Şimdi Ara

Toshiba Laptop'da güç problemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
62
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Yakın bir tanıdığıma ait bir laptop elime geçti.Sorunu var ve kendisinin bu konuda çok fazla bütçesi yok.Benimde elim az çok bu işlere yatkın olduğu için bana teslim etti.Sorun tespitini yaptım ama tam net emin olamadığımdan sizlerede sormak istedim.

    Laptop'u fişe takıyoruz ilk iki ışık geliyor.Start butonuna bastığım anda tüm ışıklar yanıp sönüyor.Anlık çıt(bu yanık tarzı değil normal bilgisayar açılırken gelen ses) diye bi ses sanki cihaz başlatma komutu alamıyor gibi.Aklıma ya adaptör'den yada güç beslemesinden kaynaklı olabileceği geldi.

    Adaptörü kontrol ettiğimizde sağlam gözüküyor.Bilgisayar anakart üzerindeki kondansatörlerde bi sıkıntı yok şişme patlama yanma.Acaba sorun güç beslemesinde olabilirmi?

    Bu konuda yardım ve sorunun tespiti için farklı önerilerinize açığım şimdiden teşekkürler



  • büyük ihtimal anakarttaki beslemede sorun var yani evde yapılacak iş gibi görünmüyor
  • Laptop girişinde bir temassızlık olabilir. Hareket ettirdiğinizde ışıkta herhangi bir değişme oluyor mu ? Adaptör bağlantılarını kontrol ettiniz sanırım. Onu eliyorum. Son olarak start işlemi yaptıktan sonra cihazda fanlar çalışıyor mu. Çalışıyor ise tekrar kapanıyor mu. Bunlara cevap verebilirseniz yönlendirme sağlayabilirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.