Şimdi Ara

Turkcell Aylık İnternet Paketlerinin Ücretlendirilme Mantığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese öncelikle merhaba.

    Anlatacağım olayı bilenleriniz vardır mutlaka ama bilmeyenler için ihtiyaç duyabilecekleri düşüncesi ile anlatmak istedim.

    Bende bir Turkcell kullanıcısıyım ve keşke taahhütümü yenilemeseydim diyorum. Ama yenilemiş bulundum bi kere. Neyse mesele bu değil. Faturalı hat kullanıcısıyım ve aylık 5GB'lık internet paketim var. Fakat bu paket genelde bana yetmiyor. (9Gag'de başlayan 60fps gif çılgınlığı beni bitirdi ) Ay sonuna doğru haliyle ek paket almam gerekiyor. Şu anda Turkcell'in ek internet paketlerinin fiyatlarına bakarsanız nasıl fahiş bir fiyat politikasına sahip olduklarını görürsünüz. Haftalık 1GB internet paketi 10TL, Aylık 1GB 40TL ve Aylık 5GB 60TL(o paraya biz eve sınırsız internet bağlatıyoruz).

    Şimdi diyelim aylık 5GB internet paketini satın aldınız ve fatura kesim tarihiniz her ayın 10'u. Satın aldığınız tarihi de ayın 5'i kabul edelim. Yani fatura kesim tarihinize 5 gün var. Paketi iptal etmediğiniz takdirde 5 günlük bedel bu aya geri kalan bir sonraki aya yansıtılmakta. Yani bu ayki faturaya 10TL ekler gelecek aya 50TL'lik kısmını.

    Bu durumdan şöyle faydalanıyoruz. Paketi önce Turkcell uygulaması üzerinden satın alıyoruz. Bir saat kadar sonra iptal ediyoruz. İptal ettikten sonra fatura dönemi bitene kadar internetinizi kullanmaya devam edebiliyorsunuz. Yani 5 günlük 5GB interneti 10tl ye almış olduk. Zaten ay başında internet paketimiz de yenileneceği için bir nevi karda olmuş oluyoruz. Haftalık 1GB almak yerine 5GB alıp rahat rahat kullanmak onu daha mantıklı geliyor.

    Fiyatları bu arada son zamanlarda güncellediler. Eskiden 5 gün kullanım için 4-5TL gibi bir şey ödüyordum ek olarak.

    Dediğim gibi belki böyle bir bilgiye ihtiyaç duyanlar olabilir düşüncesi ile bunu burada paylaştım. Zaten bilenler biliyordur.







  • Teşekkürler, işine yarayan olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyvallah hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GIF'lerin kotadan çok yediğini bilmiyordum. Ben de severek izlerim. Facebook'ta takip ettiğim sayfalar var.

    Kotayı doldurduğum zaman otomatik ek paket devreye giriyor. 1 GB 10 TL.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu anlattığının aynısı türk Telekomda da var ama onlarda internet daha ucuz 4 gb 17 8 gb 29 tl kamu paket fiyatları son 3 5 gün kala alınca çok ekonomik oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Salak gibi sürekli haftalık 1 GB felan alıyordum, çok teşekkürler hocam.
  • Ben de biliyordum ama hatırlatman iyi oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.