Şimdi Ara

Trump: 4 milyar dolarlık Air Force One siparişini iptal edin!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Trump: 4 milyar dolarlık Air Force One siparişini iptal edin!

    ABD'nin yeni başkanı Donald Trump, Salı sabahı tweeter üzerinden yaptığı açıklamada, ABD'nin milyarlarca dolara mal olacak yeni Air Force One siparişini iptal etmesi gerektiğini söyledi. Trump yaptığı açıklamada "Boeing, gelecekteki başkanlar için yeni 747 Air Force One inşa ediyor ancak maliyeti kontrol dışı kaldı, 4 milyar doları aşıyor. Siparişi iptal edin!" ifadelerini kullandı.

     

    Pazartesi günü piyasa kapanışında Boeing hisseleri 152.16$ seviyelerindeydi. Hisse senedi Trump'ın tweet'inden sonra açılış %0.9 düşüş yaşayarak 150.90 $'a geriledi. Boeing Salı günü öğleden sonra yaptığı açıklamada, şirketin ABD hükümeti ile halihazırda bir sözleşme imzaladığını söyledi. Bildiride, "Şu anda Amerika Birleşik Devletleri Başkanı'nın gereksinimlerine hizmet eden bu kompleks askeri uçağın kapasitesini belirlemeye yardımcı olmak için 170 milyon dolarlık sözleşme yapmış durumdayız" ifadelerine yer verildi.

     



     

    Öte yandan Trump, Salı günü New York'taki Trump Tower'da tweet'ini tekrar dile getirdi. Başkan, gazetecilere verdiği demeçte "Uçak tamamen kontrol dışı kaldı" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü "Bu 4 milyar doları aşacak... ve sanırım saçma. Boeing'in çok para kazanmasını istiyoruz, ancak o kadar çok değil".

     

    Trump'un telaffuz ettiği rakamının doğru olup olmadığı belli değil. New York Times, geçtiğimiz Ekim ayında Hava Kuvvetleri'nin önümüzdeki mali yılda en az 102 milyon dolar, önümüzdeki beş yıl içinde ise 3 milyar doları gerektirecek iki yeni Air Force One uçağının geliştirilmesini beklediğini bildirmişti.

     







  • Ne kadar itibarsız ve küçük bir devletmiş şu ABD. Halbuki bizim ne güzel uçaklarımız ne güzel saraylarımız var !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starrk35 -- 7 Aralık 2016; 10:43:38 >
  • Şimdi bu teknoloji haberi mi?

  • Temel bir gün amerikaya kayıkla gitmeyi kafaya koymuş. atlamış kayığa çıkmış trabzondan yola. gitmiş gitmiş... Uzaktan ABD kıyıları görünmüş ama temelin dermanı kalmamış. "Uy haçan yoruldum daa" deyip Trabzona geri dönmüş.

  • Devrik Tunus liderinin Uçağını aldik bunuda biz alalim. Bizimde Airforce one başkanlık uçağımız olur. Yakışır, hem bizim neyimiz eksik. Ötv'ye zam yapılır veya gida gibi temek ihtiyaçlarimizada ötv konur halk olarak öderiz ne olacak.

  • LA 4 milyar dolar dediğin nedir, bizim elimizin kiri :D

  • Amerikan halkı için masrafları kısan adam gibi adam
  • Halkını gerçekten düşünen liderler, süper güçte olsa, batmak üzere de olsa her zaman keyfi ve lüksü değil, önce ülke çıkarları ve halkını düşünüyor.

  • Zengin adam başa geçince amacı para olmuyor. Kendisi kumarhaneci hiç sevmem ama paraya doymuş olduğundan ülkeden pek fazla ayakkabı kutusu çıkacağını sanmıyorum bu adamla.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ccguven

    Zengin adam başa geçince amacı para olmuyor. Kendisi kumarhaneci hiç sevmem ama paraya doymuş olduğundan ülkeden pek fazla ayakkabı kutusu çıkacağını sanmıyorum bu adamla.

    obama zengin bir aileden gelmedi zenginde değildi, buna rağmen gereksiz harcamalarda bulunmadı, sürekli ülkesini düşündü.
  • Valla artık yeter ya site teknolojik haber dışında her mokla kaynıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Helal sana hakiki uzun adam.. (1.91 cm)

  • Bizimkinin Trump ı neden sevmediği şimdi anlaşılıyor.

  • Bu tür haberleri ismeyenler habere girip aptalca yorumlar yapmasın bu tür haberleri okumak isteyen de var. Girmeyeceksin haberi istemiyorsan boş mesaj atmanın anlamı yok.

  • Gunluk siyasi haberleri de bekliyoruz artik, madem amac trafik bu ise de girmelisiniz, haberlerin atinda ergenler de birbirini kirarlar senlikli olur..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olmadı trump, sen bizim c.başkanını yakın takibe al, devletlerin itibarları sarayları ile, uçakları ile oluyor. Bakın ABD başkanı uçağı geri verin dedi, tüm dünyanın gözündeki itibarı sıfırlandı. ABD Başkanı bu kararından vazgeçmelidir. Dünyadaki itibarı böylece canlanır.
  • Hz. Tayyip 78 milyon $ maliyet ile 15.000km'den fazla menzile sahip yeni bir uçak ekledi filosuna, Türkiye kadar olamadın ABD yuh sana!

    Donald Trump'ı sevmeye başladım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ingilizajani -- 7 Aralık 2016; 15:49:35 >
  • Birçok ülke liderinden daha çok ülkesini düşünüyor, vatandaşının parasını çarçur etmek istemiyor gözü zaten önceden doymuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: IceRulez

    quote:

    Orijinalden alıntı: ccguven

    Zengin adam başa geçince amacı para olmuyor. Kendisi kumarhaneci hiç sevmem ama paraya doymuş olduğundan ülkeden pek fazla ayakkabı kutusu çıkacağını sanmıyorum bu adamla.

    obama zengin bir aileden gelmedi zenginde değildi, buna rağmen gereksiz harcamalarda bulunmadı, sürekli ülkesini düşündü.

    Bildiğim kadarıyla beyaz sarayda prosedür dışındaki keyfi harcamaları başkan kendi cebinden ödemek zorunda. Yani istese de bizim c. başkanı gibi halkın parasını çarçur edemez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ingilizajani

    Hz. Tayyip 78 milyon $ maliyet ile 15.000km'den fazla menzile sahip yeni bir uçak ekledi filosuna, Türkiye kadar olamadın ABD yuh sana!

    Donald Trump'ı sevmeye başladım...

    Onu ne zaman aldı ya? 78 milyon ucuzmuş gene. Başbakanken aldığı uçak 400 milyon dolardı. Sadece amerikadaki VIP dönüşümü 1 yıl sürmüştü.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.