Şimdi Ara

YENİ OPEL INSIGNIA GRAND SPORT (İLK VİDEO)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj



  • Mart 2017’de Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nda dünya prömiyeri yapılacak olan yeni Insginia Grand Sport bu haftaki inceleme konuğumuz oldu.

    Opel’in 2008’de Vectra‘yı üretimden kaldırması ardından karşımıza çıkan Insignia, yeni modeliyle bambaşka bir kimliğe büründü.

    Yeni Insignia’nın tasarımına baktığımızda geçmiş dönemde karşımıza çıkan Monza Concept’ten oldukça etkilenildiğini söyleyebiliriz.

    Modele dışarıdan baktığımızda Mokka X’ten gözümüze tanıdık gelen 2 adet kanat biçimindeki gündüz led aydınlatmalarına yeni Insignia’da da yer verildiğini görüyoruz.

    Astra’da gördüğümüz Sürüşe Duyarlı LED Matrix ön far sistemini daha da geliştiren Opel mühendisleri, Yeni Insignia’da ikinci nesil IntelliLux LED® Matrix farları kullandı.

    Opel tarafından yapılan açıklamada yeni Insignia 400 metreye kadar aydınlatabilen daha hızlı ve daha güçlü uzun farlarını dikey olarak yerleştirilmiş 32 bölmeli yeni ledlere borçlu.

    Bu miktarın Astra’da yer alan rakamdan 2 kat daha fazla olduğunu söylemekte de yarar var.

    Otomobile profilden baktığımızda A sütunundan başlayıp B sütununda en yüksek noktaya ulaşıp daha sonra c sütununa doğru eğilen tavan çizgisi otomobilin sportif karakterli gözükmesine büyük katkı sağladı.

    Profilde sportifliğe katkı sağlayan unsurlar sadece bunlar değil. Opel yeni Insignia’da kullandığı jantlarla, kapılarda yaptığı gölge oyunlarıyla otomobili çok daha etkileyici bir tasarıma büründürdü.

    Otomobilin arkasına geçtiğimizde ön farlarda gördüğümüz bu ters kanatlara arka stoplarda da yer verildi.

    Opel yeni Insignia’da 490 litre sunduğu bagaj hacmiyle de, büyük ailelerin isteklerine yanıt verebilecek kapasiteye sahip.

    29 mm azalan yükseklik, 92 mm uzatılan aks mesafesi ve 11 mm artan genişlik değeriyle tasarımcıların çok daha sportif bir model çıkarmasına olanak sağladığı modelde, bir coupé’nin esnek hatları ve üst sınıf bir otomobilin görüntüsüne kavuşturulmasında bu rakamlar önemli bir rol üstlendi.

    Modelin iç tarafında geçtiğimizde Monza Concept sadece dış tasarıma ilham vermekle kalmadı iç tasarımda da kendine yer buldu. Sürücüye dönük ve yatay yerleştirilmiş bir kokpite sahip olan modelde, orta konsolun üst tarafına yerleştirilmiş büyük bir ekran, 3 kollu bir direksiyon simid ve kullanılması kolay tuşlara yer verildi. Otomobilin iç tasarımı bu haliyle, tuş karmaşasından uzak, verimli ve ferah bir hissi uyandırıyor.

    Verimliliğin kilit unsur olarak belirlendiği modelde, kullanılan hafif materyaller ve gelişmiş mühendislik çözümleriyle yeni Insignia 175 kilogram civarında hafifletildi.



    Motor seçenekleri Opel tarafından henüz resmi olarak açıklanmasa da yeni nesil benzinli ve dizel motorların Insignia’da sunulmasını bekliyoruz.

    Yeni nesil Insignia’nın OPC versiyonu gelene kadar beklenen en güçlü motor seçeneğinin 2 litrelik turbo beslemeli 247 beygir güç üreten model olacağını söyleyebiliriz.

    Dizel motorlarda ise 1.6 litrelik otomatik vites seçeneğiyle de satın alınabilecek bir motor da beklentilerimiz arasında yer alıyor.

    Opel tarafından motor seçenekleri şimdilik çok gizli tutulsa da vites seçenekleri konusunda müjdeler olduğunu da söyleyebiliriz.

    Yeni Insignia’da sekiz ileri yeni otomatik şanzıman kullanılacak ancak bu sistem öncelikle sadece dört çeker otomobillerle satın alınabilecek.

    Insignia’da diğer Opel modellerinde sunulan FlexRide şasi seçeneği de sunulacak. Sistem; amortisörleri, direksiyonu, gaz tepkisini ve otomatik vites seçeneğinde vites değiştirme noktalarını sürücünün belirlediği “Standard,” “Sport” ya da “Tour” modlarına uyumlu olarak değiştirecek.







  • Her yeni resme videoya bilgiye ayri ayri konumu acilcak. Zat-i muhteremin biri bi ana konu acsin hersey ordan devam etsin.
  • 200ugececekaga kullanıcısına yanıt
    Konusu var ki zaten

    https://forum.donanimhaber.com/m_109315725/tm.htm

    Bir tane de tanıtım konusu vardı fazla mesaj içermeyen...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.