Şimdi Ara

İnsan Hayvanat Bahçeleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçmişte insanların sergilendiği hayvanat bahçeleri vardı. Üstelik çok zaman önce değil, daha geçtğimiz yüzyılda batılı beyazlar, kafesere kapatılmış syahi yerliler görmek için havyanat bahçelerine akın ediyorlardı.

    Konu ile ilgili görseller şurada var.

    İnsanlığın yüzkarası durumlarından bir tanesi bu. "Batılı" medenlerin kendilerini dünyanın merkezinde zannedip, geri kalan herşey için ötekileştirme hareketi. Normal mi bu? İnsan Hayvanat Bahçeleri



  • Çok ilginç bir konu. Tabi bu milletlere yapılanları okuyup bilince normal geliyor bir noktadan sonra.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanat Bahçesi demek daha doğru.



    Hayvanat bahçesi ile bir farkı yok, Hayvanat bahçesini ne derece normal buluyorsan İnsanat bahçesi de o derece normaldir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında onlar beyaz adama göre "insan" değildi.



    Onların dinlerine göre insan tanrının suretinden yaratıldı, insanın bedeni tanrının bir parçası olan ruha sahiptir. Beyaz adam bakıyor, biz insanız ve zenci bize benzemiyor. O halde zenci insan değildir, o ruha sahip değildir ve tanrı nasıl ki şeyleri insanlar yararlansın diye yarattıysa zencileride insan yararlansın diye yaratmıştır. Onların bakış açısıyla maymun nasıl ki insanımsı bir hayvan, zencide insanımsı bir hayvan.



    İnsan zaten kendi grubundan olmayanı sanki "uzaylı" gibi görmeye meyillidir. Bunu az veya çok herkes yapar. Bu düşünceyi güçlendirende yukarıda bahsettiğim inanç ve türevleri. Bu tip inançlar benimsetildiğinde zencilere yapılanlar beyaz adamın vicdanına dokunmuyor. Beyaz adam bir inek bir at bir tavuk için ne düşünürse zenci içinde aynısını düşünür çünkü onlar bir "insan" değiller.



    Bu tip düşüncelerden beslenen kölecilerde vardı bu tip düşüncelere karşı çıkan rahiplerde. "Batı" denilen "Avrupa" denilen tek bir insan yok. Bahsettiğin mekan gayet geniş ve içinde yaşayan insanlar çeşit çeşit.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Liberte von Skepticus kullanıcısına yanıt
    aslında bu durum daha çok "sosyal darvinizm" ile alakalı..nasıl muharref incile getirdin anlamadım..incile göre tüm insan ırkları ruha sahip beyazı siyahı sarısı ..hepsi..

    hatta daha ileri seviyedeki sapkın davranış şekilleride yine darvinizm ile endirekt alakalıdır.."öjeni" ırkçılık sosyal darvinizm ..şeytan üçgeni..
  • Sabah Yıldızı kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğim şey benim kişisel fikrim değildi. İncilde geçen bir şeyde değildi. Ben şundan veya bundan değil "olan" bir şeyden söz ettim. 16. Yydan itibaren Avrupalıların emperyalist faaliyetlerinde din adamları insanın tanrının suretinden yaratıldığını ve kızıl ve siyah tenlilerin beyaz tenlilere benzemediği gerkçesi ile insan olmadığını söylemişler. Onlar "ruha" sahip değillerdi. Buna karşı çıkan rahiplerde bulunmuş. Ancak sonuçta böyle bir şey gerçekleşmiş ve köleciler bu düşünceden de yararlanmışlardır. Böyle bir şeyin gerçekleştiğini ilk İskender Öksüzün "Millet ve Milliyetçilik" kitabında okudum.



    Darwin ve onun adıyla anılan sosyal darwinizm daha varolmadan öncede beyazlar siyahları hayvan gibi görüyorlardı.



    Ayrıca darwinizm ile sosyal darwinizmi karıştırmayalım. Sosyal darwinizm darwinden ziyade lamarck ve spencerden kaynaklanır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Liberte von Skepticus kullanıcısına yanıt
    söze

    quote:

    Onların dinlerine göre


    başlaman sebebiyle belirtmek durumunda kaldım ..isa a.s beyaz tenli değildi..mavi gözlüde hakeza ..bu nedenle din ön plana çıkarılamaz..yani incilde sarı veya siyah ırkın insan olmadığına veya ruhları olmadığına dair bir fikre sahip olacak bilgi yok..birileri bu yönde görüş belirtmiş olabilir ancak kendi fikirlerini temellendirecekleri kaynakları yok..en azından incil ve tevrat kaynaklı ..

    sosyal darwinizm tetikleyicisi bizzat darwinin kendisidir.. beyazlar dışındaki ırkları ele alış biçimine bakarsan bunu rahatlıkla görürsün



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabah Yıldızı -- 27 Ocak 2017; 19:22:48 >
  • Sabah Yıldızı kullanıcısına yanıt
    Demekki beyaz tenliler "tanrı insanı kendi suretinden yaratmıştır" düşüncesini kendi lehlerine kullanmışlardır, dini bu konuya alet etmişlerdir. Bu konuda anlaşıyoruz değilmi?



    Evrim teorisine göre her canlı türü ortak atadan farklılaşarak oluşur. Bir kuram diyor ki günümüzde ki insanlar farklı farklı kökenlerden evrimleşti. Bu kurama poligen deniyor. Monogen kuramına göre ise günümüz insanları aynı soydan gelmektedir. Poligen kuramı ırkçılığa müsait bir kuram, monogen ise değil. Darwin monogenizmi destekliyordu.



    Sosyal Darwinizm Lamarck, Spencer ve Darwinin kuzeni Francis Galtondan kaynaklanır. Darwinin isim dışında pek alakası yok. Kaldı ki ırkçılığı öjeniyi vs Darwine yıkmanında bir anlamı yok. Nasıl ki din adamları ortadoğulu yahudi isayı beyaz tenliymiş gibi anlatıp "bunlar bizden değil" diyerek beyaz olmayanları hayvan ilan ettilerse sosyal "darwinizmin" de bundan farkı yoktur. Kendi düşünceleri toplumda yer bulsun diye dine veya bilime yamayan insanların işi bunlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günümüzdeki maymunun filin olduğu hayvanat bahçeleri bu görüntülerden daha az rezil değil.İnsan hayvan farketmeden bir canlıyı kafese kapatmak suç olmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ota Benga'nın hikayesini okumanızı öneririm.Elinde parası olan insanlar biyolojiyi neticelerinden anlayınca böyle rezalet durumlar ortaya çıkıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.