Şimdi Ara

Motosiklete Isıtmalı Elcik kılıfı uygulaması(Resimli uygulama)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar; Daha doğrusu Kışın soğuğunda bile motora binen motor fetişi veya mecburiyetten binen arkadaşlar.
    Biliyoruz ki Elimiz donduğunda Kas hareketleri yavaşlar .Beynin algılaması tepki süreleri uzar hareket komutları kontrolsüz olabilir. çok soğuk durumlarda soğuktan elini ayağını hissetmeyen olmuştur elbette.Soğuktan Elini hissetmeyip frene ani basarak veya geç basarak kazaya dahi sebebiyet verilebilir.
    Nice zamandır aklımdaydı Detaylı olarak bu konuyla ilgili her kullanımı başlığı inceledim sanıyorum.(Dh hariç dhde hiç bakmadım )

    Öncelikle motorumuz cbf 150 ama bu bilgi fark etmez işlemler universal.

    Şimdi ısıtmalı elcik kategorileri;(Daha doğrusu elcik ısıtma yöntemleri heralde)

    1)Isıtmalı elcikler var; Ki bu elcik için 2016 model güzelim motorun orjinal gaz kolunu söküp neüdiği belirsiz hiç bir elciği takmam. E iyiside dünya para bir kaç elciğe orta halli bir motor sahibi oluyorsun..
    2)Dışardan takılan sünger elcik ısıtıcıları var;Oxfordun v.s diğer markaların ve yerli üretici olan bir arkadaşın dışardan takılan sünger elcik ısıtıcıları var buda mantıklı geldi 20-30tl bandında ama acaba elimden kayar mı dedim.
    3)El yapımı;
    Bir forumda gördüğüm uygun omaj ve metrede krom nikel ısıtıcı telini elciği söküp altına yalıtkan malzemeyle uygulayan arkadaşlar var. buda çok hoş olmuş.Isıtıcı teli hiç para vermeden aldım ama elciği söküp altına ne kadar sağlıklı yapılabilir uzun ömürlü olur kafama yatmadığı için yapmadım.(Tele elektrik verilen noktaları lehimlesen olmuyor çünkü krom nikel kanca gibi bir şey yapmak lazım uygulamak istemedim.(Bunlar hergün yapılan işler değil bir kere yapıp uzun yıllar kullanmak istiyorum 4 motor değiştirdikten sonra yine ilk motorum cbf ye döndüm satmam bir daha askere giderken dahi satmam. )

    Neyse Efendim bunları geçtik Araştırıyorum ben tabi bu arada hala.
    Şu ürünü gördüm
    http://www.banggood.com/Wholesale-Universal-Motorcycle-Heated-Hand-Grips-Pads-Warmer-Suzuki-Yamaha-Honda-Kawasaki-p-48212.html?rmmds=myorder
    Motosiklete Isıtmalı Elcik kılıfı uygulaması(Resimli uygulama)

    Motosiklete Isıtmalı Elcik kılıfı uygulaması(Resimli uygulama)

    Aynen Resimde görüldüğü gibi yamulabilen film haline gelmiş krom nikel tel ve arasında metal renginde yalıtkanlar.Pvc kaplanmış bağlantı noktası falanda gayet güzel.
    Bunu elciği hiç sökmeden üzerine uyguluyorsunuz.Set içinde düğme makaran izole band geliyor.

    Şuanki dolar Kuruyla 10-11 Tl gibi maliyeti var ki yaptığı işe göre bedava. bu arada tanesi 7.5watt çekiyor. Farı açıkken telefon v.s şarj ederken Kullanabileceğiniz her şeyi kullansanız bile motor çalıştığında elektriğin yetersiz gelip aküyü boşaltma durumu mümkün değil çok az çünkü.

    Dedim bi alayım deneyelim.Aldım testler yaptım çok hoşuma gitti oldukça ısınıyor.
    hemen montajladım.

    Motosiklete Isıtmalı Elcik kılıfı uygulaması(Resimli uygulama)

    Sağlı Sollu Takıp Makaronladım.
    Motosiklete Isıtmalı Elcik kılıfı uygulaması(Resimli uygulama)
    Motosiklete Isıtmalı Elcik kılıfı uygulaması(Resimli uygulama)

    Elektrik bağlantısı için Bir tüyo vereyim arabalarda ve motorlarda Aracın tüm metal parçalarında Eksi Vardır(Yani akünün eksisine bağlıdır tüm şase Hatta eksi demez ustalar şase kablosu kopmuş şaseden elektrik al v.s derler) Neyse bende bu tüyo ile gidondan motora uzanan fazladan kablo olmasın diye eksi hattını Gidona taktığım bir boru kelepçesi ile çözümdüm çokta güzel oldu.

    Gidondan sadece tek kablo indim.O kabloyuda resmini gördüğünüz daha önceden 2 adet daha düğmenin olduğu cbf de panzot diye tasvir edilen bölüm.1Adet daha düğme ekledim slikon kılıf taktım ki sudan bozulmasın bunu takmayınca 5 ayda bir bozuluyor.
    Kendi orjinal gelen düğme suya karşı dayanaklı değil o kullanılacaksa biraz olsun korunacak bi yerde olmalı.
    + Elektrik hattını Cbf 150da fara gelen + kablosundan aldım. Daha önceden Sis farını oraya eklemiştim aynı ekten bir kablo daha çıkararak bağladım. Toplam montaj 10 dakika sürdü.Düğme için deliğide dahil edersem..
    Not :+ Elektriğini alacağınız nokta çok önemli. Örneğin Ben fara Taktım ancak Aydınlatma Tesisatının sigortasının amperine baktım hesapladım aşmadığına emin olduktan sonra taktım.Kablo kalınlığınında kalınlığına baktım yeterli gördüğüm için farın kablosuna bağladım.

    Aküden direkte alabilirsiniz ama Açık unutmaya birgün düğmenin bozulup takılı kalmasına değmez ve mutlaka ona ayrı bir 2 amper sigorta takılmalı eğer aküden alırsanız.



    Motosiklete Isıtmalı Elcik kılıfı uygulaması(Resimli uygulama)

    Motosiklete Isıtmalı Elcik kılıfı uygulaması(Resimli uygulama)

    Motosiklete Isıtmalı Elcik kılıfı uygulaması(Resimli uygulama)

    Neyse işte olan biten bu daha uzun anlatma şansım zaten olmaz.
    1-1.5 ayı doldurdum her gün motor kullanıyorum.Eldivensiz ellerimi rahatsız edicek derecede yakıyor.yazlık eldivenle süper ısıtıyor.kışlık eldiven daha kalın olduğundan ısı iletimini azaltabilir.bu 500liralık ısıtıcıda alsanız böyle yani sonuçta termodinamik kanunları ile alakalı 10.sınıf kimya dersi.
    Taktığımdan beri bayram ediyorum motorumda şöylede bişey var arkadaşlar Elinizde ısınan kan vucütta dolaşmaya devam ettiği için biraz olsun vucütta hissediliyor.
    Ayağının altında masa altında ufo yakınca üst vucüdünüzünda ısınması gibi bişey bu.

    Önemli dip not Elcik kılıfı olmadan kullanılırsa Avuç içiniz ısınır elin dış kısmı yine buz gibi kalır elcik kılıfıyla kullanmadıktan sonra faydasını azaltırsınız.Böyle ilk bahar son baharda elcik kılıfsız çok güzel çok tatlı ısıtır avuç içlerinizi yinede güzel olur o mevsimlerde.

    Çirkin görünebilir kılıftır diz örtüsüdür ama gerçekten soğukta kullanacak insanlar buna bakmazlar heleki yolu 5dk değilde 20-30k olanlar..
    Beylikdüzüne motorla gitmeye korkarım ben şahsen soğuktan

    Bunu motor ustasına gidip bağla deseniz 10 tl lik elciğe 40tl bağlama ücreti ister eğer muhabbetiniz yoksa ustayla..veya bağlarız sonra derler ustalar nedense böyle işlerle uğraşmayı sevmiyor halbuki çok basit.

    Bir arkadaşımında crf 250sine uyguladık.Eşe dosta takıyorum.Taktıkça Resim atarım.

    Linkini Attığım web sitesini bilmeyenler varsa aliexpressten 10 kat güvenilirdir forumdaki yurtdışı siparişleri bölümünden inceleyebilirsiniz.
    Aynı ürün aliexpresste 30lira mı ne.
    Türkiyedede satan arkadaşlar var.
    30 tl yede türkiyede satıyorlar.Şirinevlerde intermoto Selami arkadaşımız onuda tavsiye ederim.Kargo 2 ayda gelene kadar zaten kış biter.

    Güncellemeler oldukça paylaşırım arkadaşlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakan123123 -- 5 Ağustos 2017; 13:22:7 >







  • Bilgiler, paylsşım için teşekkürler... Emeğinize, elinize sağlık...

    Banggood iyidir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ellerinizi sağlık iyiki yazmışsınız... kafada soru işareti kalmayacak şekilde gayet açıklayıcı olmuş. İnşallah en kısa sürede bende takacağım tarif ettiğiniz gibi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi om455 -- 1 Ocak 2017; 2:18:46 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.