Şimdi Ara

OCTAVİA STYLE DİZEL VS CİVİC EXECUTİVE LPG (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
1.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Manuel almayı düşünüyorsanız kesinlikle octavia ve hemde yakıt avantajı var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jerusalema


    quote:

    Orijinalden alıntı: cancan_burak

    Yahu gidip alın 2 gün sonra yine zam geldi konusu açmayın

    Dostum 95.000tl para vericez kolay mı o iş ekonomi almış gitmiş mazot benzin lpg zaten almış başını gidiyor adam akıllı soru soruyoruz rahatsızsan tıklayıpta girme içeri cevapta atma geç açarım açmam ki bu forum danışma fikir alma forumu rahatsız olan sağ üstte ki "X" butonuna basar telefonu veya bilgisayarını kapatır tv'sini açar çayını içer. Öneri yapana her zaman saygımız var lakin seviyeli üslub ile öneri yapana.

    Sizin iyiliğiniz için söyledim siz düşünürken treni kaçıracaksınız güzel kardeşim.

    Burada parasını veripte arabasını alamayan insanları gördük. Zam geldi diye para istediler insanlardan. En kötüsü kararsızlık. Kolay gelsin. Uslup konusunda yazdıklarınızı tekrar okursanız memnun olurum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Jerusalema kullanıcısına yanıt
    "Araba alırken plan yapma, canın hangini istiyorsa al ve anı yaşa"




    ....diyeceğim sonra sende bana imzanı göstereceksin, olmayacak :))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Daerohn

    o kadar parayı araca yatırmak yerine git daha güzel bir yatırım da kullan. bu devirde zorunda olmadıkça ne sıfır ne ikinci el araç alınmaz. git arsa vs yatırım yap.

    neden dersen şu anda oldukça belirsiz bir ortam mevcut. dolar euro sürekli artıyor. ocak ayında büyük bir zam furyası başlayacak. şu anda bile temel ihtiyaçların alayına %20-%50 arası zam gelmiş. sabah yumurta alacaktım, 1 hafta önce 5.90 lira olan 10 adet yumurta için artık 8.90 lira isteniyor.

    Özellikle şu ÖTV zammı gösterdi ki hükümet bu oranlarla yetinmeyecek ve önümüzdeki sene gidişata göre daha da fazla oranları dayayacak. diyeceksin ki bu durumda hemen araç alayım ancak şunu da unutma aldığın her araç hükümete vergi oranlarını arttırmak için yeni bir koz verecek.

    şu an için sıcak parayı akıllı kullanmakta fayda var.

    forumda bu zamana kadarki araba tavsiyesi konusundaki en doğru mesajlardan biridir herhalde bu




  • cancan_burak : güzel ve seviyeli yorumun için teşekkür ederim dikkate alıcam belirttiğim gibi üstte cuma günü en geç alıcam aracı :)


    esmerce : hocam güldürdün akşam akşam
  • Kesinlikle octaviaya derim geçen sene 1.6 tdi ambition manuel aldık gayet memnunuz 5.3 - 5.6 arası gidiyor sakin kullanımda 5 e bile düşebiliyor yakıt turboyu tercih ederim şahsen sizin yerinizde olsam 2 3 sene binip satardım ve dsg alırdım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Civic kafadan motor ile kaybediyor, octavia alın.
  • 5. yıl sonraki değerini şimdiden düşünüyorsan, senin için karar verilmiş zaten... civic alıyorsun , güle güle kullan.
  • 5 yıl sonra Civici aldığından daha pahalıya satacakken, Octaviada çok daha fazla zarar edersin. Ayrıca araba hoşuna da gidiyormuş. Çok fazla kafa yormadan içinden geçeni al bitsin gitsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 yıl sonunda civic hala değerli olacağı aşikar ama beni geri adım attıran bu kadar paraya lpgli civic almak ve 5 yıl sonunda yeni motorları çıkacak 1.5 turbo gibi dizel gibi arka planda kalıp değer kaybeder mi acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Derin Mavi


    quote:

    Orijinalden alıntı: Jerusalema

    Bugün bi dostum aklıma meganı soktu bide ya valla nr yapıcam bilemedim ya açıkcası bu kadar para verip lpg araca binmek istemiyorum

    Civic dandik araba... Cidden komple dandik araba, milleti kekliyorlar iyi diye.. Eskiden fiyatları nispeten ucuz, alınabilir seviyedeydi şimdi o da yok. Süspansiyon sistemi, iç mekan kalitesi, sessizlik falan filan berbat bir araba. Ot gibi arabayı millete LPG'li diye iteliyorlar. Şu Lpg fantezisini de anlamıyorum zaten..

    Hiç bir benzinli motor LPG'ye uyumlu değildir. Buna Civic motoru da dahil, subapları çelik yapıyorlar kiti takıp LPG'ye uyumlu fabrikasyon araba diye iteliyorlar. Garanti bitene kadar LPG'nin araca verdiği zarardan dolayı masraf çıkmıyor zaten, çıksa da naz yapıyorlar. Motor zaten teknoloji fakiri atmosferik motor, birde LPG takınca tam eşşek oluyor. Bagajda tank, benzin almak zorunda kalmak yakıtın sık sık bitip saçma sapan yerlerden yakıt almak zorunda kalmak vs. bir dünya dert. LPG'nin neyini seviyorsunuz mantığım almıyor hala hani söyleyin de bilelim bilmediğimiz bir şey mi var? LPG'li araba da bindik..

    LPG 2.80 mazot 4.45 olunca LPG nasıl daha avantajlı oluyor, neyin kafasını yaşıyorsunuz? O arabanın 10lt LPG yaktığı yerde Dizel 6lt yakacak. 28 kuruşla sığır gibi yokuş çıkan Civic, yaklaşık 27 kuruş yakan Octavia'dan nasıl daha ekonomik oluyor? Kaldı ki Civic'e hatrı sayılır miktar benzin de koyulacak.

    çok cahilce genç bir arkadaşın elinden çıkmış bir yazı olduğunu düşünüyorum yazının ve yinede saygı duyuyorum. 2 araç arasında kalmış birisisin sana tavsiyem gönlünden geçeni aracı almak için sürüş zevkine bakarak tercih yapmanı tavsiye ederim. civic 2.eli en kuvvetli araçtır özellikle otomatik ve elegans ise anında satabileceğin bir araçtır.yokuşta biraz üzer bu bir gerçek ama o kadarda kötü değildir.skoda ise dizel ve volksvagenin yaptığı küçük ve kaliteli dokunuşlar sayesinde kalite bir araçtır.iç mekanı oldukça ferahtır.Hondan 2000 li yıllarda yaptığı imajdan yiyor şuan skoda ise son bir kaç senedir imaj yapan bir araç.skoda mı iyidir honda mı desen çoğunluk marka bazında honda der bu yüzden HONDA.skoda denildiğinde aklıma çarpık tekerlekli kamyonet geliyor aklıma senin gelmiyormu :)
    sözün özü al sivik bin gez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imbus_civata -- 6 Aralık 2016; 11:0:24 >




  • Honda atmosferik motoru iyidir ancak dizel bir araca göre gerek yakıt gerek ise dayanım konusında o kadar üstün olduğunu zannetmiyorum. Manuel ya da otomatik farkına gelince.. manuel alınacaksa şanzıman farkı olmayacağı açık otomatik alınacaksa dsg alınmalı mı o düşündürücü. Yakıt konusuna girersek dizel yakıtın daha ekonomik olduğu açık. 5 yıl bir araca binmek uzun süreli sayılır yani yakıt tasarrufunuz dizelde 5 sene sonra aracınızı daha ucuza bile satsanız aradaki farkı karşılayabileceğini düşünüyorum. Bakın marka model demedim dizel motorla honda atmosferik motorunu kıyasladım. Ayrıcs en önemli husus..honda ve toyota önümzdeki zamanlarda mevcut atmosferik motorlarını yeni turbo motorlarla güncelliyorlar bu motor bugün alınırsa 5 sene sonra vw in meşhur hitler motorunun tahtına oturur mu? Düşünün sizler karar verin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 0z0z

    Honda atmosferik motoru iyidir ancak dizel bir araca göre gerek yakıt gerek ise dayanım konusında o kadar üstün olduğunu zannetmiyorum. Manuel ya da otomatik farkına gelince.. manuel alınacaksa şanzıman farkı olmayacağı açık otomatik alınacaksa dsg alınmalı mı o düşündürücü. Yakıt konusuna girersek dizel yakıtın daha ekonomik olduğu açık. 5 yıl bir araca binmek uzun süreli sayılır yani yakıt tasarrufunuz dizelde 5 sene sonra aracınızı daha ucuza bile satsanız aradaki farkı karşılayabileceğini düşünüyorum. Bakın marka model demedim dizel motorla honda atmosferik motorunu kıyasladım. Ayrıcs en önemli husus..honda ve toyota önümzdeki zamanlarda mevcut atmosferik motorlarını yeni turbo motorlarla güncelliyorlar bu motor bugün alınırsa 5 sene sonra vw in meşhur hitler motorunun tahtına oturur mu? Düşünün sizler karar verin.

    Benim ürktüğüm bokta bu işe honda bile bu motordan vazgeçicek tamamen 2 seneye buda ürkütüyor beni prestijli duruşu hoşuma gidiyor octavianın ve genişliği ferahlığı ama içimede sinmiyor artık göze çok alışkın gelmesi




  • Sırf tasarruflu olacak diye hoşunuza gitmeyen bir aracı da almayın derim. Ama maalesef ekonomisi hergün değişen bir ülked yaşıyoruz zevkler hep ikinci plana bırakılıyor o konuda haklısınız. Honda hoşunuza gidiyorsa onu alın ama bu ülkede en önemli baş belası ekonomidir. Benzin mazot fiyatları araçlara ödenen ötv mtv sigorta giderleri zamanla insanda zevk algısı yerine ekonomi algısını artırıyor sizinle aramızdaki ufak nuans bence bu. Ben daha çok ekonomi yanındayım siz ise zevk ve beğenilerinizin . İkisi de doğru düşünce aslında şöyle baktıkça beğendiğim ve ekonomik bir araba olsun diyoruz ama iki doğru yanyana gelemiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen öyle zevk ve ekonomi bir araya gelmiyor ve şaka gibi olanın 95.000TL ye dahi bunu yapamamak şaka gibi ama gerçek o yüzdendir hep ikilemde kalmam..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evlilik... aşk evliliği yapar hatta kızı kaçırırsın 5 sene sonra hala o kız da sana aşıksa no problem mutlu mesut yaşarsın. 5 sene sonra şunu isterim bunu isterim diye masraflı olmaya başlayan bir kız olursa ya aşkına sevdiğine sayıp mutlu mesut devam edersin çünkü kız senin aşkını sevgini kullanmaya başlamıştır. Ya da mantık evliliği yapıp nispeten aşk ve sevgisi çok az monoton ama sürprizsiz bir hayat süreceksin. Ben ise kız kaçıracak aşk yaşayacak yaşları çoktan geçmiş birisi olarak yazdım. Yani seviyorsan kaçır kızı ama sonrası yaşadıklarını kendin hesapla yok ben ilerde değişir daha mazbut orta karar bir insan olurum diyorsanız ekonomiyi siz de önemsiyorsunuz demektir.
  • sanırım civic'i genç arabası gören insan bi bizde var:


    Adam Honda'nın bütün modellerini sadece yaşlıların aldığını söylüyor:

    http://www.driving.co.uk/car-reviews/the-clarkson-review-honda-civic-tourer-ex-plus/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: imbus_civata


    quote:

    Orijinalden alıntı: Derin Mavi


    quote:

    Orijinalden alıntı: Jerusalema

    Bugün bi dostum aklıma meganı soktu bide ya valla nr yapıcam bilemedim ya açıkcası bu kadar para verip lpg araca binmek istemiyorum

    Civic dandik araba... Cidden komple dandik araba, milleti kekliyorlar iyi diye.. Eskiden fiyatları nispeten ucuz, alınabilir seviyedeydi şimdi o da yok. Süspansiyon sistemi, iç mekan kalitesi, sessizlik falan filan berbat bir araba. Ot gibi arabayı millete LPG'li diye iteliyorlar. Şu Lpg fantezisini de anlamıyorum zaten..

    Hiç bir benzinli motor LPG'ye uyumlu değildir. Buna Civic motoru da dahil, subapları çelik yapıyorlar kiti takıp LPG'ye uyumlu fabrikasyon araba diye iteliyorlar. Garanti bitene kadar LPG'nin araca verdiği zarardan dolayı masraf çıkmıyor zaten, çıksa da naz yapıyorlar. Motor zaten teknoloji fakiri atmosferik motor, birde LPG takınca tam eşşek oluyor. Bagajda tank, benzin almak zorunda kalmak yakıtın sık sık bitip saçma sapan yerlerden yakıt almak zorunda kalmak vs. bir dünya dert. LPG'nin neyini seviyorsunuz mantığım almıyor hala hani söyleyin de bilelim bilmediğimiz bir şey mi var? LPG'li araba da bindik..

    LPG 2.80 mazot 4.45 olunca LPG nasıl daha avantajlı oluyor, neyin kafasını yaşıyorsunuz? O arabanın 10lt LPG yaktığı yerde Dizel 6lt yakacak. 28 kuruşla sığır gibi yokuş çıkan Civic, yaklaşık 27 kuruş yakan Octavia'dan nasıl daha ekonomik oluyor? Kaldı ki Civic'e hatrı sayılır miktar benzin de koyulacak.

    çok cahilce genç bir arkadaşın elinden çıkmış bir yazı olduğunu düşünüyorum yazının ve yinede saygı duyuyorum. 2 araç arasında kalmış birisisin sana tavsiyem gönlünden geçeni aracı almak için sürüş zevkine bakarak tercih yapmanı tavsiye ederim. civic 2.eli en kuvvetli araçtır özellikle otomatik ve elegans ise anında satabileceğin bir araçtır.yokuşta biraz üzer bu bir gerçek ama o kadarda kötü değildir.skoda ise dizel ve volksvagenin yaptığı küçük ve kaliteli dokunuşlar sayesinde kalite bir araçtır.iç mekanı oldukça ferahtır.Hondan 2000 li yıllarda yaptığı imajdan yiyor şuan skoda ise son bir kaç senedir imaj yapan bir araç.skoda mı iyidir honda mı desen çoğunluk marka bazında honda der bu yüzden HONDA.skoda denildiğinde aklıma çarpık tekerlekli kamyonet geliyor aklıma senin gelmiyormu :)
    sözün özü al sivik bin gez.

    2. eli en güçlü araç golf'tür arkadaşım. hb olmasına rağmen hem de...




  • Ya da sevdiğini alıp 5 sene sonra zaten boşayacaksın :))))
  • Hocam sen bile almadan ikileme düştün beni düşün bide 😄
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.