Şimdi Ara

Elektronik Sigara - ANA KONU- (230. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.683
Cevap
230
Favori
508.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
53. Sırada  bugün en iyi #9
Sayfa: önceki 228229230231232
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • WinteR W kullanıcısına yanıt
    6-8 haftadan az demlenmiş likiti içmem, kimseye de içinde aroma çözünmemiş likiti içmesini tavsiye etmem. Bu sürenin dolmasını beklerim. Shakeandvape sağlıksızdır, günde 5litre su içseniz de o aroma böbreklerinizi mahveder. Aromayı hazırlayacağım likitin toplam hacminin %10'unu geçmeyecek şekilde hesaplayıp önce pg ile karıştırırım çünkü aroma pg bazlıdır. Eklenen aroma miktarı pg miktarına eklenerek oran hesaplanır. Sonra bu karışıma vg eklerim. 70vg-30pg oranının altına inmem.
    Boğaz vurumu pg ile sağlanır, nikotin ihtiyacı karşılama nikotin ile sağlanır.
    Piyasadaki likitler 6 7 mg olup 60-40 oranla vurum sağlamaktadır, 9 mg diye satılır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Likit demlemesi min. 2, max 3 haftadır, daha sonra aroma düşüşe geçer, nikotin aromayı yakmaya başlar. İSter diy ister 5 hafta bekle aroma her türlü böbreklere zarar veya zarar vermesi muhtemeldir. Benim tercihim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: WinteR

    40 gün demlenen likiti içmem, kimseye de içirmem. Bu yanlış bilgi değil tercihtir. VG-PG de yanlış bilgi değildir, bu da tercihtir. 60-40 ın 40-60 a dönmesi nedir bunu bilmiyorum, bununla ilgili bir bilgi varsa bakabilirim. Dediğiniz deler geçer tabirini 3 yıldır görmedim, bu pg - vg değil nikotinle ilgili birşey.



    Alıntıları Göster

    Tütün aromaları genelde 4 hafta ve üzerinde sürede demlenir.

    Aromalar pg tabanlı olduğu için nbase e eklediğiniz aromayı + pg olarak hesaplamak gerekir

    Premium diye tabir edilen fabrikasyon üretim olan markalı likitler bizlere gelene kadar en kötü 40 gün geçiyordur ki o zaman bu likitleri tüketmemek gerekir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WinteR W kullanıcısına yanıt
    Nikotin aromayı nasıl yakar? Yanma dediğiniz şey nedir? Kaynak verir misiniz? 8 yıldır ilk defa böyle bir şey duyuyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Seckin2

    Nikotin aromayı nasıl yakar? Yanma dediğiniz şey nedir? Kaynak verir misiniz? 8 yıldır ilk defa böyle bir şey duyuyorum.

    Kim çalışma yapmış da benden kaynak istiyorsunuz hocam, yanma işte, boğazınızı yakan şey neyse o.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Microsoft Edge

    Tütün aromaları genelde 4 hafta ve üzerinde sürede demlenir.

    Aromalar pg tabanlı olduğu için nbase e eklediğiniz aromayı + pg olarak hesaplamak gerekir

    Premium diye tabir edilen fabrikasyon üretim olan markalı likitler bizlere gelene kadar en kötü 40 gün geçiyordur ki o zaman bu likitleri tüketmemek gerekir.



    Alıntıları Göster

    Hocam her aromanın tam olarak ne kadar sürede demlendiğini bilemem, ortalama süre 2-3 haftadır. Demek istediğim nikotini fazla bekletmeyin.

  • nikotin hava ile temas ettikçe oksitlenir, bozunur. olay bundan ibarettir. ağzını açık bırakmamaya dikkat edilmeli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün Five Pawns Grandmaster diye bir likit aldım. Kokusu ve tadı bu kadar insanı bayan bir likit ilk defa kullanıyorum. Five Pawns meraklısı varsa uygun fiyata verebilirim 60ML 3mg nikotin.

  • Arkadaşlar elimde Kamry K1000  pipo var. Evde yeni likitler de hazırladım


    Yeni bir cihaz almak istiyorum. Çok profesyonel olmayan, kullanımı basit bişeyler istiyorum. Nikotinsiz, aromalı buhar için kullanacağım

    Tavsiye ettiğiniz model var mı


    İnternetten almam gerekiyor

  • Elimde kullanılmamış Juul cihaz var. İlgilenen iletişime geçebilir.

  • Merhaba arkadaşlar

    Ankara'da elden alabileceğim
    Ego aio d22xl
    veya
    JOYETECH EGO ONE MEGA

    satan var mı, veya tavsiye edeceğiniz satıcı ???
    Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba,

    UK'den gelme her türlü juul ürünü mevcut.

    Starter pack - tek cihaz - podlar - juul powerbank - usb şarj cihazı ihtiyacınız olursa yardımcı olabilirim.

  • Üstadlar lütfen cutwood e likit satan bir iste ama lütfen gerçek ürünü satan bir site söyler misiniz?

  • Ankara'da elden e sigara satan yok mu ???

  • Arkadaşlar Bursa da elden veya kargoyla mtl bir cihaz almak istiyorum ilk defa deneyeceğim ve likite esansionel oil karıştıracağım bitkisel yağ yani hangi makineyi almalıyım satmak isteyen varsa yazabilir.

  • parhim kullanıcısına yanıt

    Yeni başlayacağınız için hazır coilli cihaz bakın hocam aspire markasına bakabilirsiniz.

    RTA mtl düşünürseniz atomizer konusunda yardımcı olurum.

    Biraz geri giderseniz Bursa'dan bir arkadaş bir kaç cihaz satıyordu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beylikdüzü tarafında cihaz satan güvenilir bir yer var mı dır?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Microsoft Edge

    Yeni başlayacak arkadaşlar için eğlenceli bir yazı olmuş.
    Başka bir forumdan alıntıdır.


    Sigaradan bıktınız. Bırakmak istiyorsunuz ama yerine koyacak bir şey lazım. “Sigarayı unutturacak” bir şey arıyorsunuz.

    1: E-Sigara’yı sigarayla takaslamak

    İlk hatalı davranış modeli budur? Evet yaygındır ama yaygın olması herkesin aklına ilk olarak böyle gelmesi bunun doğru olduğu anlamına gelmez.

    Böyle bir şey mümkün değildir çünkü hiçbir alışkanlık başka bir alışkanlığın yerine geçip diğerini unutturamaz. İnsan önce kendisi terk eder. İster alışkanlık, ister bağımlılık hiç farket etmez önce insan kendi isteğiyle terk eder. Sevgilisini terk eder, eşini terk eder, işini terk eder, yeme alışkanlığını terk eder, alkolü terk eder, kumarı terk eder, tembelliği, yalan söylemeyi, sorumsuzluğu, ağrı kesiciyi kullanmayı her neyse artık insan önce kendi terk eder. Daha sonra ortaya çıkan boşluk iki yolla dolar. Teşebbüs ya da aheste. Yani ortaya çıkan boşluğu doldurmak için bir şeye teşebbüs edersiniz, kast edersiniz arasınız ve tercih edersiniz. Artık başka bir alışkanlığınız vardır. Ya da boşluk doğal olarak, bir plana dahil olmadan kendiliğinden aheste olarak dolar.


    Hatırlatma “Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste” derken, kasıt yavaş yavaş değildir, kendiliğinden doğal olarak plansız programsız anlamındadır. Yani “sen anlamazsın ne olduğunu” demek istiyor.

    Sonuç:
    E sigara sigaranın yerine geçmez. E sigara alınca Muratti yerine Camel almak gibi bir geçiş beklemenin sonun hayal kırıklığıdır. Sigaradan duman çıkar, e sigaradan buhar. Sigarada yanan kağıtlar, yanan tütünler ve yanan kimyasallar vardır ve o yanmanın dumanı solunur. E sigarada hiç duman yoktur çünkü bir şey yanmaz. Sadece buhar vardır ve buhar dumanın etkisini taklit dahi edemez çünkü aralarında fark çok büyüktür.

    Sigarayı terk edersiniz ve ortaya çıkan boşluğu teşebbüs ederek E-Sigara ile doldurabilirsiniz. O sebeple “tadı Marlboro gibi, Camel gibi… yok Türk tütünü, yok puro tütünü” gibi pazarlama tuzaklarına düşmeyin boşuna. O aradığınız şey daha hiç gerçekleşmedi bundan sonra da gerçekleşmeyecek. E sigara başka, sigara başka. Biri duman, biri buhar.

    2: Önce tarza karar verin: MTL mi DL mi?

    Mod aramayın. Yani cihazlara bakmayın. cihaz sonra ki iş. Önce içim tarzınıza karar verin daha sonra atomizer seçin daha sonra cihaz seçin. Ama denemeden nasıl bilersiniz ki? Evet işte burada herkes gibi siz de haklısınız. Deneme şansı yok. Eğer elinde çeşitleri olan yakın bir arkadaşınız yoksa siz de herkes gibi bu konuda yalnızsınız ve deneye yanıla aradığınızı bulmalısınız. Kural basittir; denedin yanıldın, yine dene yine yanıl, daha iyi dene daha iyi yanıl.

    Sözü değiştirdim. Sözün aslı Samuel Beckett tarafından söylenmiştir ve şöyledir efendim:
    "Hep denedin, hep yenildin. Olsun, yine dene, yine yenil, daha iyi yenil.

    İlik adım. En önemli adım.
    Önce DL mi MTL mi karar verin

    DL dedikleri:
    Yani bol pamuk, bol pil, bol likit, bol aroma, bol hava, bol buhar…. Allah Allah… ağzınızdan bulut çıkar. Arkanızdan bakan konuyu bilmiyorsa sizi yanıyorsunuz zannedebilir. Bu içim tarzına DL deniliyor. Buharı direk ciğerinize çekiyorsunuz. DL, Direct to Lung kelimelerinin baş harfleri. Direk ciğere demek. Nargile gibi olan.

    MTL dedikleri:
    Yani küçük rezistanslar, az pamuk, az pil, az likit, az aroma, az hava, az buhar…. MTL, Mouth to Lung kelimlerinin baş harfleri. Önce ağzına sonra ciğere demek. Bu yüzden sigara içimi diyorlar. Aynı sigara içmek gibi.

    Hangisi daha iyi?
    Bu soru elektronik sigaraya her yeni başlayanın mutlaka sorduğu, hep sorduğu, ısrarla sorduğu ama hiç kimsenin cevap veremediği gizemli bir soru. Bu soruda yatır var, cevap vermeye kalkanın çenesi kitleniyormuş diyorlar :)

    Şaka bir yana bu sorunun cevapı yok, gerçekten cevabı yok. Kişiden kişiye göre değişiyor, zamana göre değişiyor, mevsime göre değişiyor, psikolojik duruma göre değişiyor, kullandığınız likite, o likiti ne kadar zamandır kullandığınıza göre değişiyor. Herkes kendine ortalama bir atomizer buluyor ve devam ediyor. Bunun doğrusu yanlışı yok tercih edileni var.

    Bana kalırsa herkes MTL tercih etsin. Ama bunu son birkaç aydır böyle söylüyorum. Geçen sene sorsaydınız herkes DL tercih etsin derdim. Ramazan geçsin yaz gelsin belki yine herkes DL tercih etsin derim bilmiyorum…

    Bu karardan sonra atomizer seçimine geçebiliriz.


    Diyelim ki MTL seçtiniz.
    Yani sigarayı taklit eden bir içim tarzıyla devam etmek istiyorsunuz.

    Alabileceğiniz başlıca atomizemler nelerdir?
    Bundan sonra bolcana duyacağınız iki kısaltma daha var. RTA ve RDA.

    RTA dedikleri tankı olan içine likit koyup saatlerce bazıları gün boyu devam ettiğiniz tanklı atomizerler. RDA ise tankı olmayan üstünü hızlıca çıkartıp içine damlatmanız gereken atomizeler. RDA atomizerlerde kapakları (kapak dediğime bakmayın adı var şimdi yazmaya gerek yok) tak çıkardır. Kolayca açarsınız pamuğa likit damlatasınız içmeye devam edersiniz. RDA’ların kendine göre bir havuzu olur ve o havuzunda bir miktar likit birikir. Genelde “damlatmakla uğraşamam” lafıyla reddedilirler ama hala aroması RDA’lar kadar lezzetli olan, kullanımı, pamuklaması, tel takılması ve temizleyip likit değiştirmesi RDA’lar kadar kolay olan bir RTA henüz icad edilmedi. Benim şahsi görüşüme göre RDA’lar daha kolaydır, daha hızlıdır, daha lezzetlidir ve daha az uğraştırır ama çoğunluk RTA tipinde yani kendi tankı onları daha kullanışlı bulur herkes. Niye böyle? E-sigara dünyasının Orta Dünyadan kalma o gizemli kuralı burada da devreye giriyor. “Kişiden kişiye değişir”
    :)
    MTL atomizerlere örnek verelim.
    RDA MTL Atomizer örneği

    Örnek: Troy 1X V3
    Bir MTL’dir, yani derli toplu yanma odası vardır. Hava delikleri küçüktür ve sıkı içimi vardır. Bir RDA’dır yani üst kapağını çıkarız havuzuna likit damlantmanız gerekir. RDA MTL olarak sadece bu atomizer yok elbette örnek olarak bir tane yazdım.


    RTA MTL Atomizer örneği
    Panayıra hoşgeldiniz. Liste yazılsa buraya sadece adlarını okumak için bile sabaha kadar sayfayı sararsınız. O zaman başlıca olanları yazalım.
    Şu anda tehlikeli sulara girmiş bulunuyoruz lütfen sıkı tutunun. :)
    Bu sularda atomizerlerini çok sevenler pusuda bekler. Onların sevdiği atomizerleri listede aşağıya yazarsak bize kızarlar, yazmayı unutursak çok sinirlenirler kaçın :) Sizin için risk alıyorum, forumda yeniyseniz buralara RTA atomizer adı yazmanın ne kadar riskli olduğunu bilmezsiniz, RTA MTL atomizer isimleri yazıyorum kıymetimi bilin.

    Fakirs Troya M
    M, Medium demek, orta boy yani. Mutedil olan :)
    Bunun L olanı var. Büyük boy yani, iddiası var “doldur bana likiti” diyor.
    Bir de S olanı var. Küçük boy yani; o da “Küçüğüm ama çarparım” diyor.
    ION vardır. RTA ‘dır. Tankı vardır yani ve sımsıkı MTL’dir.
    Spica vardır, Fakir gibi yerli malı yurdun malıdır o da.

    GUS Phenomenon Lite v2, GUS Phenomenon Zest v2 pahalı güzellerdendir. Herkes “aroması iyidir” der. Atinalıdır. Tilehamos da hemşerisi GUS gibi Yunanistan markası olup pahalı güzellerdendir.

    Almanların, Kayfun, Taifun gibi MTL atomizerleri vardır.
    Sonracığıma, Fogger, Expromizer, Pico, Flash e Vapor, Fire Bird, Erlkonigin, Genesis ve Doggy gibi bir çırpıda aklıma gelen başka MTL atomizerler de vardır. Bunların hepsi RTA sınıfı MTL atomizemlerdir. Hayranları vardır, düşmanları vardır…

    Siren 2 ve Ares vardır ve ikisi de bu yazının yazıldığı günlerde meşhurdur. Seveni çoktur, az da olsa benim gibi “bu ne lan” diyenleri de vardır.

    Bunların hangisi en iyisi?
    Ciddi misin bu soruda. Tabi ki değilsin çünkü bu sorunun cevabını biliyorsun. “Kişiye göre değişir” :) “hangisi en iyisi” sorularının hepsinin cevabı böyledir.

    Bu konuyu ben yazdığıma göre tavsiye verme hakkımı kullanıyorum ve diyorum ki herkesin elinde olması gereken iki MTL atomizer vardır. (2018 Şubat ayı itibarıyla. Aradan yıllar geçer köprünün altından atomizerler akar orasını bilemem) Troy 1X V3 RDA ve Troya M RTA. Bu setin adı benim için azıcık aşım ağrısız başım setidir :) Akmazlar, kokmazlar, terlemezler, “beni yan yatırdın” diye küsmezler, pamukla mülakat telle kavga etmezler. Likite sataşmaz, yer düşse tatile gitmezler.

    Buraya kadar yazdıklarımın hepsinde tel sarıyoruz pamuk takıyoruz. İlk duyan herkesin söylediği aslında pek doğru olamayan ama ilk zamanlarda mutlaka söylenen şu lafları söylerseniz yani; “ben tel pamuk işiyle uğraşamam derseniz” size Naitlus 2 atomizeri araştırmanızı öneririm. MTL’dir hazır coili vardır. Tel sarmakla, pamuk takmak uğraşmazsınız yani.

    Tel mi, pamuk mu...
    Sırası değil ama tel sarmak o kadar korkulacak bir şey değil. Telkari ustası olanıza gerek yani germeyin kendinizi. Biliyorum sosyal medyada ne biçim teller var ama onlar aramızda kalsın Instagram’da takipçi kasmaktan başka işe yaramayan artistik deneyler. Adam kuş muş yapıyor, bizim mahallede “eli boş göynü hoş diyoruz” onlara. İnce bir metal teli alıp 3 mm kalınlığında bir çubuğa 6 kere tur attırmak büyük bir olay değildir. Roket yapmıyoruz bir demire 6 tur tel sarıyoruz hepsi bu. Her şey gibi ilk defa yapan biraz kötü yapar, biraz uzun sürede yapar sonra ikincisinde herşey yoluna girer. Yeni bir adrese ilk defa gitmek gibi, bir daha gittiğinizde herşey kolaylaşır.

    Diyelim ki DL içmeye karar verdiniz öyleyse DL atomizer seçelim.

    “Kesmez beni az buhar” diyorsanız bir daha düşünün. DL de buhar çoktur ama genelde “bu beni kesmiyor” diyerek ya e-sigaradan vaz geçilir ya da MTL içime geçilir. Revenmger Kit diye birşey çok meşhur bu aralar mesela. 6 ay sonra işler değişiyor ve birgün kapının önünde sigara içerken şöyle diyorsunuz, “ben aldım bu elektronik olanlardan, baya bir içtim uğraşamdım sonra, kesmedi ebde duruyor, onun icat önemli ilacı”

    Başından beri DL devam edenler de var tabi. Mesela ben 1 sene DL içtim ama şimdi MTL içiyorum ve DL beni kesmiyor. Arada sırada DL içiyorum ama en fazla 5 dakika eğlencesine. MTL den DL’e DL’den MTL'e geçmek boşanmak gibi değildir. Stres yapmaya gerek yok. Canınız hangisini, isterse deneyin DL taraftarları ve MTL taraftarları gibi bir gruplaşma da yok. İçim tarzınızı değiştirmek çok kolaydır ve hiç kimse size “bize ihanet ettin” demez :)

    Her neyse siz karar verdiniz DL içecektiniz. Hadi DL atomizer seçelim.
    Aynı MTL de atomizemlerde olan ayrım burada var.

    RDA mı yoksa RTA mı?

    Yani “ben üstten kapağını açar damlatırım aroması iyi olsun” derseniz RDA, “yok usta ben doldurayım baya bi gitsin, aromadan da feragat ederiz” diyorsanız RTA yani tanklı atomizer seçmemiz lazım.

    Bunun en güzel yolu Forumun arama bölümüne “RDA Atomizer” yazıp çıkan sonuçlarda inceleme ve yorumları okumak. Sonra gözünüze kestirdiğiniz bir kaç tanesini liste yapıp sırayla Yotube videolarını izlemek. İngilizce bilmeseniz bile tipini ve nasıl kullanıldığını görürüsüz.



    DL Atomizerler için örnekler.
    DL Atomizerlerde ister RDA ister RTA seçelim çift cool mi, toksa tek coil mi diye karar vermemiz gerekir.
    Coil Bobin demek, bobinse sardığımız rezistans tel demek.
    Single Coil: Tek Bobinli demek.
    Dual Coil: Çift bobinli demek. İngilizce “Two Post” da denir.

    DUAL COIL RDA'lar
    Bu durumda Dual Coil RDA yani içine iki bobin talkılan üstten damlatlamalı atomizer örneklerine bakalım.
    Augvape Druga, Vandyvape Govad, Geekvape Peerless, Votofo Trol V2 gibi atomizerler çoğunluğun beğendiği iyi atomizerlerdir. Başka yok mu peki? Olmaz olur mu…
    “Dual Coil RDA” yazarak Forumda ve Google’da arama yaparsanız hepsi çıkar. Best Off listelerini gözünüzde büyütmeyin derim.

    SINGLE COIL RDA'lar
    Bir de bu RDA Atomizerlerin Single Coil yani içine tek bobin takılanları vardır ki ben onları daha çok severim. Digiflavor Pharaoh ve Haku iyi örneklerinden ikisidir. O kadim kural vardı ya, kişiye göre değişiyordu hani… hah işte o kuralın bir örneğini vereyim; Haku denilen single coil RDA benim en çok beğendiğim RDA’dır. Bir arkadaşım merak etti denemek istedi verdim bir kaç gün kullanacaktı. Ertesi GÜN getirdi ve dedi ki, “ben hayatımda bu kadar kötü RDA görmedim” Hadi buyrun şimdi….
    Unutmayın herşey kişiye göre değişiyor.


    DL Atomizer seçmeye RTA ile devam edelim
    Yüzlerce çeşit var abartmıyorum, en son 320 diye bir sayı görmüştüm sırf Çin’de üretilen. (Zaten %90’ı Çin’de üretiliyor) RTA’sı var yani tankı üstte olanı, RDTA’sı var yani tankı altta single coil olanı var, dual coil olanı var, hazır coil takılanı var var oğlu var yani.

    Şu “başlangıç kiti” diye satılanların hepsinde hazır Colli DL Atomizerler takıldır. Eskiden herkes üzerinde Melo Atomizer takılı Pico alır onunla başlardı işte o Melo hazır coilli DL atomizerdir. Şimdilerde bir Vaperasso Revenger rüzgarı esiyor herkes onunla başlıyor onun da üzerinde takılı olan NRG’de hazır coilli DL atomizerdir.
    Bütün hazır coilli atomizerler satılırken “bunun içindekini 15 günde bir değiştiriyorsunuz” diyerek satılır. Ama forum “bundan yanık tadı geliyor” mesajlarıyla doludur.


    Bir de hazır coil olmayan DL RTA’lar vardır. Yani içine sizin tel sarıp pamuk taktığınız. Bunlar da kendi aralarında single ve dual olarak ikiye ayrılır. DL zaten bol buhar ama “bana o da yetmiyor daha çok buhar daha çok… daha çok…” diyorsanız dual coil yani çift bobinli tercih etmelisiniz. 2018’in başı itibarıyla genellikle tek bobinli single coil olanlar tercih ediliyor diye bir kaç tane kendini ispatlamış single coil rta örneği yazayım.


    Geekvape Ammit 25
    Geekvape Ammit 22
    Vandy Vape Kylin
    OBS Engine
    OBS Crius 2
    Serpent SMM
    Serpent Mini

    Ben buraya kendi denediğim 7 Single Coil atomizeri yazdım. Bunlar en iyisi demek değil. Bunlardan başka yok demek değil. İyiden kötüye doğru bir sılama değil. Forum için de arama yaparken rahatlık olsun diye. Hepsi bu.

    Şu şekilde özet geçelim.
    MTL mi yoksa DL mi karar verin.
    Eğer cevabınız MTL ise MTL atomizer arayışına geçmelisiniz.
    Bunu yapmak için foruma “MTL atomizer önerisi” başlık açmanıza gerek yok sadece arama bölümüne “MTL atomizer” yazsanız yeter.

    MTL başlayıp DL’e geçenler var (çok az ama var)
    DL başlayıp MTL’e geçenler var. (genelde böyle olur)
    DL başlayıp MTL’e geçip sonra tekrar DL’e geçenler var.

    Ben DL başladım, MTL geçtim. Bol aroma kovaladım şimdi Aromasız Sek N Base içiyorum. Ama yeni başlıyorsanız MTL’e şans verin biraz araştırın. Sek, yani aromasız sade NBase’e şans verin biraz araştırın derim. Kendi çevremden örnek vereyim, Revenger alıp bol aromalı bol buharlı takılan arkadaşlarım bir süre sonra, “bu beni kesmiyor, bu ben de gaz yaptı, bu ben de alerji yaptı” diyerek bir kenara attılar. MTL başlayan arkadaşlarımın hepsi devam ediyor. Bu örnek sadece kendi çevrem için geçerli geneli temsil etmez. DL gaz yapar, DL şişirir, DL kesmez demek istemiyorum kendim 1 yıl DL kullandım, hiçbir yerim şişmedi. Yarın tekrar DL içebilirim.

    Eğer atomizer kararı verdiyseniz şimdi Mod yani cihaz seçebilirsiniz artık. MTL seçtiyseniz tek pilli cihazlar işinizi görür. Çünkü size çok pil lazım değil.

    Eğer DL seçtiyseniz çift pilli cihaz almanız lazım. Çift pilli cihaz aldıysanız ve DL içeceksiniz 2 yedeğiyle birlikte 4 pil almanız lazım. 2’si elinizde ki moda takılacak diğer ikisi dolu olarak yedek duracak. 50 watt, 60 watt hatta 80 watt içmeye kalkarsanız 2 pil 1 gün yetmez. 30/40 watt akşamı görürüsünüz. MTL içinse tek pilli cihazla akşam kadar bir pille idare edersiniz. Ben şu anda 12 Watt kullanıyorum. Belki siz sardığınız tele göre 13, 14, 15 en kabadayısı 20 watt içersiniz.

    Forumda şunlara dikkat ederseniz faydasını görürüsünüz.
    “Bana atomizer söyleyin yoksa ateşliye geri dönerim” diye insanları tehdit etmeyin
    “Kaç tur sarılmalı” gibi başlıklarla her detaya konu açmayın.
    Gerçekten arayın arasanız bulursunuz ama aramadan önce ne aradığınıza karar verin.
    “Karasız kaldım” dediğiniz anda size yardımcı olabilecek olan kimsenin olmadığını hatırlayın.

    Bu işler basittir aslında.
    MTL mi DL mi kararınızı verin.
    Çok düşük Nikotin oranıyla başlamayın da daha sonra kullandıkça kendimiz düşürmeye çalışın.
    MTL karar verdiyseniz 9 ya da 12m nikotin tercih edebilirsiniz.
    DL karar verdiyseniz 6 ya da 3 mg tercih edebilirsiniz.
    Evyap işine hemen girişmeyin. Önce birkaç ay kullanın, önce kendi damak zevkinizi keşfedin daha sonra başlarsınız.
    Forumda fiyat araştırması yapmadan Sosyal medya ve web pistlerinden alışveriş yapmayın. Sakın yapmayın. Gerçekten yapmayın. Ya da yapın bir kaç ay sonra benim gibi “sakın yapmayın” diye mesaj yazarsınız.
    Duğubank, Kadıköy Yazucıoğlu gibi dükkanlarda elinize tutuşturulan Premium likitlerden de uzak durun, şişesi 20 lira olan likitlerden kesinlikle uzak durun.
    Çocukların yanında içip onları özendirmeyin.
    İnsanların yüzüne üflemeyin.
    Havaya üflemeyin yere üfleyin.

    MTL’e şans verin.
    Sek yani aromasız NBase içmeyi bir deneyin.

    Afiyet olsun, bol buharlar

    Hocam çok güzel yazıymış, paylaştığınız için teşekkür ederim tabi. Ancak ilk maddeye katılmıyorum. İki arkadaşım komple sigarayı bıraktı sayesinde ve bununla da bir bağımlılık durumları yok. Neyse konuya gireyim.

    Ben de almayı düşünüyorum. Sigara içen bir insanım. MTL ve RDA bana uygun görünüyor yazıdan. Fiyat performans ürünü arıyorum. Vaporesso Swag önerildi. Ancak fiyat biraz tuzlu geldi. https://www.elektroniksigarasepet.net/ sitesinde baya uygun ama güvenilir mi bilemiyorum. Bilgisi olan öneride bulunmak isteyen yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.

  • Smilingmoon.x kullanıcısına yanıt

    Bu tarz siteleri önermiyorum hocam.

    Konu ile alakalı forum siteleri ve telegram grupları var oralar daha güvenli.

    Tedarik konusunda sorun yaşarsanız mesaj atabilirsiniz.

    Hatta satıldı mı bilmiyorum biraz geri giderseniz bir arkadaş buradan satıyordu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Microsoft Edge -- 30 Haziran 2021; 11:11:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vaporesso swag almaya karar verdim ancak en çok önerilen, güvenilir sitede stokta yok. 2. el varsa sitede ona da açığım. Güvenilir satıcıya yönlendirebilecek birileri varsa çok sevinirim. Hatta izmirde elden alabileceğim bir yer varsa sevinçten havalara uçabilirim

  • 
Sayfa: önceki 228229230231232
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.