolojisinin 270 chipsetlerde ve kabylake işlemcielrde hazır olduğunu söylüyor. Ama bunun ile ilgili bir inceleme olsaydı 270 chipseti ile alâkalı iyi olurdu. O zaman bu sisteme daha epey var denilebilir. Intel kendi sayfasında 270 chipsetlerde bunu hazır hale getirdik demiş. Ama DDr4 kullanılıyor şuan halâ. Bu teknoloji tabii ki daha iyi olacak. Fiyatlar da tabii ki buna oranla artar.


    http://www.intel.com/content/www/us/en/architecture-and-technology/intel-optane-technology.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 7 Şubat 2017; 19:01:43 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    İşte zaten eskiden modul sistemi vardı o yüzden çok çekirdekle yakalamaya çalıştı tek çekirdek gücü zayıf olduğundan,ama durum artık değişti şimdiki zenin gücü eski 8 çekirdekli 8300 işlemcilerinin(orochi) 2 katı single core performansı var deniyor.

    Eğer öyleyse(ki pekçok yerde teyit ediyor,canlı testler gösteriliyor vs) bu sefer Amd gerçekten İntel'i oldukça zorlayacak işlemciler çıkarmış demektir,hele ps4 konsolundan güçlü bir apuyla çok güzel mini veya htpc kasa toplanabilir.

    Birde İntel'in de amd igpulu apu modeller çıkaracağı(hemde bu sene) söyleniyor.
  • redoracle R kullanıcısına yanıt
    Intel'in apu sistem çıkarması.. Biraz düşündürücü oldu ama merak ta etmedim değil hani. Nasıl bir şey olacak bakalım. Ps4'e oranla sunacağı performans açısında gtpc bir sitem olabilir evet. Ama zevkelr ve renkelr meselesi. Ps4 alanların çoğu eskiden beridir bir sevgisi etkenliği olduğu için alıyor. Maddi imkân şuan el verse bilgisayarımın yanına bir de Ps4 almak isterim :)

    Bakalım ben Ryzeni merak ediyorum ve ilk kullanıcı deneyimlerini gözlemleyeceğim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Ps 4'te alınacak oyun yok ki doğru düzgün birkaç oyun içinde değmez yani,eskiden ps1-2 zamanlarında yüzlerce oyun çıkıyordu seriler nerdeyse her sene çıkıyordu(street fighter alpha1-2-3 vs) sonra birşeyler oldu maliyetler yükseldi vs derken capcom bile para yok sf5 o yüzden zor dedi ama sony para benden dedide öyle itekaka arcade modsuz eksik karakterli çıktı.

    O yüzden böyle uncharted 2 sene sonra gow 5 sene sonra oyun beklemek heycanlı geliyorsa alınabilirde sabırsız biri için zor,bide eskiden koy cdyi oynaydı şimdi zorunlu paralı neti bağlantısıı olacakta,oyun gblarca güncelleme yapacakta konsol oldu pcden beter,e ben konsolu basitliği için sevmiştim.

    Belki nintendo switch ile gerçek konsollar geri dönerde tam sürüm oyunlu tak çalıştır konsptli o zaman almayı düşünebilirim belki oyun sayısıda önemli tabi 5 tane 10 tane oyun için konsol almam.

    İyi olur intelin apu çıkarması baktık amd apu yetersiz veya amd apudan güçlü o zaman ona bile yönelebilirim ama intelin soket uyumsuzluğu,anakart platform pahalılığ gene amdye döndürür büyük olasılıkla gene.

    Ryzen çıksında dediğin gibi çekirdekleri smtsi hakketen iş yapıyorsa apusunu bekliyor olacağım.
  • redoracle R kullanıcısına yanıt
    Orası öyle hocam. Ben belki bir 2.el ps4 alırım o da keyf için arkadaşlar ile pesti, fifaydı kapışmak için. Yaş 26'ya dayandı ama halâ arada toplanır ps4'ü olan arkadaşın evinde oynarız bazen :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Bak ya izmirdesin beni çağırmıyosun oyun partilerine :)

    Yani turnuva oyunlarını sevenler için alınabilinir tabi,ben dövüş,araba yarışı,tomb raider tarzı oyunlar seviyorum onlarda pcde var artık zaten bu sene marvel vs capcom 3,tekken 7 gibi bir sürü dövüş,forza gibi de baba araba yarışları geldi pcye güzel bi pc toplama zamanı geldi ama dolar,vergilerde boru gibi,gerçi ilerde daha beterde olabilir o yüzden bu sene toplamaya bakacaz artık sonrasını daha vahim görüyorum.
  • redoracle R kullanıcısına yanıt
    En son Ocak'ın sonlarına doğru toplaşıp oynadık. Mart'ta yine planlıyoruz bakalım nasip. Aklımda bulunsun hocam toplanırsak sizi de çağırırm problem yok :)

    Bir de öyle pek oyun oynamıyoruz hocam işte maksat keyf olsun. Eskiden kalma bir şey. Hep PEs oynuyorduk, Fifa da sonradan aldık. Taklıyoruz öyle. Steam hesabımda birçok oyun var. Hepsini oynuyor musunuz diye sorsanız. Neredee, anca 2-3 tanesini taş çatlasıjn. O da biri CSGO, biri Rust, biri de Battlefiled 1. Arada da Gta V. Halbuki bayağı oyuna sahibim(yüzlerce olmasa da en bilindik oyunların çoğu var :). Çoğunu indirimde iken oynarım diye aldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 7 Şubat 2017; 19:46:25 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    İyi şöyle dövüş oyunlarıda kurda beni çağırmadan önce şöle bi dövüş yapalım sf5'tir,mortal kombattır vs.

    Joistikleride patlatırız ,kol bozuk abi ondan yoksa ben yenerdim,hey gidi eski günler,zamanın nasıl geçtiğini anlamazdık.
  • redoracle R kullanıcısına yanıt
    Okuldan kaçar ps oynayamaya giderdik. Halâ vardır gerçi böyle yapan gençler :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.