Şimdi Ara

i7 6700k mı yoksa beklenmeli mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
2.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Eylül gibi falanda kafamda kurmustum sistemi subatta alırım diyorum daha subat gelmeden 200 tl civari kurdan etkilendim. Yani bekledikce zarara giriyoruz. Hani çokta bir indirim olmaz ama sen noeli bekle öyle al. Zeni falan beklersen dolar şov yapabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Penanggalan kullanıcısına yanıt
    Yok yani sana değilde geçmesini bekliyen herkese söylemek istedim, biraz yanlış yazmışım
  • Ben de Zen beklemeyi düşünüyordum ama beklediğimiz işlemcileri henüz tanıtmadılar ve o işlemcilerin satışa çıkması mayıs, haziranı bulur belki. O zamana kadar $ 4tl olursa şimdiye göre %15 artacak fiyatlar ve 6700k ile yarışacak işlemciyi şimdiki 6700k fiyatına anca alırız.

    $ bu civarlarda kalırsa veya 3.2'ye falan düşerse beklediğimize değer.

    Ayrıca fiyatlandırmanın nasıl olacağı da önemli. Şu anda 6700k'yı 400$ fiyatla alabiliyoruz. Piyasaya çıkış fiyatı 470$ civarıydı. Intel hazirana kadar biraz daha indirime gidecektir muhtemelen çünkü onun da yeni işlemcileri gelecek ve ayrıca Zen ile fiyat konusunda rekabete girecek.

    6700k'nın rakibi için 150$ gibi bir fiyat imkansız bence. 250$ civarı bir fiyattan tanıtılır veya 200'den tanıtılsa bile 250 gibi olacaktır yurtdışında çünkü böyle hit olan ürünlerin tanıtıldıkları fiyata gelmeleri uzun süre alıyor. 6700K tanıtıldığı 350$ fiyata anca 1 sene sonra ulaşabilmişti mesela. Dolayısıyla 6700K'nın rakibi işlemci bize 350$ gibi bir fiyattan gelir. Ve $ aynı kalsa bile pek kâr edeceğimiz bir işlemci değil.

    Tabi bunlar hep AMD'deki fiyat belirsizliğinden kaynaklanan benim tahminlerim. O işlemcileri tanıtsalar da biz de bekleyelim mi beklemeyelim mi görsek.

    Geleceğinin belirsiz olduğu bir ülkede yaşamak böyle işte. Her ihtimali düşünmen gerekiyor ama düşünsen bile çoğu zaman uzun vadede doğru kararı veremeyebiliyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 16 Aralık 2016; 17:1:14 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.