Şimdi Ara

Avukat destek(İlamsız icra iftirası)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Avukat arkadaşlarım öncelikle yaptığınız kutsal ve bu zorlu görevden ötürü sizlere başarılar dilerim. Bir konuda fikir ışığınıza ihtiyacım var;

    Kar payı alacağımız bir ticari işe arkadaşlarımla birlikte para yatırdık. Aracılık eden arkadaşımıza parayı verdik. O da işi yapacak olan ana elemana parayı iletti. Birkaç ay kar payını aldık ancak sonrasında işin battığını söylemiş ana eleman bizim aracı arkadaşımıza.
    Arkadaşlarla toplanıp ana elemana gittik aracı eleman da bizle geldi. Sonrasında orada senet yaptık işi yapan(batıran) ana eleman benim adımı yazdı senetteki ödenecek kişi alanına. Orada arkadaşlar bu şekilde yapalım diye ortak karar aldık.
    Günü geldiğinde ana eleman taksidi bana, bende arkadaşlarıma dağıtacaktım. Ancak bu süre zarfında o arkadaşlardan(ortaklardan) bi tanesi bana ilamsız icra takibi başlattı ben de reddettim. Karşı dava açmış redde karşılık olarak tekrar. Belge olarak ta eşinin bana yazdığı sms i ve kar payını ona gönderdiğim eft dökümanındaki borç ödeme yazısnı koymuş.
    Eşi bana sana para verdi mi benim eşim diye yazmıştı iş ilk battığı bilgisi bize geldiğinde.Bende karşılık olarak evet matbaa işine girmiştik yazmıştım. Burada aslında bana oyun kurmuşlar ama ben orda farkedemedim.
    Şimdi dava günü geldi çattı. Eleman yanında çalışanlara yalancı şahitlik yapsınlar diye teklif ediyormuş bize bi arkadas getirdi bilgiyi. O arkadaşı tanık olarak kullanabilir miyim?
    Aynı zamanda aracı olan arkadaş parayı ben ödeyeceğim benim borcum diye bu davacı elemanla görüştü ama davacı çok yüksek para(ana para +%30 u kadar ek para) istediğinden görüşme olumlu sonuçlanamadı.
    Eşim hamileydi doğum yaptı bu olaylar zarfında ve çok üzüldü.Annem ve babam keza aynı şekil yıkıldılar nasıl olur böyle bir durum yaşanır(ailemizde hiç dava konusu yaşanmamıştır bugüne dek)
    Davacı kişi eşimin eski arkadaşıydı. Böyle bir iftira kumpas karşısında kaç aydır uykularımız kaçıyor. Eşim üzülmesin sütü kesilmesin diye telkinde bulunuyorum sürekli. İşin hak tarafı da var ama bu davacı arkadaş onu düşünmüyor. Hakkımı helal etmiyorum ona bu süre zarında bana ve aileme yaşattıklarından dolayı. ama kanunen bunu ispat etmem lazım.
    Elimde whatsapp kayıtlarında davacı kişinin parayı ana elemandan istediği(hatta bi dönem işten çıkmak istediği parasını adamların vermesini talep ettiği) paranın bende olmadığı yazıları var.
    o dönem davacı kişi de Senet yapmaya bizimle geldi, ona ait de yazılı kayıtlar var ve şahitlerim var.
    Ayrıca aracı olan arkadaş bu elemanla ve avukatıyla da görüştü defalarca ödemeyi kendisi yapmak için.

    Bu haksızlığı nasıl yeneriz?







  • Avukat değilim ama şöyle bir ispat yoluna gidebilirsiniz:



    Davacı kişi ve diğer ortaklarla birlikte yeni bir ticari iş kolu yürütmek amacıyla sermaye oluşturup bunu ana elemana veriyorsunuz. Davacıdan aldığınız bu parayı onun adına ana elemana verdiğinizi, davacının bu parayı size yeni bir iş koluna ortak olarak girmek için kendi rızasıyla verdiğinin ispatına gidersiniz. Sanıyorum iş kolu açılırken sermaye ortakları olarak, ortaklığınızı kanıtlayan resmî bir belge vardır. Bu olayda kişiye ödeyeceğiniz bir borç göremiyorum. Kişinin kar ve zararı önceden kabul etmiş olduğunu kabul etmek gerekiyor. Nitekim ilk aylarda kendi kâr payını kabul etmiş.



    Ana elemanla yapmış olduğunuz senet dolayısıyla herhangi bir hakta bulunması saçma geliyor zira senet sadece sizle anaeleman arasında düzenlenmiş. Avukatınız halledecektir.



    Öneri mahiyetinde olarak da madem ana eleman borcu ödemeyi üstlenmiş, davacıya olan para borcunuza, ana eleman ile aranızda yapacağınız eski bir tarihli borcun devri sözleşmesine dayanarak itiraz edin. Delil olarak da bunu mahkemeye sunabilirsiniz. Borcun devri sözleşmesinden sonra Ana elemanla daha önce yapmış olduğunuz seneti, borç devir sözleşmesindeki miktarı indirmek kaydıyla yeniden düzenleyin.





    Aklıma gelenler bunlar. Dediğim gibi avukat değilim, herhangi bir meslek tecrübemde yok. Ama bu yolları da avukatınızla bir konuşmanızda fayda var. Geçmiş olsun




  • hty.enyalios H kullanıcısına yanıt
    öncelikle teşekkür ederim ilgi ve desteğin için kardeşim.
    avukatsız yürütemem sanırım bu işi değil mi? bir avukat ile görüştüm 12.000 tl ücret issted. o rakamlar ütopik rakamlar benim bütçeme göre.

    "Sanıyorum iş kolu açılırken sermaye ortakları olarak, ortaklığınızı kanıtlayan resmî bir belge vardır. " kısmı için belgeye dayalı bir ortaklık yok,belirttiğim gibi kar payı alacak şekilde parayı aracı elemana teslim ettik.
    İşin garibi benim bir taahhüdüm olmadan,bir beyanım olmadan (sadece banka eft not bilgisine dayalı olarak borçlu olduğum nasıl kabul edilir?
    bunun vadesi nedir,ödeme planı koşulları nedir diye sormaz mı hakim? bu şekilde hiçbir konuşma/yazı vs yok sonuçta. ki Hak tarafına girmiyorum zaten hiç, ki Allah şahidim zaten olan bitene ama hukuken de bunu ortaya çıkarmam lazım.
  • togan_ca T kullanıcısına yanıt
    Abi ilamsız icra denen zıkkımın sıkıntıları. 7 gün içerisinde itiraz etmeyip borcu harcı olmayan insanlar bir anda kendilerini borç batağında bulabiliyorlar. para alacak verecek borçları için de noter düzenlenmesi gibi şekil şartı yok. Bu yüzden dikkat etmek gerekiyor. Ana eleman ve diğer ortaklarınızın ifadelerini de delil olarak göstermeyi deneyin. Daha önce aranızda bu konuya ilişkin mesaj, mail varsa bunları tekrar okuyup mahkemeye sunmakta fayda var.



    Direk dava takibi için avukata vekalet vermek yerine danışmanlık ücretini ödeyerek nasıl bir yol izlemeniz gerektiği konusunda da güvenilir bir avukata danışabilirsiniz. Ya da çevrenizde tanıdık hakim varsa mutlaka konuşun. En azından kafanızda bir yol belirir.



    Zaten dava düşse bile bu sefer sebepsiz zenginleşme davası açarbilirler. Bir de onla uğraşırsınız. Ona da hazırlık olun. Saygılarımla, Allah yardımcınız olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.