Şimdi Ara

Samsung, zor geçen 2016'yı rekor kazançla kapattı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung, zor geçen 2016'yı rekor kazançla kapattı

    Galaxy Note 7 modellerindeki patlama sorunu, rüşvet skandalları derken zor günler geçiren Samsung’un kazancının 2015 yılına kıyasla düşük olması bekleniyordu ancak şirket bugün açıkladığı satış rakamlarıyla bir önceki yıla nazaran çok daha fazla gelir elde ettiğinin ve kullanıcılarıyla arasının iyi olduğunu ispatladı.

     

    Dün, Galaxy Note 7 model telefonlardaki patlama skandalının nedenlerini açıklayan Samsung, bugünün erken saatlerinde 2016 yılının 4.çeyreğinin (ekim-aralık döneminin) satış rakamlarını paylaştı. Şirket, bu dönemde 45.6 milyar dolarlık (53.3 trilyon Kore wonu) satış yaparken bu satışlardan 7.9 milyar dolar (9.2 trilyon Kore wonu) net kazanç elde etti. Böylece 2015 yılının aynı dönemine kıyasla kazancını %50 arttırmayı başardı.

     

    Yongalar ve Ekranlar Ön Plana Çıktı 

    Şirketin gelirindeki bu beklenmedik artışın en büyük nedeni ise farklı mobil cihaz üreticileri ve sunucu operatörlerinden gelen bellek yongaları talebinin oldukça yüksek olmasıydı. Şirket, kazancının 4.3 milyar dolarını ürettiği bellek yongalarının satışından kazandı. Samsung ayrıca mobil cihazların da kullandığı ekranlara olan ilginin artmasıyla beraber OLED ekranlar ve LCD panellerin satışından da 1.1 milyar dolar kazanç elde etmeyi başardı.

     

    Samsung’a en az 5 milyar dolar zarara neden olduğu düşünülen Galaxy Note 7 modellerinin kısa bir süre içerisinde üretiminin durdurulması ve kullanıcılara farklı ürünlerle değişim imkanının sunulması şirkete olan güveni arttırdı ve şirketin çok farklı fiyat segmentlerindeki rekabetçi mobil cihazlarının satışından 2.1 milyar dolar gelir elde etmesini sağladı.

     
    2016 Yılını toplamda 25.1 milyar dolarlık net kazançla kapatan şirket, UHD ve OLED panellerine yönelik çalışmaların artmasıyla ve büyük bir merakla beklenen Samsung Galaxy 8'in duyurulmasıyla birlikte 2017'de kazancını arttırmak istiyor.   
     







  • ekrem e ragmenmi yapti bu kazanci???

  • Samsung Utanmasa Catal bicak seti yapip satacak bir firma .

    Bu firma telefon ile var olmadi ki ,bu sebeple zarar etsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YveJhin -- 24 Ocak 2017; 15:14:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung derken 50 kanatlı dev bir kuştan bahsediyorsunuz. Note 7 sadece 1 kanadını kopardı...

  • Samsung gemiden tutun is makinelerine kadar bir cok dalda urun uretiyor bu kadar kar yapmasi dogal piyasanin en iyi ekranlarnidan tutun pc ve telefon ram uretimini bu adamlar nerdeyse karsiliyor milyonlarca satan telefon serileri var heriflerin bu kadar kar etmesi normal

  • Burda battı batacak derken, 2 aya samsunu da alır bunlar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung'un daha yaşa bastığını görmedim. Bu Note 7 teranesi reklam için mizansen bile olabilir. Deli bu asyalılar, onlardan herşey beklenir. Gün aşırı balık yiyip iyot alan adam, ne yapar eder ortaya çıkar!
  • Note 7 patlayınca buraya gelip samsung batacak yeaa diyorlardı.

  • Demek note 7 patlamasaydı, samsung bu sene %50 değil %100 ekstra kar ederdi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: osdorp

    ekrem e ragmenmi yapti bu kazanci???

    Samsung, zor geçen 2016'yı rekor kazançla kapattı
  • Vay be başka firma kaldıramazdı bu olayı adamlar kar ediyor helal olsun...

  • Başarı ve yatırımlarının meyvesini yedi ama bu A serisi 2017 lerin fiyatları nedir yahu. Sanırım meyveleri 2016 da kalacak 2017 zor geçer. Şahsen Panasonic TV mi elektrik faturasından dolayı satıp 700 liralık axen tv aldım. Hiç bir komplike özelliği olmadığı için arıda da vermiyor hemde 60W elektrik harcıyor. Zaten kendisini de izlemiyorum bu yüzden mutluyum. Bir süre sonra piyasa telefona da doyacak TV ye de doyacak. Şimdiki aklım olsa buz dolabımı LG değil siemens alırdım. Sadece büyük mağazalarda değil piyasanın her beyaz eşya dükkanında var bu yüzden pazarlık gücü elimde olurdu. Hemde LG den bu konuda daha güvenilir bir marka. İnsan deneyimlendikçe akıllanıyor, yada aklını kullanmayı öğreniyor her neyse.
  • Samsung Note 7 ile zarar etmiş olabilir. Fakat zaten kendi ürettiği alet.
    Dışarıdan malzeme tedarik etmeden üretiyor.

    Samsung telefon üretmeyi bıraksa dahi yine gelirine çok dokunmayacak.

    Birçok marka kendisine mahkum. Apple bile samsungun ürettiği elektronik ürünleri kullanıyor.

  • Note'a rağmen
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.