Şimdi Ara

Yalın ve Sade Windows 10

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar şuanda 90 günlük Windows enterprise kullanıyorum gerçekten hiçbir özellik yüklü değil bu tam benim istediğim gibi, bomboş sadece windows, mağaza bile yüklü değil sap sadece bomboş tam istediğim gibi böylece gereksiz internet kullanımı olmuyor ve bilgisayarın açılışıda hızlı oluyor onlardan ziyade ben sadeliği seven biriyim. şimdi windows pro almak istiyorum ama pro sürümde çok gereksiz şeylerde yüklü hava durumu windows mağazası finans haberler vs. ben bunları istemiyorum sırf bu yüzden de para ile satın almayıp 90 günde bir format atıyorum. şimdi ben bu windows 10'u alsam bu özellikleri olmadan alabilir miyim. ben haber okumak istersem falan açar interneti okurum yani microsoftun yalan haberlerini okumam zaten finans hava durumu vs içinde geçerli. yani sade yalın bir windows 10 pro nasıl alınır, yada nasıl yapılır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • programsız yok sanırım. neyse rearm ile uzatır uzatır kullanırım artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 90 günde 1 format atmanıza gerek yok. KMS programlarıyla veya kayıt defteri anahtarı ile netten otomatik 6 aylık lisans alırsınız 2 dakikalık iş. Benim kullandığım KMS ALL var ve program kurulumu yapmıyorsunuz. Sadece sağ tık yönetici olarak çalıştır diyorsunuz ve internete bağlı olmanız lazım. 1 dakika kadar CMD ekranında işlem yapıyor ve netten 6 aylık lisans ile lisanslıyor. Sorunsuz kullanıyorum. ( Benim kullandığım Windows sürümü; Windows 10 Pro 64 bit ) Onun dışında pro alabilirsiniz. Tabi ki her durumda orjinal lisans tavsiye ederim o ayrı konu. Ama imkan yoksa lisansı bu şekilde yapabilirsiniz.

    Pro kurulumdan sonra kullanmak istemediğiniz uygulamaları kaldırabilirsiniz. Bazı uygulamalar kendi uygulamalar listesinden kaldırılmıyor ama çoğunu kaldırabilirsiniz. Kaldırılamayanları ise netten bakarsanız PowerShell komutları ile kaldırabileceğinizi görebilirsiniz ( yalnız ben powershell ile kaldırınca hatalarla karşılaştım bazı işlemlerde bunu da göz önünde bulundurun).




  • MexeSs kullanıcısına yanıt
    KMS aktivator'u biliyorum ama legal yöntemlerden yanayım :/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 48 liraya aldım birtane key

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Korktuğum başıma GeLMEDİ!! windows 10 Pro ya geçince arkaplandaki uygulamalar internet kullanır ve ping yüksek olur diye tereddür ediyordum ama öyle değilmiş çarpıya bastımı kapanıyor tamamen, ayrıca nekadar istemmeyen uygulama olsada internet kullanımına bir zararı yok ve ping oluşturmuyor şükür, 48₺ da iyi bir fiyat orjinal kullanmaya değer bu fiyata.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca KMS illegal altivatoru incelediğimde daha önceki windows 8 sürümlerinde falan, abuk sabuk sunuculara loglar gönderdiğini tespit ettim bu yüzden pek sağlıklı değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ferit34 kullanıcısına yanıt
    Arka plan uygulamaları Windows 10 da genelde tetikleme olayına bağlı çalışıyor. Yani siz o hizmeti başlatacak bi uygulama ya da işleme başlamadığınız sürece o hizmet pasif halde bekliyor. Kms olayına gelince de önceki mesajımda zaten belirtmiştim orjinalden yanayız diye. Ancak benim gibi bi durumda iseniz ( 30-40 bilgisayarlı kafe ve teknik servis ) her bilgisayar için tek tek lisans almanız sıkıntı oluyor maddiyattan dolayı. Diğer husus ben kms all den bahsetmiştim. Diğer kms ürünleri ve kmspico programı gibi programlar kurmuyorsunuz. Kayıt defterine online 6 aylık geçici lisans giriyor. Yani windowstan 6 aylık trial sürüm almış gibi. Sadece kayıt defterine lisans atadığı için herhangi bir arka plan uygulaması ya da program sorunu yaşamıyorsunuz. Tekrar söylüyorum ''eğer ki imkan varsa sadece windows değil tüm programlar lisanslı kullanılmalı''.
  • ferit34 kullanıcısına yanıt
    DWS lite adlı kb lık bir uygulama ile gereksiz tüm programlarından kolayca kurtulabilirisiniz hocam. kurduğum tüm w10 sistemlerde ilk olarak kullandığım bir uygulamadır. sorunsuzdur asla bir problem çıkarmaz size. program ile ilgili interneten detaylı bir araştırma yapabilirisiniz.
  • github'taki linkte bulunan powershell scriptini kullanarak windows uygulamalarını kaldırabilir ve sonrasında sysprep ile wim oluşturup onu kullanabilirsiniz.

    Kolay gelsin.


    Link:https://github.com/W4RH4WK/Debloat-Windows-10/blob/master/scripts/remove-default-apps.ps1
  • windows'un içerisinde uygulama ayarları ve kaldırmayla ilgili bir bölüm varmış zaten üstad saol
  • citiraga kullanıcısına yanıt
    saol üstad ping'i ve internet kullanımını etkilemediği sürece sıkıntı yok şuan için, ayrıca istenmeyen bütün uygulamalar kaldırılabiliyor programsız, eywallah
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.