Şimdi Ara

Türk Alman Üniversitesi (TAÜ) Hakkında Merak Ettikleriniz 2019 (Güncel) (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
450
Cevap
59
Favori
154.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TheSpiRiT kullanıcısına yanıt
    Tamamdır. Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheSpiRiT

    Zorunlu değil.A1'den başlarsınız girmediğinizde.

    Alıntıları Göster
    Hocam merhaba, ben 380 puanla açık olursa malzeme bilimi ve teknoloji bölümüne ek tercihten yerleşmek istiyorum.Sorum şu yönetmelikte yatay geçişler başlığı altında:" Kurum içi yatay geçiş kontenjanları, ilgili diploma programının son dört yıla ait taban puanları, varsa kurum içi yatay geçiş için senato tarafından öngörülen ilave şartlarla birlikte, son başvurunun kabul edileceği günden en az 15 gün öncesinde kurumun internet sayfasında ilan edilir." diyor.
    Ancak çift ana dalın altında "İkinci anadal diploma programındaki öğrenci, anadal diploma programında kurum içi geçiş hükümlerine uygun koşulları sağladığında ikinci anadal diploma programına yatay geçiş yapabilir."
    Şimdi hocam ben bilgisayar mühendisliğine geçiş yapmak istiyorum çift anadalda da malzeme biliminde sıkıntı çıkmaz ise dersleri rahat veririm ama şimdi yatay geçiş önergesindeki maddede taban puana bakılır diyor.Yatay geçişte taban puana bakılıyorsa şayet çift anadalda "uygun koşullar" denilen şey taban puan mı oluyor ?
    Kafam çok karıştı hocam benim şimdi ne kadar ortalama yaparsam yapıyım bilgisayar mühendisliğine geçme şansım yok mu ?




  • DefuseHostage kullanıcısına yanıt
    Çok anlamadım paragrafı ama bildiğim kadarıyla cevaplayayım yanlış varsa düzeltilir.Sanırım ek tercihten yerleşmeyi bekliyorsun şu an, ek tercihe özel kontenjan yok diye biliyorum ve Malzemenin bütün kontenjanları doldu normal yerleştirmelerde.Yerleştiğini de varsayarsak daha sonra da Bilgisayar mühendisliğine geçmek veya ÇAP yapmak istiyorsun.ÇAP için ÖSYS puanının bir önemi olmadığını düşünüyorum uygun koşullar muhtemelen ortak ders, o ana kadarki bütün dersleri kayıpsız tamamlamak, şu kadar ortalama yapmak, krediyle alakalı şeylerdir.Fakat bizim okulda ÇAP yapanı duymadım, diğer okullardaki havuz ders olayı yok yani 1. yarıyıldan itibaren her bölüm ayrışmaya başlıyor bu nedenle ders saydırma vs. çok zor hem de Malzeme ve Bilgisayarın öğretim planları çok farklı olduğu için o iş olmaz büyük ihtimalle :) Bir de ders programları esnek olmadığı için istesen de giremezsin derslere yani ÇAP yaparsın ama 2 bölüm en iyi ihtimalle 6-8 senede biter zaten.Sayısal bölümler içerisinde sadece Mekatronik ve Endüstrinin ÇAP yapabileceğini düşünüyorum TAU'de.

    Bunun dışında kurum içi yatay geçişi tam bilmiyorum öyle bir şey olmaması lazım aslında, mantıken ÖSYS puanı önemli olmalı bundan dolayı da merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçişe dahildir o da, hatta bizim okulun yatay geçiş kısmına bakıp görememiştim zaten böyle bir şey.Ortalamayla geçiş yapmak da kurumlararası oluyor.Yani muhtemelen A okulundaki B bölümüne puanı yetmeyen birinin buraya girme şartı farklı bir okulda B bölümüne girip ortalamayla A okuluna başvurmak fakat Almanca hazırlık vs. de gerekirken bu da TAU için mantıksız oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr John H. Watson -- 8 Eylül 2018; 4:44:40 >




  • Selamlar, ben sınava sözelden hazırlanıyorum. Bu sene TAU-Kültür ve İletişim bilimleri bölümünü tutturamadım. Bu sene puanımın yettiği bir bölüme ek tercihlerden gireceğim ya da mezuna kalıp bu bölümü kazanmak için çalışacağım. Kültür ve İletişim bölümü hakkında bilgi sahibi olanlar biraz bilgi verirse sevinirim. Mezuna kalmaya değecek bir bölüm mü ? İmkanları nasıl ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: osmakosma

    . Almanca Seviye Tespit Sınavı
    (2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında Hazırlık Eğitimi Programına tabi olacak tüm öğrenciler "Almanca Seviye Tespit Sınavı"na girmek zorundadır.) böyle yazıyor.
    Hocam Almanca bilmiyorum nasıl olur o iş kayıtta almanca seviyesinimi soruyorlar.
    Yoksa Sınava girip mi Sınava girimde bilmiyomki Sizde olmuştu .
    Şimdiden Teşekkür ederim.




  • Yok hocam, sadece hazırlıkta sıfınflar belirlenmesi için yapılıyor, sınav sonucundaki seviyeye göre sınıf belirlenmesi yapılıyor
  • Çift diploma projesine de başladı okul şuan. Birçok bölümde öğrenciler çift diploma için 3.sınıfta Almanya'ya gönderiliyor. Her bölümden 2.sınıfta en başarılı 10 öğrenci seçiliyor ve bu 10 öğrenci 3.sınıfta komple Almanya'ya gönderiliyor, orada okuyor ve bitiriyor. Oradan döndüğünde, Almanya'daki bu üniversiteden diploma almış oluyor. Bu okulu da bitirdiğinde, TAÜ diploması da alıyor. Yani iki tane üniversite bitirmiş oluyor. Türkiye'de başka bir okul buna yakın bir imkan bile sunmuyor. Çok ilginç ve çok şaşırılası.

    Not: Sınıfların kontenjanları çok az olduğu için (10-20) Almanya'ya gitme olasılığı da bi o kadar fazla. Herkes istemeyebiliyor bir de. Cesaret ve Türkiye'ye bağlı olma meseleleri mevcut çoğu kişi için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi creatia -- 16 Aralık 2018; 19:20:5 >
  • creatia C kullanıcısına yanıt
    Sinifta 10. Olmak mi yoksa bolumde mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sınıfta.
  • creatia C kullanıcısına yanıt
    Hangi üniversite peki istenilen üniversite ile çift diploma imkanı yok sanırsam sadece bielefeld
    Erasmus için almanya dışındaki üniversitelere gidenler var mı ?
    okulun en çok desteklediği programlar hangileri iibflere deger veriliyor mu ?
    Birde yeni bölümler açılacak mı bu sene ? Sanırsam psikoloji sosyoloji ve enerji bilimleri geliyormuş

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1- İstenilen üniversitede yok. Hayır bielefield'de değil. O sadece hazırlık okuyan öğrencilerin gittiği üst düzey almanca eğitimi için. Çift diploma için, her bölümün kendi partner üniversitesi vardır. Kültür ve İletişim Bölümü'nün Bayreuth Universitat'tir mesela. Kültür ve İletişim öğrencileri 3.senelerinde Bayreuth'a gidecekler. Mekatroniğin sanırım Berlin Tekchnische Universitat olması lazımdı. Mekatronik öğrencileri Berlin'e gidecekler. Öyle her bölümün farklı partner üniversitesi oluyor, herkes partner üniversitesine gidiyor. Okulun sitesinden daha detaylı bilgi edinebilirsin.
    2- Erasmus için Almanya dışındaki üniversiteye giden şuanda ben tanımıyorum. Ama gidebilirsin. Sadece ingilizce sınavını vermen yeter. Almanya için gerek yok, hazırlıkta geçtiğin için sınava girmezsin.
    3- Okul her programı destekliyor.
    4- Yeni bölümler açılabilir. Sosyolojinin açılacağını düşünmüyorum, Kültür ve İletişim, sosyoloji görüyor derslerinde. Psikoloji açılacak ama bu sene mi bilmem. Enerji Bilimlerinden haberim yok, açılabilir.




  • geçen sene pcsini yazmıştım tutmadı bu sene istediğim gibi gelmesse 2.planım taü :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • creatia C kullanıcısına yanıt
    Peki ya yurtlar ne durumda biz yerleşene kadar yurtlar oturur mu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yurtların inşasına 2019 yılında başlanılacak. Projesi tamamlandı diye duydum. Başladıkları inşaatları çok hızlı bir şekilde bitiriyorlar, büyük ihtimalle 2020 yılında yurtlar yerleşilebilir olacak. Ama siz yine de yurt ümidi beklemeyin, malum bürokraside her şey gecikebiliyor. Yapılırsa yerleşirsiniz, planınızda yurt olmasın. :)
  • İşletme, işletme ve uluslararası ilişkiler bölümleri kaç k ile kapattı? 2018 girişli varsa netlerinin ssini atabilir mi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ivans2 İ kullanıcısına yanıt
    Türk Alman Üniversitesi (TAÜ) Hakkında Merak Ettikleriniz 2019 (Güncel)
  • Dr John H. Watson kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim üstat. Uluslararası ilişkilerin puanı 2017'ye göre baya gerilemiş bu arada. TAÜ'de okuyorsun bu arada?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • merhabalar ben seneye taü bilgisayar mühendisliğinde okumak istiyorum fakat aklımda birkaç soru var mesela ilk 10 bine yada 8 bine giren bir öğrenci neden tercih etmeli bu okulu birde okulun yurtdışı olanakları nedir çift diploma uygulaması var mı birde eğer ben bu okuldan mezun olursam almandayada yükseklisans yapmak istiyorum bu mümkün olur mu ve eğer olursa nerelerde çalılıbilirm iş olanaklarım nasıl olur şimdiden teşekkür ederim saygılarımla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Infinit.y I kullanıcısına yanıt
    Selam öncelikle ilk 10k dan burayı yazan 2-3 arkadaşım var bu okulun öğrencilerine disiplin kattığını söylüyorlar ve imkanları için yazmışlar . Buradan hazırlık sertifikanı alıp Almanyadaki ünilerin %80 inde okuma fırsatın var ama bu ara dönemde 93 kişiden 4 kişi alabildi sertifikayı sınav zor haberin olsun . Yüksek lisans işini bilmiyorum ama onu da yaparsın bence TestDaF sertifikanla Almanyaya kapağı atıyorsun zaten .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sene veya gelecek senelerde hangi bölümler açılıcak

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.