Şimdi Ara

Fiat Egea Sedan 1.6 Dizel Otomatik Değerlendirme ve Yakıt Tüketimi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
108.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 2016 Ekim ayından beri araçlarla ilgili araştırmalarım ve test sürüşlerim neticesinde Fiat Egea 'yı fiyat performans anlamında makul bulmam sonucunda aldım ve bir ayda 1200 km. yaptım. Alım öncesi araştırmalarımda Egea 'nın yakıt tüketimi, otomatik performansı gibi konularda forumda tatmin edici bir yorum göremediğimden ben eklemeye karar verdim.
    Araç 1.6 Multijet DCT Comfort

    Araç beni kullanım, konfor, özellikler anlamında hayal kırıklığına uğratmadı. Hatta alırken bilmediğim bazı özellikleri sonradan keşfetmek keyifli oldu. Özelikle kullanımından son derece memnunum. Oldukça keyifli. DCT şanzıman Renault 'un EDC sini aratmadı. Aracın hızlanması da çok tatminkar. Yüksek süratlerde henüz denemedim. 120 üzerindeki hızlarda da aynı ivmelenmeyi verirse tadından yenmez.
    Tabi beğenmediğim bazı yanları da oldu. Torpidosu ufak, far aydınlatmasını yeterli bulmadım vs.

    Ama esas konuya gelecek olursak; Bu süreçte keyfini sürmek adına pek yakıt ekonomisi derdim olmadı ama rodajdaki arabaya da işkence etmeden kullandım. Yakıt tüketimi neticeleri tam bir hayal kırıklığı oldu. Aracın rodaj döneminde olması, yılın en soğuk dönemine denk gelmesi, kar lastiği ile kullanmam, sürüş ekonomisine dikkat etmemem bir sürü bahane üretmek mümkün. Ama 8,3 litre yakıt nedir abi. Neticede dizel ve 1350 kg. lık araçsın sen. Bu konu dikkatimi çekip biraz dikkat ettiğimde bile 7,5 litrelerin altını göremedim. Uzun yola henüz çıkmadım ama bu gidişatla 6-6.5 litreleri görse bile sevinmek lazım. Hele ki Renault 'a 60 litre yakıt doldurabilirken bu aracın deposunun 42 litreden fazla almaması da psikolojik olarak etkiliyor. 500 km. de bir yakıt mı alınır dizel araca?

    Neticeye gelecek olursak, Nisana kadar bir gelişme kaydedemezsem ve uzun yol yakıt değerleri de bekleneni vermezse yeni hedef Megane Sedan. Artık otomatik konforunu da terk edeceğiz demektir. Fabrika değerlerinin %30 fazlasına razıyım, ama bu değerlere oha diyorum.
    (WV aşıkları ve Fiat fanlarının arasında kalmadan daha iyi tecrübesi olanlardan yorum alabilirsem memnun olacağım.)
     Fiat Egea Sedan 1.6 Dizel Otomatik Değerlendirme ve Yakıt Tüketimi

     Fiat Egea Sedan 1.6 Dizel Otomatik Değerlendirme ve Yakıt Tüketimi

    https://img.donanimhaber.com/upfiles/541800/a4ee062f-34f6-4f8c-9f51-07b635e29c3a.jpg



  • Tüm mesajınızı okudum.ben hep şunu derim.aynı güzergâhta aynı şartlar altnda mjet de,dcı da,hdı da benzer yakıt tüketimlerini elde eder.arada 1 lt oynamaz bile.



    Misal benim atmosferik benzinli aracım pendik civarında şehir içinde 10 lt yakıyorken tsi asla 7 lt YA–KA–MAZ!.



    Konu sahibi arkadaş da icon donanım ile comfort donanımı karşılaştırmış inanın hiç gülesim yoktu😂



    Aklıma gelmişken daha bugün her iki aracın liste fiyatlarına baktım.benzinli için konuşuyorum en baz otomatik benzinli araç fiyatı egea da 74 bin iken megane tam 100.100 tl 😂😂86 bine corolla,95 bine jetta,octavia,homda arken bu fiyata megane alan Akıllı! Varmı çok merak ediyorum.
  • benzinli araçlar bile daha az yakıyor artık. ama bunu satıp başka bir araç almak kötü bir zarar demek. golf değil ki bu aldığına yakın bir fiyattan elden çıkarasın. diğer yandan da fabrika değerlerinin iki katı tüketim korkunç gerçekten. ben benzinli araçla istanbul trafiğinde daha az yakıyorum.
  • Çok veya az yakıyor demeden önce şunu söylemek istiyorum. Biz egeanin kendi forumunda yakıtından çokça bahsetikki hocam. Misal yazın şehiriçi 7 litre civarı yakarken bu değer kışın 7,5 ltyi görüyor. Doğal olarak da otomatik 8 i görmüş. Değerler fabrika verilerine göre yüksek ama herkeste bu şekilde yakıyor zaten. Özellikle de ben şehiriçinde 7 lt yaktığını defalarca yazmışımdir.



    Şahsi kanaatim dizel otomatik araçların kışın şehiriçi 7-8 in altinda yakabilecegini düşünmüyorum.
  • Ortalama hızınızda fena değil, yani 26km/h için ulaşılan 8.1lt/100km dizel bir araç için pek ekonomik sayılmaz...



    Hızınız 20km/h altına düştüğünde neredeyse 9ltye yakın bir değer göreceksiniz demektir bu...



    Tüketim fazla gibi...
  • Konuya bir ilave:

    Bir uzun yol denemesi yaptım. 115 km. de cruise sabitleyince düz yolda 5 lt. civarında gösteriyor yol bilgilsayarı. Basınca 10 lt.ye kadar yolu var Aracın uzun yol güvenliği segmentine göre tatminkar. Fluence 'den bu anlamda daha güvenli hissettirdi. Kaçışı çok iyi. Gaza yüklendiğini iyi hissettiriyor. 205 km. sürate kadar çıkabildi. Daha fazlasını zorlayabilecek imkan bulamadım. İvmelenme ve tork konusunda sürücüsünü asla mahçup etmez.

    8 lt. üzerinde seyreden şehir içi yakıt verilerim de 7.6 lt. seviyelerine geldi. Ortalamada 6.5 civarında gösteriyor.
    Bu arada şunu da belirtmem lazım şehir içi dediğim gerçekten şehir içi. Her gün otobandan işe gidip şehir içindeyim diyenlerden değilim. Her bir kilometrede ışık olan rotaların verisi bu şekilde. Daha fazla düşmesi için çok ümitli değilim ama en azından ilk baştakinden daha iyi durumda.

    yargicc arkadaş, forumda gezinmiştim almadan önce ama belki de konuyla direk ilgili olmayan bir başlık altındaysa belki ondan rastlamamış olabilirim. @yargicc

    Netice itibariyle şimdilik almayı düşünenlere önerim şudur: Öncelikleriniz arasında yakıt tüketimi çok ön plandaysa başka araçları inceleyin derim. Diğer konularda araçtan oldukça memnunum diyebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi triex -- 5 Şubat 2017; 16:25:54 >
  • triex T kullanıcısına yanıt
    Değerlerin normalleşmiş gibi hocam. Konu olarak egeanin ana konusunda yazıyoruz gogula Fiat Egea donanımhaber yazsanız ilk bu sayfa çıkıyor zaten.
  • Arkadaşlar, bir haftadır sıfır 1.5dCi EDC Megane kullanıcısıyım.
    Hızlanma Egea 'dan zayıf, ağırlık Egea 'dan yaklaşık 100 kg daha fazla, ancak yakıtı neredeyse aynı seyrediyor.
    Araç kalitesi olarak Megane, Egea 'nın bir kaç tık önünde. Megane D segmente yakın bir his veriyor, donanım paketlerinin farklı seviyelerde olması da intibayı etkiliyor tabi. Yeni Megane Icon paketli iken Egea Comfort paket idi.
    İki aracın arasındaki fark ise 28.000 TL civarında, eder mi derseniz, cevabı çok da net değil. Evet Megane daha iyi, ama 28.000 TL lik iyi mi, adamına göre değişir. Ne beklediğinizi iyi değerlendirmeniz lazım.
  • Yaklaşık 5 aylık tecrübe sonucunca şunu çok rahat diyebiliyorum, Egea ile Megane arasındaki fiyat farkını karşılayabiliyorsanız lafı bile olmaz her türlü Megane alınmalı. Başka dünyaların arabaları. Megane ı kullandıkça daha çok sevdim.
  • Tüm mesajınızı okudum.ben hep şunu derim.aynı güzergâhta aynı şartlar altnda mjet de,dcı da,hdı da benzer yakıt tüketimlerini elde eder.arada 1 lt oynamaz bile.



    Misal benim atmosferik benzinli aracım pendik civarında şehir içinde 10 lt yakıyorken tsi asla 7 lt YA–KA–MAZ!.



    Konu sahibi arkadaş da icon donanım ile comfort donanımı karşılaştırmış inanın hiç gülesim yoktu😂



    Aklıma gelmişken daha bugün her iki aracın liste fiyatlarına baktım.benzinli için konuşuyorum en baz otomatik benzinli araç fiyatı egea da 74 bin iken megane tam 100.100 tl 😂😂86 bine corolla,95 bine jetta,octavia,homda arken bu fiyata megane alan Akıllı! Varmı çok merak ediyorum.
  •  Fiat Egea Sedan 1.6 Dizel Otomatik Değerlendirme ve Yakıt Tüketimi
    Arkdaşlar yanlış biliyorsam beni uyarın.
    fabrika verileri şehir dışı: 90 km/h sabit hızda
    şehir içi : 50 km/h sabit hızda
    verilen yakıt tüketim verileridir. Dolayısıyla gerçek şehir içi dur- kalk trafikte arabanın verdiği değerlerle fabrika verileri arasında uçurum vardır.26 km/h hızda başka yakıt değeri gösterir, 36 km/h hızda başka yakıt değeri gösterir. Sabit hız/ kmh değerlerini deneyerek aracınızın reel verilerini öğrenebilirsiniz.
  • 6500km deki dizel otomatik 1.6 egea 803 km yolda ortalama 65 km hizda 5.8 yakti. Karabuk ankara zonguldak bartin karabuk rota. 2 kisi. Bagaj yari dolu. 200 km sehirici. 200 km otoyol. Kalan 400u duble yol.



    Yakit tuketiminin fabrika verisi ile alakasi yok
  • Mjet,HDİ,DCİ aynı sartlarda max. 1LT oynar.Daha cok 0.5-1LT oynar.
    Mjet 6.5 yakıyorsa DCİ da min 5.5 yakar.Daha fazla fark olmaz.

    Ama Atmosferik Benzinli ile Turbo arasında aynı fikirde degilim.Atmosferigin 10 yaktıgı yerde 7-7.5 yakan Turbolar vardır.
  • Uzun süre oldu ama konuya bir ekleme yapayım:
    Önceki Egea 'yı birlikte aldığımız arkadaş kullanmaya devam ediyor, 25.000 km ye geldi, ortalama hızı 25 km, ortalama yakıtı 7,2 lt
    Ben de Megane kullanmaya devam ediyorum 35.000 km 'ye gelmişim, ortalama hızım yine 26 km, ortalama yakıtım 6,7 lt.

    Şunu da belirteyim, az yaktırma çabası, sakin kullanma çabası diye bir durumum hiç yok, arabanın ve yolun hakkını vererek kullanmayı tercih ediyorum.

    Bu değerleri eleştirilsin diye değil, donanımhaber forumlarından araç seçimlerimde faydalandığım için ihtiyacı olanlara gerçek kullanım verisi olması açısından yazıyorum. Şimdi bir arkadaş bu arabalardan birisine 4,5 litre yaktırdığı ile hava atarsa benim için bir kıymeti yok. Aslolan benim ya da benim gibi kullananların ne yaktırdığıdır.

    Megane kullanımında 1 yılı devirdikten sonra şunu da net ifade edeyim ki, aynı segmentlerde tecrübe ettiğim araçlardan fluence, focus, egea, cerato, c-elysee modelleriyle megane 'ı kıyaslamak gerçekten abesle iştigaldir. kanaatimce her bakımdan tümünden üstündür. tabi fiyatına göre bakarsanız orası ayrı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: triex

    Arkadaşlar, bir haftadır sıfır 1.5dCi EDC Megane kullanıcısıyım.
    Hızlanma Egea 'dan zayıf, ağırlık Egea 'dan yaklaşık 100 kg daha fazla, ancak yakıtı neredeyse aynı seyrediyor.
    Araç kalitesi olarak Megane, Egea 'nın bir kaç tık önünde. Megane D segmente yakın bir his veriyor, donanım paketlerinin farklı seviyelerde olması da intibayı etkiliyor tabi. Yeni Megane Icon paketli iken Egea Comfort paket idi.
    İki aracın arasındaki fark ise 28.000 TL civarında, eder mi derseniz, cevabı çok da net değil. Evet Megane daha iyi, ama 28.000 TL lik iyi mi, adamına göre değişir. Ne beklediğinizi iyi değerlendirmeniz lazım.
    Megane d segmente yakın bir his vermiyor. C segmenti için bile vasat.



    Tasarruf adına sıfır dizel araç alıp, onu satıp zarar edip tasarruf adına başka dizel araç almak. Tasarruf bunun neresinde anlamadım gitti.



    Megane 100 kg daha ağır ama daha az yakıyor demişsin de ben senin yakaladığın rakamları d sınıfı passat ile yakalıyorum. 1.5 dci motor gibi kötü de değil ivmelenmesi.



    Yaptığın iş tasarruf adına çok mantıklı gelmedi bana. Ha megane daha güzel, egeyi sevemedim dersin anlarım.
  • triex T kullanıcısına yanıt
    daha rodajindaki 1.6 tdi dsg passat ist sehir ici 5.5 6 yakiyor.uzun yol kesin 4.0 4.5 olacak



    2.5 tonluk 2300 motor tam otm vito 7.8 yakiyor 45.000 km ortalamasi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 7 Ocak 2019; 7:10:54 >
  • Benim otomatik 1.6 hdi Peugeot 308. 6.1 yakiyor ki ben fazla buluyordum demek iyimis.
  • Fikir vermesi açısından 28 bin km'de ikinci el satın aldığım Lounge Paket(225/45 r17) dizel otomatik aracımın kısa süreli yakıt tüketim bilgileri.

    Nisan-Mayıs ayları klima kapalı, eco modda, çok sakin kullanım, istanbul sınırlarında:

    Aldığımdan bu yana
    Ortalama Hız: 24 (Şehir dışı hız 100 km civarı: 400 km + Şehir içi aşırı yoğun trafik: 550 km) 950 km'lik ölçüm
    Tüketim : 7,1 lt

    Son 2 hafta
    Ortalama Hız: 17 (Şehir içi aşırı yoğun trafik) 150 km'lik ölçüm
    Tüketim : 8,5 lt (Pompada 8,6 çıktı)
    (Benimle aynı yolu daha agresif kullanan 2015 dizel otomatik Megane 3 HB sahibi arkadaşımın tüketimi 8,9 lt, yine aynı güzergahta 2014 Audi A3 sedan dizel otomatik peder 5,7 lt yakıyor.)

    Uzun yol yaptığımda bilgilendirme yapacağım.
  • hocam comfort paketleri içeriye ses çok alıyormu 120 km den sonra? ben de 2017 ikinci el düşünüyorum ama yakıttan ziyade ses yalıtımı aklımı karıştırıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chivilary

    Fikir vermesi açısından 28 bin km'de ikinci el satın aldığım Lounge Paket(225/45 r17) dizel otomatik aracımın kısa süreli yakıt tüketim bilgileri.

    Nisan-Mayıs ayları klima kapalı, eco modda, çok sakin kullanım, istanbul sınırlarında:

    Aldığımdan bu yana
    Ortalama Hız: 24 (Şehir dışı hız 100 km civarı: 400 km + Şehir içi aşırı yoğun trafik: 550 km) 950 km'lik ölçüm
    Tüketim : 7,1 lt

    Son 2 hafta
    Ortalama Hız: 17 (Şehir içi aşırı yoğun trafik) 150 km'lik ölçüm
    Tüketim : 8,5 lt (Pompada 8,6 çıktı)
    (Benimle aynı yolu daha agresif kullanan 2015 dizel otomatik Megane 3 HB sahibi arkadaşımın tüketimi 8,9 lt, yine aynı güzergahta 2014 Audi A3 sedan dizel otomatik peder 5,7 lt yakıyor.)

    Uzun yol yaptığımda bilgilendirme yapacağım.
    İstanbul Sivas arası
    3 kişi full bagaj
    Yolun büyük kısmı 120 hız sabitleyici ile
    Klima düşük kademede açık
    %90 Eco mode da

    Ortalama hız: 99
    Yakıt tüketimi: 5,2 lt
    Toplam yol : 987 km

    (Ankaraya kadar 5,4 idi kangala vardığımda 5,2 idi.)
  • 1.6 dizel otomatik mi yoksa 1.6etorq benzin lpg mi arada kaldım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.