Şimdi Ara

Caner Taslaman hakkında ne düşünüyorsunuz ? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
2
Favori
3.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    Hocam bu uzun yorum için teşekkürler. Çok bilgili bir insansınız, ama bazı olaylara o kadar farklı yaklaşıyoruz ki uzlaşmamız baya zor. Tabii bunu Caner Taslaman ile alakalı olarak söylemiyorum, daha çok dünya görüşü açısından söylüyorum.
  • Adinda Big Bang gecen, hawkinsten alintilar yapan bir kitap ne kadar bilimsel olmayabilir ? Olamamis zaten de, bunu kaldiracak teorik bilgiye ve delile sahip olamadigi icin , iddialarini bilimsel temele oturtamadigi icin olamamis.
    Evrenin bir baslangici olmali iddiasi bilimsel degilse nedir ? Hilbert oteli matematiksel bir analiz, hawkins in imaginary zamani fiziksel bir analiz, bana gayet de bilimsel bir iddia gibi geldi boyle bakinca.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çoğu görüşüne katılıyorum.Ayrıca adama iftira da atmayın dinin orjinali ile dedikleri büyük ölçekte uyuşuyor(hurafeleri dinden saymıyorum).Bazı görüşlerine bende katılmasam da Caner hocayı çok seviyorum.Not olarak:Celal şengör asla Taslaman ile tartışmaya çıkamayacaktır çünkü Felsefe hakkında hiçbir bilgisi olmayan Şengör asla buna cesaret edemez.Eğer çıkarsa da hayatının tokatını yer.Ateistlerin korkulu rüyasıdır ve ateistler yukarıda da gördüğümüz gibi ılımlı/modern müslüman diye iftira atmaktadırlar Caner Taslaman hakkında ne düşünüyorsunuz ?
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    Hocam harun yahya gibi evrim koca bir yalan tarzında bir iddiası yokki. Hilbert oteli matematiksel bir analiz olabilir ama sonuçta kurguladığı şey mantıksal bir önerme. Hawking'in imaginary kavramınıda devamındaki gerçeklikte olmadığını söylüyor işte elma,armut gibisinden örnek veriyor. Bu da mantıksal bir kurgu. Ha ama bana dersenki verdiği örnekler tutarsız ozaman nedenini sorar ve eyvallah derim. Ama ben bilimsel bir iddia göremiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B94E0875B -- 2 Aralık 2016; 22:8:8 >
  • https://debunkingwlc.wordpress.com/2010/10/24/stephen-hawkings-model-of-cosmic-origins/

    aynı şekilde william lane craig de hayali sayıların fiziksel bir karşılığı yok diyor. eğer hayali sayılar olsa bile hayali zamandan bahsetmenin erken olduğunu söylüyor ve hawking'i işin basite kaçmasıyla eleştiriyor. tabi william lane craig bir de başka yerde bu hayali zaman fikrinin tanrıyı ortadan kaldırmadığını da söylemişti caner taslaman bahsettimi bilmiyorum ama hemen hemen eleştirileri aynı gibi. reasonablefaith de de yazılarını görebilirsin hawking ve tayfasının tanrıyı reddetmek için zorladıklarını düşünüyorlar olay bu. demek sadece caner taslaman değilmiş ama eminim william lane craig'e "bol keseden atıp tutuyorsun" veya "bilimsel bir iddia" yöneltiyorsun gibisinden eleştiriler olmamıştır olsa olsa belki kurduğu paradigmayı eleştirmişlerdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B94E0875B -- 3 Aralık 2016; 5:22:24 >
  • Cener Taslaman Arapça bilmiyor. Onun hakkında bu kadar bilgi yeterli değil mi size. Arap dili profesörlerinin, İslam filozoflarının kaynak eserlerinin tercümelerini okuyup edindiği bilgilerle Arap dili profesörlerinin ve İslam filozoflarının karşısına yeni görüşlerle çıkıyor. Peki, yeni görüşlerinin sağlamasını neyle yapıyor, pozivitizmle mi? Bir soruya verdiği cevapta bile her şey yeterli açık değil mi? Arapça dil bilgisi uzmanı birisiyle bir Kuran ayetinden çıkan anlam üzerine tartışıyor. Diyor ki, Arapça bilmem, ama Arapça bilen falan arkadaşıma sordum, o ayetten o anlam çıkmaz, şu kelime kökeni şurdan geliyormuş. Falan ana kaynak sözlüğün falanca tercümesine baktım, şöyle diyordu. vs.vs tarzında bir açıklama yapan birinin İslam felsefesi hakkında aykırı görüşler ortaya atması ne kadar bilimselliğe uygun?

    Bi de şu hadis inkarcılarına (yani mealcilere) bir kaç sözüm var:
    Bilerek inanmaktansa inanarak bilme zaafının en net şekilde kendisini açığa vurduğu akımlardan birisi budur desek sanırım haksızlık etmiş olmayız. Nitekim bu zaafın bir neticesi olarak, onlar Sünneti bir hurafeler yumağı şeklinde görürlerken, Kuran ayetlerinde hiçbir soruna rastlamazlar. Mealcilere göre hadis kitapları aklın kabul etmeyeceği bir sürü zırvadan geçilmezken, ama yine onlara göre Kurandaki her şey mantıklı, bilimsel ve nettir. Ne ki, onların hadiste bunca sorun bulmalarının asıl nedeni, o metnin hadis olduğuna dair ön bilgileri olduğu gibi ayetlerde hiçbir sorun gör(e)memelerinin nedeni de okudukları metnin ayet olduğuna dair inançlarıdır. Bunlara bilmedikleri, (pozivitist anlayışa göre mantıksız gözüken) bir ayeti hadis diye okusan, bunlar hemen bu hadisin hurafe olduğunu haykıracaklardır. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Her hadisi mantığa vuran bu mealciler, ne hikmetse sıra ayetlere gelince bu sefer tam tersini yaparlar. Mantığı ayete uydurma yoluna giderler.

    Orta şiddetde bir ateistin bu hadis inkarcısı (mealci) insanlardan daha tutarlı oldukları kesin. Nisbeten daha hür düşünebildikleri için, onların her zaman hadislerde buldukları sorunların aynılarını Kuranda da bulurlar. Fakat hadis inkarcısı (mealci) insanlar Kuran bilgini olmadıkları için (mealcidirler, yani hazırcıdırlar) saplantı ve dogma tayfası olduklarından dolayı, hadislere baktıkları eleştirel gözle ayetlere bakamazlar, Hadislere uyguladıklrı hür düşünme yeteneğini Kurana uygulamaya cesaret edemezler. Yapamazlar, çünkü bunu yapabilecek bilgi birikimine (Arapça, hadis, fıkıh, vs), yeterli donanıma sahipler değiller. Bu yükün altından kalkabilecekleri donanım ve özgüvenleri de yok. Şayet tutunabildikleri son dal da -tövbe tövbe töbeee- koparsa İslam’la olan bağları kopmuş olacaktır. Fakat bu mealicler İslam’a inanmayı istemekte ve Kurandan kopmayı istememektedir. İşte bu tayfayı İslam’a bağlayan psikolojik durum böyle bir şeydir. Evet, bu durum psikolojiktir. Zira doğru olduğu için inandıkları bir Kurandan ziyade inanmak istedikleri için doğru buldukları bir Kuran vardır önlerinde. Yani Kurana imanları teslimiyetten değil, mecburiyetten geliyor. Zira uydurma olduğunu bildikleri için değil, fakat uydurma olduğuna inandıkları/inandırıldıkları, öyle olmasını istedikleri için kabul etmeye yanaşmadıkları hadisler vardır karşılarında. Hadis inkarcıları (mealciler) bir an olsun Kuran hakkında her şeyi unutversinler ve Kuran kitabının kapağına Hadisler yazarak, bu mushafı bu hadis inkarcılarına versek, Kuranı hadis diye okuyacakları için, inanın abartmıyorum, imanımdan olayım ki her türlü bahse varım ki, Kuranın yarısına hurafe demeyeceklerse ben ne olayım! Güya hadisler hep hurafelerle dolu ve pek çok sorun barındırmaktadır. Bunlara göre hadislerde mantıksız her şey vardır. Caner Taslaman gibi hadis inkarcılarına (mealciler) göre Kuran hiçbir mantıksızlık barındırmazken, hadisler ise sorun yumağından geçilmemektedir. Fakat, hadislerde işlettikleri mantığı ayetlere de uygulama cesaretine ve tutarlılığına sahip olsalar, aynı türden yüzlerce sorunla yüz yüze gelmeleri işten bile olmayacaktır. Ya hadisleri inkar etmeyeceksiniz, hadis inkarcısı olduğunuz gibi ayet inkarcısı da olmanız gerekir. Zira onur ve şeref bunu gerektirir. Ne olursanız olun, onurlu ve şerefli olun. Bilimin onuruna ihanet etmeyin. Dinin geleneğine de vafasızlık yapmayın. Ateistler daha onurlu diyorsam oturup düşünmeniz gerekir. Neden ateistler bizden daha onurlu diye! Yanlış anlaşılmasın. Ateistlerle ilgili onur sözü kişilikleri ile ilgili değil, dine bakış açılarındaki onurları ile ilgidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 3 Aralık 2016; 8:46:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maraş dondurmacısı kılıklı fesli Napolyon Kadir Mısırlıoğlu ne kadar tarihçi ise, kendisi de o kadar felsefecidir, bilim insanıdır.
  • Bence burada elestirilen kisim su ki, kendisi yazdigi kitaplari bilimsel kitaplar olarak yansitiyor. Kozmoloji,kimya gibi alanlar basit degildir ki bu yüzden insanlar bu dallarda yüksek lisans egitimi aliyor, yetmiyor üstüne de doktora yapiyorlar. Güncel gelismeleri de takip edebilmek icin peer review yapilmis calismalari düzenli olarak okuyorlar. Bu gibi dallarda en fazla birkac popüler kitap okumus birinin bu alanlardaki profesörlere ders vermeye calismasi, ahkam kesmesi abes kaciyor. Zaten kendisinde "en iyi ben bilirim" havasi seziliyor ki elestirilen nokta da bu.

    Ek olarak, felsefenin bilimi kapsadigi görüsüne katilmiyorum. Bilim ve felsefe kesistikleri noktalar olsa da farkli alanlardir. Bilimin ise güvenilirlik derecesi felsefeden daha fazladir. Örnegin; yaygin bir felsefi düsünce, bilimsel deneyler sonucu yanlislanabilir.

    Ayrica neden dini konularda felsefenin en önemli arac olarak görüldügünü pek anlamiyorum. Bilim de tarih de bu konularda felsefe kadar önemlidir. Kutsal kitaplarda gecen iddialar, saglam tarihsel arastirmalarla cürütülebilir. Kuran'da gecen iddialarin da tarihsel bulgularla pek uyusmadigi gösterilebilir bence.
  • casteele C kullanıcısına yanıt
    Baştan böyle söylenmiş olsa çoktan uzlaşmıştık avukatı değilim sonuçta. Ama tv programlarına gösterdiği performansın konumuzla da ilgisi yok.

    Felsefe konusuna gelirsek hiç uzatmadan özetle felsefe tasavvurları yönetir. Bu yüzden herşeyin üstündedir. İster pozitif bilimler ister sosyal bilimler hepsi sınırlıdır. Felsefe sınırın ötesidir. Büyü felsefesi tarih felsefesi sanat felsefesi dil felsefesi gibi birçok alanda uğraşır. Yani aklına gelen birçok şey aslında felsefenin ürünüdür.

    Din ise sınırların aşıldığı nokta olduğu için felsefenin en önemli aracıdır. Tarihsel araştırmalar çürütmeye delil olabilir ama ispat olamaz. Dediğim gibi yine felsefeye kaymak zorunda oluyoruz. Mesela ibrahimi dinlerin sümerlere dayanması belki delil olarak sunulabilir ama ispat olamaz çünkü bu delile karşın sana yüzlerce karşı tez oluşturabilirim.

    Ekstradan şu videoyu tavsiye ederim:




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B94E0875B -- 4 Aralık 2016; 13:32:45 >
  • Celal Şengör için felsefe konusunda bilgisiz falan denmiş yukarıda. Zeus çarpar yemin olsun, böyle cahilane yorumlar yapmayınız.





  • zeus bence hocanı çarpmış
  • Sabah Yıldızı kullanıcısına yanıt
    Camideyim güldürdün beni

    Amcalar tip tip bakıyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Lucky kullanıcısına yanıt
    Boş yorum. İndirilen dinin sözcüsü kimmiş Cübbeli filan mı? Caner taslaman Allamei Cihan değil ama çoğu din hocasını cebindne çıkarır, en azından adamın az buçuk bilimsel ve felsefi bilgisi var, Cübbeli gibi adamlar nasayı alaya alıp göklerden haber vermekle meşgul.
  • Kitabında Gazali'nin ve diğer İslam alimlerinin evrenin ezeli olup olmaması hakkındaki tartışmasını ALLAH'IN VARLIĞINA DELİL diye veren biri kendisi.

    Halbuki en cahil bile bilir ki tartışmanın iki ucundaki kişilerin hepsi müslüman. Birinden birinin görüşünü alıp karşı görüşü ateizm olarak yaftalayıp kuantum, big-bang zırvalarıyla doldurmak ya aşırı cehaletten gelir ya da üçkagıtçılıktan.

    Bir felsefe profesörünün İslam filozofları hakkında çok ciddi anakronik hatalar yapması kabul edilebilir değil.

    İkincisi ilahiyat önlisans okuyorum. Ve diyorum ki Caner Taslaman'ın daha bu önlisans konularından bile haberi yok. Arapçayı kastetmiyorum. Hadis, Tefsir Usulü gibi temel konulardan bahsediyorum.

    Bilim-evrim söylevleri de akıllı tasarım - discovery enstitute söylemlerinin çevirilerinden başka bir şey değil.

    Hulasa aklı ve mantığı olan insanın peşinden gideceği biri değil kendisi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bansai!

    Boş yorum. İndirilen dinin sözcüsü kimmiş Cübbeli filan mı? Caner taslaman Allamei Cihan değil ama çoğu din hocasını cebindne çıkarır, en azından adamın az buçuk bilimsel ve felsefi bilgisi var, Cübbeli gibi adamlar nasayı alaya alıp göklerden haber vermekle meşgul.

    Cubbeli ne alaka?
    Sorun her konuda az bucuk bilgisi olmasi zaten.Yarim doktor candan yarim hoca dinden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Lucky kullanıcısına yanıt
    Caner taslamanın neyini beğenmiyorsun anlatta bilelim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bansai!

    Caner taslamanın neyini beğenmiyorsun anlatta bilelim.

    Caner Taslaman'in yan çarı mısın kardes?
    Yukari da yazdim ya her konuda az bucuk bilgisiyle allame i cihan gibi konusmasi benim sevmedigim ozelligi.Arap harfleriyle Osmanli donemi yazilmis eserleri okumayi bilmeyen adam Halil Inalcik edasiyla konusuyorsa O-L-M-A-Z..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Lucky kullanıcısına yanıt
    Caner taslamanın yan çarı değilim caner taslamanı uydurulan din temsilcisi diyerek yarım dakikada kafir ilan etmeninin nedenini sorguluyorum, sen sevmiyorsun diye uydurulanın dinin temsilcisi olmuyor delilinle konuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bansai!

    Caner taslamanın yan çarı değilim caner taslamanı uydurulan din temsilcisi diyerek yarım dakikada kafir ilan etmeninin nedenini sorguluyorum, sen sevmiyorsun diye uydurulanın dinin temsilcisi olmuyor delilinle konuş.

    Tamam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Lucky kullanıcısına yanıt
    Bomboş yorumlar cevap veremeyince böyle oluyor işte.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.