Şimdi Ara

Bilgisayar Açılıyor Ekran Gelmiyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
25.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Bilgisayarımı açıyorum fan sesi geliyor ışıklar geliyor ama ekrana görüntü gelmiyor ve klavyeden num lock tuşuna basıyorum, yanıp sönüyor bazende bastığımı algılamıyor 15 20 saniye sonra num lock yanıp sönüyor yani gecikmeli oluyor ama bu durumda hiçbir şekilde ekrana görüntü gelmiyor.
    Bilgisayarı kapat tuşuna bastığımda ise hemen kapanıyor.
    Dün baya aç kapa yaptıktan sonra açıldı ve mozilla firefoxtaki tüm şifre bilgilerim geçmişim falan silinmiş formatlanmış gibiydi.Sonra oyuna girdim oyunun ortasında ekrandan görüntü gitti kapandı yani ama bilgisayar çalışıyor hala sonra kapattım pc yi bir daha da açmadım.

    Pc özellikleri
    fx 6300
    r9 270x
    8gb tek modül ram
    asus m5197 r2.0 anakart
    psu 500w
    monitör aoc i2269vw ips led

    Sorun nerelerdedir acaba yardımlarınızı bekliyorum.
    Birde kaldığım yerin elektrik alt yapısı eski acaba düşük elektrik mi geliyor ondan mı oluyor o geldi aklıma.
    Pc daha 18 ay oldu alalı umarım ekran kartı anakartta sorun yoktur.



  • İlk önce kabloları düzeltmen gerekiyor. Ve bilgisayar açılmıyor derken bios'ada mı giremiyorsun ? Eğer giremiyorsan öncelikle kabloyu test et, daha sonra işlemci fan'ını yerinden çıkarıp tekrar tak, tabi termal macun sürmeyi unutma. Bunlar çözüm olmazsa, ramleri çıkar tak, ekstradan ekran kartını cıkartıp onboard takmayı dene...Yani kısacası bütün donanımı söküp takman gerekiyor, ama öncelikli olarak kablonu kontrol et.
  • Bilgisayar açılıyor ama ekrana hiçbir şekilde görüntü gelmiyor biosa girsemde göremem yani bilgisayar kablolarına da baktım bir sorun yok acaba tekrar bakarım
    Birde onboard derken nasıl yapmam gerekiyor ekran kartını çıkarınca on board a geçer mi pc?
  • coko222 C kullanıcısına yanıt
    Önce bilgisayarı kapat. Daha sonra ekran kartını çıkar. Ekran kartına takmış olduğun kabloyu çıkarıp, aynı şekilde olan anakartın arkasındaki yuvasına tak...Bilgisayarı o şekilde açmayı dene..Hadi bakalım sonucu bekliyoruz. Kolay gelsin.
  • hocam dediğinizi yapmadım onboard açmadım ama şuan pc den yazıyorum açıldı pc ara ara açılıp kapanıyor ekran kartında sorun olsa açılmaz diye düşünüyorum ama onboard da deneyebilirim isterseniz?
  • Anladım. O zaman işlemciniz'in ayaklarını kontrol edin. Tam olarak temas ediyor mu, yerinden oynamış olabilir mi ? Aslına bakarsanız en sağlıklısı bir speaker takmanız olur. Hani şu 'bip' sesi çıkıyor ya, işte onun olması için anakartınıza bir speaker takabilirsiniz. Böylece sorunun ne olduğunu daha çabuk anlarız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lautreamont -- 6 Ocak 2017; 20:17:7 >
  • Peki hocam dediğiniz buzzerdan takayım anakarta bakalım o zaman sorun olduğunda bip sesinden anlarız dediğiniz gibi teşekkürler gene gelişmeleri buradan haberdar ederim çok sağolun
  • Bu sorun benim eski kasada da oluyordu. Sebebi ekran kartı sanırım. Ben acilmayinca ekran kartı ve ramleri sokup geri takiyordum
  • Hocam merhaba bugün yeni bir şey farkettim
    Eğer grafik gereksinimi yüksek oyun oynarsam bilgisayar ekranı kapatıyor ama çalışır vaziyette bekliyor 2 3 kere reset atıyorum kapatıp açıyorum açılıyor
    Sanırım sorun ekran kartında bu sorunu nasıl çözebilirim garantisine mi göndersem yoksa herhangi bir bilgisayarcıda tamir mi ettirsem?
    Not: Bu açtığım oyunu daha önce oynayabiliyordum ama şu an takılıyor ve kapatıyor ekranı çözümlerinizi bekliyorum.
    Bir de ekran kartının ne kadar ömrü kalmış olabilir ki sapphire r9 270x 2gb 256bit ekran kartı 2 yıl garantisi dolmadı tamire götürmezsem komple yanar mı?
  • coko222 C kullanıcısına yanıt
    Öyleyse ekran kartını başka bir bilgisayarda test edin. Sorun devam ediyorsa garantiye yollayın gitsin
  • coko222 C kullanıcısına yanıt
    Bende sadece ilk açılışta oluyordu zaten eskidi benim sistem. Garantisi varsa garantiyi arayip sorun ona göre gönderin
  • Üstatlar merhaba sorunu çözmüş bulunmaktayım onuda belirteyim konuyu kapatayım.
    Driver booster programına girdim ve ekran kartına güncelleme gelmiş.
    Güncellemeyi yaptıktan sonra sorun çözüldü şu an hiçbir sıkıntı yok :)
  • Buradaki adımları uygularsaniz çözebilirsiniz



    http://sanal-rehberim.com/bilgisayar-ekranina-goruntu-gelmeme-sorunu/
  • Merhabalar Bendede Aynı Sorun Vardı Ben Ramlari Yanlış Taktığım İçin Gelmiyomuş Ramleri Düzgün Taktım Çalıştı İstersen Ramlarini Kontrol Et
  • NENELERİN ÇARPIŞMASI N kullanıcısına yanıt
    Konu 3 yıl önce kapanmış gitmiş arkadaşım. XD

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: InspectorGadget03

    Konu 3 yıl önce kapanmış gitmiş arkadaşım. XD
    Olsun ya. Netten arayan birine faydası olur yine
  • Merhaba bende casper nirvana var ana kart bozuk görüntü gelmiyo ana kart modeli h61h2-mv bu ana kart yerine başka bi anakart takılır mı uyum sağlar mı ve mesela başka bi ana kartın uyum sağlayıp sağlamadığını nasıl anlıcaz yardımcı olursanız sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzer sorunlar karşılaştım, klavye fare ve monitöre görüntü sinyal gelmiyordu benimde.Sonunda sorunu tespit ettim.Kasanın arkasında Power Supply girişinde sıkıntı olabiliyor duvara dayanan kasalar kablosu eğilme durumu veya kablo sağlam olsa dahi psu girişinin üç tırnağına kablomuz tam oturmuyor psu girişine iyice power kablosunu ittirerek sorunum çözüldü. 

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.