Şimdi Ara

Yapılandırılan kredi kartı borcu ödenmezse ne olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2016 Eylül ayında yapılan düzenleme ile kredi kartını ödemekte güçlük çeken tüketiciler için 72 aya kadar yapılandırma imkanı verilmiş, bir çok kişi de bu yapılandırmadan faydalanarak kredi kartını yapılandırma yoluna gitmişti. Ancak yapılandırılan kredi kartı ödenmezse ne olur sorusu bir çok kişinin merak ettiği konulardan biri. Bu yazımızda kredi kartı yapılandırıldıktan sonra ödenmezse ne olur ve hemen icraya veya yasal takibe düşer mi gibi soruların yanıtını vermeye çalışacağız.

    Öncelikle kredi kartı yapılandırması nasıl yapılır buna bir bakalım. Eğer mevcut kredi kartınıza borcunuz varsa ve ödemekte güçlük çekiyorsanız banka şubenize giderek müşteri temsilcisine durumu arz etmeniz gerekiyor. Sonrasında müşteri temsilcisi sizin bu durumunuzu kayıt altına alarak genel müdürlüğe bilgi verir. Genellikle aynı gün içinde ilgili bankanın genel müdürlüğü sizinle iletişime geçerek kredi kartı borcunuzu 9 aydan 72 aya yapılandırabileceğinizi aktararak onay alır ve yapılandırdığınız taktirde ilk taksitinizde onay verdiğiniz tarihten bir ay sonra ki gün olarak belirlenir.

    Bir çok kişi yapılandırma ile ilgili düzenlemenin çıkmasından sonra kredi kartı borçlarını 72 aya kadar yapılandırma yoluna giderek yeniden taksitlendirmek suretiyle borçlarını ödenebilir duruma getirmektedir. Yasal takip sınırında olanlar da bu düzenlemeden yararlanarak bu sıkıntıyı bertaraf ederek böylelikle borç ödeme düzenine kavuşmuş oldu.

    Ancak son zamanlarda bir çok kişinin borçlarını yapılandırsa da ödemekte zorluk yaşadığı bilgisi gelmektedir. Böyle bir durumda tüketiciler yapılandırılan kredi kartı ödenmezse ne olur gibi soruların cevabını aramaktadır.

    Kredi kartınızı 9 veya 72 ay yapılandırdığınız taktirde size yeni bir kredi verilmiş olur. Yani yapılandırmanın temeli size verilmiş yeni bir kredi demektir. Yeni çekilen kredi de, kredi gecikme şartlarına tabidir. Yeniden 72 ay veya daha düşük taksitlerle yapılandırdığınız kredi kartları yeni kredi kapsamında olduğundan, bu kredilerin gecikmesi durumunda standart kredi gecikme prosedürleri uygulanmaktadır.

    Özetle yeni yapılandırdığınız kredi kartınızın taksitinizi ödemediğinizde veya geciktirdiğinizde bu durum çokta problem olmayacaktır. 90 günlük süreçte ödemediğiniz taktirde yasal takip süreci başlayacaktır. Tavsiyemiz 3 taksit birikmesine müsaade etmeyin. Üst limit mutlaka en fazla 2 taksit olsun. 2 taksit geriden devam ettiğiniz taktirde sadece kredi notunuz etkilenir, yasal takibe girmezsiniz. Ancak böyle bir durumda tekrar yapılandırmak istediğinizde bankalar bu talebinizi olumsuz karşılayacaktır.
    daha fazlasıwww.paylashan.com da







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.