Şimdi Ara

Vienna Acoustics Mozart Grand Bilgi rica ediyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu hoparlörü deneyimleyen arkadaşlardan yardım istiyorum. Özellikle çeşit müzikte tercih edilebilir mi, Pop, Rock ve Klasik Türk enstrumantal müzik dinliyorum ağırlıllı olarak, nasıl bir amfi ile iyi sonuç alınır. Deneyimi olan arkadaşların tavsiyelerine ve yönlendirmesine ihtiyacım var, şimdiden teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efsanelacivert -- 16 Ocak 2017; 17:10:58 >



  • Vienna Acoustic'in en küçük kule hoparlörü. Hassasiyeti çok yüksek bir hoparlördür, diğer V.A'lar gibi, bu yüzden amfi konusunda çok seçici olmayacağını düşünüyorum, çok yüksek güçlere ihtiyacınız yok yani. Burada önemli olan kaç m2 alanda kullanacağınız. 20-30 m2 bana göre bu hoparlörler için çok uygun.

    Genel olarak V.A'lar müzikalitesi çok yüksek hoparlörlerdir, bu yüzden pop,cazz, klasik müzik, Türk sanat Müziği, enst. için gözünüz kapalı alın, biraz rock müzikten şüpheliyim onu da denemek lazım. Yalnız sinema sisteminin bir parçası olarak kullanmayın, hiç verim alamazsınız.

    Bu kadar yazdınız hiç dinlediniz mi diyeceksiniz, hayır V.A mozartı hiç dinlemedim, daha önceki araştırmalarım ve bir V.A kullanıcısı olmamdan dolayı, size fikir versin diye yazıyorum.




  • Yorum için teşekkürler, yaklaşık 45 m2 lik bir salonda dinleyecem, şu an da Opera quinta ile V.A Mozart kıyaslama yapmaya çalışıyorum. Teknik bilgim ve test olanağım olmadığı için ancak kullanıcı yorumları ile hareekt etmeye çalışıyorum.
  • Ben Haydn modelini dinlemiştim. Boyundan çok büyük ve sıkı baslara sahipti. Aşşağıdan yukarıya dizilmiş bir sahnesi vardi. Etkileyiciydi... Parasında çok rakibi var belki ama. Sağolsun Alican beyde çok ilgilenmişti. Planlarda farklılık oldu bütçelerde alamadık uzun hikaye...

    Şimdi gelelim ki, dinlediğim oda 20 m2 civariydi az daha fazlası olabilir. Ancak ki bir an geri kalmadı. Kuleye göre eksik yanları oldu belki ancak ki, Mozart Grand eminim o farklılıkları kapayacaktır.

    Dinlediğiniz tür konusunda biraz, problem yaratabilir. Ben Jazz, Blues, Country, Klasik müziğin dışına çıkmadan dinlemeye çalışmıştım. Pop konusunda bilmiyorum.

    Ama o büyüklükte bir salonda çalacağını düşünüyorum. Yemini, suyunu düzgün verdikten sonra.




  • Yorum için teşekkürler üstad. Opera Quinta ile kıyaslama da düşünceniz ne olur? Gerçi 2. el alıyorum ve Quinta yaklaşık 1500 tl pahalıya geliyor. Arada kaldım
  • Dinlemeden ikisini de aynı ortamda cevap vermek çok yanlış olacaktır. Açıkçası farklı setuplarla da olsa sesinin rengi hakkında bilginiz olması yararlı olacaktır sizin için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: efsanelacivert

    Yorum için teşekkürler, yaklaşık 45 m2 lik bir salonda dinleyecem, şu an da Opera quinta ile V.A Mozart kıyaslama yapmaya çalışıyorum. Teknik bilgim ve test olanağım olmadığı için ancak kullanıcı yorumları ile hareekt etmeye çalışıyorum.

    Kullanacağınız mekan 45m2 ise V.A mozartı kafadan eleyin, Dali ikon 7'yi çok ararsınız sonra. Opera Quinta olur mu bilmiyorum ama mozartın olmayacağından eminim.
  • Amman üstad eğer İkon 7 yi aratacak ise uzak durayım ben. Hoş İkon 7 güzel bir hoparlör ancak dinlediğim türlere uyum sağlamadı ve aşıkçası amfi olarak hakkını veremedim. Şu an amfiyi elden çıkarmışken komple yeniden setup yapıp ikon 7 yide değiştirmek arzusundayım. Değiştirmişken mutlaka daha iyisi olmalı.
  • İkon 7 kalırsa dinelediğim müzikler için hangi amfileri önerebilirsiniz max 7k tl olmak üzere.
  • İki hoparlörüde dinledim...

    Öncelikle dali ikon 7 bu iki hoparlörün en az 2 sınıfı altıdır onu baştan belirteyim.

    Va Mozart son derece transparan ve rafine bir hoparlör. Transparandan kasıt iyi kaynak ve iyi kayıt ile gerçek performansı ortaya çıkmakta. Ufak bir kule lakin bunun üst kısmını bookself alttaki bas sürücüyüde bir nevi onun bası olarak düşünebilirsiniz.Sert çalmayan bir amplikasyon mesela lambalılar, sugden gibi ve iyi kaynak cihaz ile çok keyif verir. Hifi de biraz daha rafine bir seçim.

    Opera Quinta ise dört dörtlük bir kule hop. İtalyan tasarım olmasın karşın ingiliz mühendisliğide var. sonus faberin cremona'ya kadar tüm modellerinden iyi çalıyor. Her tarzı doğru bir şekilde gövdeli ve detaylı sunabiliyor. Ampli ve kaynak kalitesi çok seçmiyor. Naim, Sugden, Lavardin, Lambalı vs. gibi amplilerle ampli tadına göre güzel sonuçlar veriyor.

    Bu iki hop. boyut olarak kıyaslamak pek mümkün olmasada ikiside alışınca vazgeçmesi zor seçenekler. Mozart doğru çaldırırsanız ayrı keyif, Opera ayrı. Mozart'ı doğru çaldırmak biraz daha masraflı olabilir. Opera kablo, cd player, ampli konusunda daha mütevazi seçenekler ile sizi mutlu eder.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pavuryas -- 22 Şubat 2017; 20:59:6 >




  • Teşekkür ederim yorumunuz için. En son durumumda Hegel H300 amfi aldım. Dali ikon 7 lerin performansını makasimum aldığım amfi oldu doğal olarak. Güç detay hepsi yerli yerinde. Ancak sanırım digital sese olan alışkanlığımdan dolayı birşeylerin eksikliğini hissediyorum halen. Benim tarafımda, öğrendiğim bilgiler ve edindiğim kültür hariç, başarısız sayılabilecek bir deneyim oldu hifi dünyası. Maalesef elden çıkarma kararı aldım.
  • Hifi dünyası çok büyük ucsuz bucaksız okyanus



    Verdiğin le aldığın hep orantılı



    Beklenti yüksek bu sebeple



    Bütçe de yüksek olmadığı sürece



    Hayal kırıklığı devam edecek



    Ya beklentiden ya bütçeden taviz vermeden



    Kesinlikle olmayacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok doğru, daha öncehakkında hiç bilgimin olmadığı bir mecra idi. Ucundan kıyısından girdim kesinlikle bir pişmanlık söz konusu değil, bir çok şey öğrendim. Öğrendiğim şeylerden biri de kafamda oluşturduğum maksimum bütçe ile beklediğim verimi alamayacağım oldu. Üzülerek te olsa bu yüzden vazgeçtim.
  • Hegel H300'den neden vazgeçtiğinizi anlayamadım. Güzel bir sistem yapmak için zor edinilecek bir ampliye sahip olmuşsunuz amplinin hakkını verecek bir hop. tercih ederseniz ki Va da Opera da tüm bbc monitörlerle de güzel çalar. Eksik bulduğunuz nedir tam bilmiyorum bu hobi zevkler ve renkler meselesi gibi bence pes etmeyin güzel bir hop. alın hegel'e...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: efsanelacivert

    Teşekkür ederim yorumunuz için. En son durumumda Hegel H300 amfi aldım. Dali ikon 7 lerin performansını makasimum aldığım amfi oldu doğal olarak. Güç detay hepsi yerli yerinde. Ancak sanırım digital sese olan alışkanlığımdan dolayı birşeylerin eksikliğini hissediyorum halen. Benim tarafımda, öğrendiğim bilgiler ve edindiğim kültür hariç, başarısız sayılabilecek bir deneyim oldu hifi dünyası. Maalesef elden çıkarma kararı aldım.

    Kaynak cihaz ne kullanıyordunuz? Genelde hoparlör, amfi derken kaynak atlanır.
  • Kaynak olarak laptop tan direk usb ile Hegelin dahili dac ına aktarım yapıyorum. Değerli bir kardeşimden edindiğim güzel bir flac arşivim var. Cd de dinliyorum yine laptoptan.
    Eksik bulduğum şu ki; sanırım kulağım digital müziğe alıştığından dolayı daha keskin şekilde bass ve tiz e ihtiyaç duyuyorum tam bir tatmin için. Bu ihtiyacı karşılamak için sanırım daha farklı ve pahalı olan hoparlörleri edinmem gerekiyor. Sorun da tam burda çıkıyor "benim bu hobi için ayırabileceğim limitin çok üstüne denk geliyor".
  • efsanelacivert E kullanıcısına yanıt
    Parlak ve önde bir performans istiyorsanız benim setupıma bir bakın derim.
  • efsanelacivert E kullanıcısına yanıt
    Bence sizin öyle çok paralar harcamanıza gerek yok. Ton kontrollü amfiye ihtiyacınız var. İkinci el sitelerinde 90'lı yıllarda üretilmiş ton kontrollü, loudness uygulamalı, güçlü, sert amfiler mevcut (mesela denon),bütçeyi de çok yormaz alın deneyin. Bazen çok kasmamak gerekiyor, neye ihtiyacınız varsa onu alın. Bir miktar çözünürlük, ayrıntı düşebilir ama önemli olan kulağın ne istediği.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

    https://youtu.be/XDAwCBSjT8E

    https://youtu.be/yssFDjv-OoQ

    https://youtu.be/zdleqXyvCtI




    Bu videolardan da sonra iyice başım döndü yine :). Abi ben bir deneme daha yapacam galiba JBL SYNTHESIS S3900 ve klipsch RF7 mk2 iyice başımı döndürdü.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.