Şimdi Ara

Kablo İnterneti Paylaştırmak(DÖKÜMAN) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
3
Favori
61.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • şimdi bende 1 portlu airties rt-205 modem var. sadece ethernet portu olan bir kablo modem var. bilgisayarları ayrı ayrı açtığımda güzel bir şekilde internete wireless bağlanabiliyorum. ancak 2 sini birden açtığımda bir tanesi bağlanamıyor. mac adresi yazdığımda bu ikisinin birden bağlanabilmesi mümkün olabilir mi? eğer olursa vistada bunu nasıl yapabileceğimi anlatabilir misiniz?
    eğer bunlar mümkün değilse veya bunu anlatmak istemiyorsanız bağlantının nasıl paylaşılacağını anlatabilir misiniz? sistemlerim vista. 2 bilgisayar da modemle bağlantı kuruyor. birisi internete bağlanamıyor. modem üzerinden bağlantıyı paylaştırma yapabilir miyim? yardımcı olursanız çok memnun olurum...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dingdongings

    şimdi bende 1 portlu airties rt-205 modem var. sadece ethernet portu olan bir kablo modem var. bilgisayarları ayrı ayrı açtığımda güzel bir şekilde internete wireless bağlanabiliyorum. ancak 2 sini birden açtığımda bir tanesi bağlanamıyor. mac adresi yazdığımda bu ikisinin birden bağlanabilmesi mümkün olabilir mi? eğer olursa vistada bunu nasıl yapabileceğimi anlatabilir misiniz?
    eğer bunlar mümkün değilse veya bunu anlatmak istemiyorsanız bağlantının nasıl paylaşılacağını anlatabilir misiniz? sistemlerim vista. 2 bilgisayar da modemle bağlantı kuruyor. birisi internete bağlanamıyor. modem üzerinden bağlantıyı paylaştırma yapabilir miyim? yardımcı olursanız çok memnun olurum...

    sağ altta bir bölüm vardır. İnternet ile ilgili, şimdi wireless yazıyor karşında orda bağlantı durumu na tıkla ordan özelliklere gir yapılandıra tıkla gerisi 1. sayfada yazıyor. Resimlerle anlattım.




  • Kablonet Net Master CXC-150 kablo modem (Üzerinde USB port yok, eternet port var) ve Asus WL-600g (Access Point özelliği olan) kablosuz ADSL modemi birlikte kullanarak dizüstü bilgisayar ile kablosuz internet bağlantısı oluşturmak istiyorum.İkinci aşamada 2 yada 3 bilgisayarlı kablosuz ağ oluşturmayı da düşünebilirim.
    Yaptığım denemelerde kablo modem ile asus arasında kroskablo ile lan porttan ve asus ile bilgisayar arasında da eternet kablo ile bağlantı kurarak kablolu internete çıkabilmeme rağmen aynı bağlantı da kablosuz olarak internete bağlanamadım.(Bağlantıda asus ta IP değerini kablo modemin IP değeri olan 192.168.100.10 ile aynı yaptım ve yine Asus ta DHCP server özelliğini kapattım).İnternete çıkamamam ile birlikte 190.168.100.1 ile kablo modemin ve 190.160.100.10 ile Asus modemin Ayar(konfigürasyon) sayfalarına erişebiliyorum.
    Yardımcı olabilirseniz sevinirim...
  • bende her gün kablo neti arıyorum ip almak için, ethernet takılı olan pc giriyor usb kısmınıda laptopa veriyorum modemi aç kapa yapınca usbdeki ip gidiyor bu işlemin tam tersini yani ethernet tanılı zaten sonradan usbyi mac adresini değiştirip yazsam olurmu?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Berkorn

    bende her gün kablo neti arıyorum ip almak için, ethernet takılı olan pc giriyor usb kısmınıda laptopa veriyorum modemi aç kapa yapınca usbdeki ip gidiyor bu işlemin tam tersini yani ethernet tanılı zaten sonradan usbyi mac adresini değiştirip yazsam olurmu?

    dene istersen. Olma ihtimali var. Sonuçları yazarsan seviniriz.
  • arkadaşlar kablo internete geçemeyi düşünüyorum şimdi kablolu modem aldık diyelim
    elimdeki adsl wıreless modemı buna bağlayarak wireless olarak tek bilgisayara bağlanabilecekmiyim?
  • merhaba arkdaşlar...benim sorunum da interneti paylaşamamak...2 gündür kablonet üyesiyim....benim lap-top var arkadaşımın masaüstü...sorun şu: arkadaş modemin ethernetinden yararlanırken ben usb den yararlanabiliyorum hemde sorunsuz....fakat ben ethernetten, arkadaş da usb den bağlanmak isteyince benim lap-top internete girmiyor arkadaşın masaüstü internete giriyor...ethernet kablosunu taktığımda sarı ünlem işareti çıkıyordu ilk başta... onar dediğimde ip adresiniz yenilenemiyor diyordu...bende arkadaşın ip adresine bakıp bir eksiğini kendi lap-topuma elle girdim... bu sefer ünlem işareti kalktı bağlandı dedi...ama internet yok...gelen değeri 0 giden değeri bildiğiniz gibi artıyordu normal olarak...eve interneti ben istedim ben giremiyorum...o kadar bilgisayar bilen biri değilim...bana tane tane ne yapmam gerektiğini açıklar mısınız...kesin bir çözüm arıyorum mümkünse...router al switch al access point al falan bir sürü şey yazmışsınız ...benim durumuma en iyi çözüm hangisi olur...biz sadece 2 bilgisayarla internete gireceğiz...yardım ederseniz sevinirim...




  • 4440126 yı ara, ben farklı bir bilgisayar taktım, kablo modemimin mac belleğini resetlermisiniz diye sorun sizin hizmet no yu alıcak 104 ile başlayan. Sonrasında kontrol ediyorum dedikten 2 saniye sonra ethernet ve usb yi modemden çekin, şimdi usb ile etherneti aynı anda takın, sorun düzelmez ise, arkadaşınızın mac adresini sizinkine girin.(1. sayfada anlattım)
  •  Kablo İnterneti Paylaştırmak(DÖKÜMAN)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ilk kez

     Kablo İnterneti Paylaştırmak(DÖKÜMAN)


    p.m den evet dedim. burda da evet diyorum.
  • Kablo modemimden usb ve ethernet kablosuyla masaüstü ve laptop ' la internete girebiliyorum yalnız laptopumu kablosuz kullanmak istiyorum ve elimde ttnet abonesiyken kullandığım PHILIPS SNA6500 var bu modemi kullanarak kablosuz olarak bağlanabilirmiyim? yardımcı olursanız sevinirim
  • bizde 2 laptop 1 masaüstü vardı . modem ve bi adet hub . hepsi kablolu giriyor . masaüstü pcnin mac adresinin aynısını laptopa girdim ve şuan 3 bilgisayarda giriyor internete . paylaşım için çok tşkler
  • mac adresi aynı olan bilgisayarlarda aşırı yavaşlama ve msnde kopmalar oluyormuş normal mi düzeltilebilinir mi ? ipsharer alsak yavaşlama problemi olur mu kaç paraya nerden bulabiliriz ? şimdiden tşkler
  • hocam öncelikle anlatımlar için teşekkür ederim ama benim sorunum farklı.Bunu buraya mı yazmalıyım onu da bilmiyorum açıkçası.sounum şu: Ben eskişehir'de kablo net kullanıyorum ve 5 aydır 2 ayrı pc'de sorun yaşamadım.Fakat ne olduysa ben kendi pc'me vista yüklediysem oldu.Evdeki diğer pc'ye router ile dağıtıyorum bağlantıyı.Modemin markası da mng-2005.Eskiden sorunsuz bi bağlantım varken şimdi 1-2 saat sonra kopuyor.Tanıla ve onar deyip ip'yi sıfırla deyince bağlantı geri geliyor.Kablo-netten gelen elemanlar bağlantı sorunu yok diyorlar.Yani sorun muhtemelen donanımsal.vistayı formatlayım yeniden yükledim ama sorun devam ediyor.Ne yaptıysam helledemedim.yeniden xpye gecmeden önce yapmam gerekenleri yapıp şu vistanın nimetlerinden yararlanmak da istiyorum.Ayrıca bir kaç forumda vistanın çok fazla ağ hatası verdiğini okumuştum.Sorunun kaynağının ethernet kartımdan olabileceğini de tahmin ediyorum çünkü ecs 780gm-a anakartımın üzerindeki atheros marka ethernet kartımın elektriğini cok sorun çıkardığı için kesip kasaya harici inca marka I-NET002W modelli bir ethernet kartı monte ettim.fakat bu kartı aldığımda sistemim xp işletim sistemine sahipti.Sonra vista yükleyince ethernet kartının vista driverini hiçbir yerde bulamadım dolayısıyla xp için olanı yükledim.Sorunsuz çalıştı.Ne zaman ki diğer pc ile (xp işletim sistemli) ağ kurdum sorunlar başladı ve benim bağlantım sürekli kopmaya başladı.Farkındayım çok iyi anlatamadım eğer sorunun kaynağı ilk anlattığımdan ise başlıkla bir nebze alakalı ama 2. anlattığımdansa beni nereye yazmam konusunda yönlendirirsiniz.Zira forumda çok yeniyim ve bu sorun benim gibi gününün büyük kısmını internet başında geçiren birisi için çok can sıkıcı.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi southern metal -- 27 Kasım 2008; 5:13:09 >





  • ARKADAŞLAR Bİ ŞU KONUYA BAKARMISINIZ ACİL.!!!!
    EVE BİLGİSAYARCI ÇAĞIRDIK O BİLE 3 BİLGİSAYARA KABLO NETİ PAYLAŞTIRAMADI :s

    -bizde şimdi SCİENTİFİC ATLANTA EPC2203 (kablonetin veridiği modem) modem var birde switch var. + olarak bunlara almamız gereken şeyler neler?


    http://forum.donanimhaber.com/m_28520854/mpage_1/key_//tm.htm#28520854

    Arkadaşlar kablo net kullanıcısıyız fakat 3 tane bilgisayardan 1 tanesi nete girmiyor. ''Bağlantı Sınırlı veya Yok'' uyarısı alıyoruz. girmeyen bilgisayar arada değişiyor ( Ayrıca benim bilgisayarım ilk kablo net bağlattığımızda hiç bir ayar yapmadan direk ethernet kablosunu taktığımda giriyordu nete fakat şimdi öbür arkadaş pcyi kurunca ilk onunkisi girmiyordu şimdi benimkisi girmiyor, onun pc giriyor)




  • Evde masaüstü ve dizüstü 2 bilgisayar var

    MOTOROLA SB3100 - HUB ile kablonet üzerinden internete bağlanıyorum.

    2 side farklı odalarda olduğu için ethernet kablosu ile birbirine

    bağladım.

    fakat dizüstü bilgisayardaki ethernet girişi işlerim nedeniyle zamanla

    tak çıkar nedeniyle sorun oldu.

    bende ZT 6688 usb - ethernet adaptör aldım. şu anda USB üzerinde

    bağlantı yapıyorum.

    Fakat şimdide Dizüstü bilgisayarda İnternet düzensiz bir şekilde

    kilitleniyor.

    kimi zaman açtığımda , kimi zamanda 2-3 saat sonra bilgisayar

    kilitleniyor. ve bu nedenle her defada aç kapa yapmak zorunda

    kalıyorum.
    düz yazı veya fazla hareketin olmadığı web

    sayfalarında sorun yok. fakat çok hareketli sayfalarda kilitleniyor.
    ( zt6688 vista driverini bulamadım.kablonet ile görüştüm.olmadı. Başka

    bir yerde usb ile bağlanabiliyorum)

    1 ) Kablonet sisteminde 2 bilgisayarın internet erişimi engellemek

    gibi bir olay var mı.

    2 ) ZT 6688 usb - ethernet adaptör vista driveri olan varmı

    3 ) dizüstünde wireless var şu anda wireless hub ile bağlantı yapmayı

    düşünüyorum.
    ( modemden - huba kablo ile / hub dan masaüstüne kablo - hubdan

    diztüsne wireless bağlantı yapmak istiyorum )

    Bu konularda bilgisi olan arkadaşların yardımlarını rica ediyorum

    teşekkür ederim

    saygılarımla




  • öncelikle herkese iyi günler

    elimdekiler :

    Scientific Atlanta EPC2203 modem ( kablo modem hediyeleri ) usb yok tek ethernet portu war

    linksys WRT54GC Kablosuz Router 4 portlu ve wirelesshttp://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?kid=1046&uid=100854

    bnm masaüstüm war arkadaşın dizüstü war.. eve arada başka dizüstüler de girebilir ama öncelikli olan bu ikisinin girmesi..

    modemden gelen etherneti linksys'e bağladım ordan da masaüstüne.. laptopa da wireless düşünüyoruz..

    masaüstünde hiç bir sorun yok.. dizüstü ise nete girebiliyor masaüstüyle aynı anda ama arada sertfika alamadı diyip kopup geri bağlanıyor.. sorun nerde acaba, ne denemeliyiz.. şimdiden ilgilenen herkese tşkkrler




  • quote:

    Orjinalden alıntı: uotorun

    Kablo modemimden usb ve ethernet kablosuyla masaüstü ve laptop ' la internete girebiliyorum yalnız laptopumu kablosuz kullanmak istiyorum ve elimde ttnet abonesiyken kullandığım PHILIPS SNA6500 var bu modemi kullanarak kablosuz olarak bağlanabilirmiyim? yardımcı olursanız sevinirim



    Bende de aynı sorun var. kablo nete netmaster cxc-150 modemle bağlanıyorum.

    philips sna6500 ve zoom X6 adsl router modemlerim var. bütün denemelerime rağmen ADSL modemleri router olarak kullanıp laptoplarımla wireles bağlanamadım.

    ethernet ile 1 desktop + wireles ile 3 laptop bağlamak istiyorum.

    Lütfen bu konu hakkında da bilgi veriniz.
  • 300 metre konusunda yanli$in var. 100 metredir bu mesafe.
    Her 100 metrede bir switch olmasi gereklidir. 100 metreden sonra network kablonda
    icindeki bakır tellerin direncinden dolayi giden verilerin bozulur ve kabloda gürültüden ba$ka
    bir$ey kalmaz. Kar$ı taraftaki network kontrol kartin ve ya switch'in ve ya router'in 0 ile 1 lerin arasindaki
    voltaj farkini ayirt edemez sonuc olarak veriyi i$leyemez hatta farkedemez.

    Patch panel yapilacagi zamanda tavsiye edilen sınır 90 metredir.

    Bu kadar teferruata gerek var midir bilinmez adsl modem fiyatina satilan KABLONET routerlari varken..

    Saygilar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kayit01
    quote:

    Orjinalden alıntı: uotorun
    Kablo modemimden usb ve ethernet kablosuyla masaüstü ve laptop ' la internete girebiliyorum yalnız laptopumu kablosuz kullanmak istiyorum ve elimde ttnet abonesiyken kullandığım PHILIPS SNA6500 var bu modemi kullanarak kablosuz olarak bağlanabilirmiyim? yardımcı olursanız sevinirim

    Bende de aynı sorun var. kablo nete netmaster cxc-150 modemle bağlanıyorum.
    philips sna6500 ve zoom X6 adsl router modemlerim var. bütün denemelerime rağmen ADSL modemleri router olarak kullanıp laptoplarımla wireles bağlanamadım.
    ethernet ile 1 desktop + wireles ile 3 laptop bağlamak istiyorum.
    Lütfen bu konu hakkında da bilgi veriniz.

    ADSL modemlerimizin WAN portlari RJ11'dir yani telefon fi$i.
    WAN portu RJ45 yani bildigimiz ethernet giri$li olmayan hic bir SOHO cihazi kablo modeminizdeki interneti
    kablolu veya kablosuz olarak dagitmak icin maalesef kullanamazsiniz.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.