Şimdi Ara

..::Römork kullanımı hakkında::..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tüm kullanıcılara saygı ve selamlar. Forumda dikkatlice aradım, neredeyse her konu hakkında başlık var ama römork kullanımı hakkında göremedim. Şayet varsa mazur görün lütfen.
    Malumatiniz günümüzde birçok kullanıcı araçlarında römork kullanmakta ama bu kullanımın getirebileceği hukuki mesuliyet hakkında bilgi sahibi değil malesef. Hatta öyle ki trafik şubeden bilgi rica etsem bile onlarında vatandaştan daha fazla bilgisi yok konuyla alakalı. Şimdi ben öğrendiğim kadarıyla birkaç bilgiyi buraya eklemek isterim. Benim değineceğim hususlar daha ziyade 750kg geçmeyen küçük romorklar içindir.
    Öncelikle her türlü aracımız da römork kullanabilmek için çeki demirine ihtiyacımız var.
    Römork çekin ya da çekmeyin çeki demirin ruhsata işli olması gerekli. Aksi halde trafikten men, yüklü cezaya maruz kalma, kaza anında haklı dahi olsak haksız duruma düşme, trafik sigortası ve kasko şirketinin sizin suçunuzu ustlenmeme gibi durumlar doğabilir aman dikkat!
    İşin römork kısmına gelirsek B sınıfı ehliyet ile toplam ağırlığı 750kg ı geçmeyen romorklari arkasında gerekli uyarı levhası aydınlatma tertibatı ve aracimizin plakasını monte etmek sureti ile kullanabiliyoruz. Bu ibareler karayollari trafik yönetmeliğinde geçmekte. Sanırım madde 64 veya 68 Di. Orada daha ayrıntılı bahşedilmiş, benim sözlerimi esas almayın lütfen. Şimdi benim Merak ettiğim şey;
    Romorklarda "tip onay belgesi" denilen bir durum var, ama benim gördüğüm kadarı ile bu belgenin alakalı merci üretici firma. İnternette her ne kadar aradiysam da bu veya benzeri bir belgenin kullanıcı için zorunlu/gerekli görüldüğü bir yayın bulamadım.
    Eminim bu konu zaman içince çokça dikkat çekecektir. O yüzden bilgi sahibi arkadaşlar yorumlarını eksik etmesin lütfen.
    Cümleten kazasız belasız bir ömür dilerim vatan evlatlarına...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.