Şimdi Ara

GEMİ ADAMI CÜZDANI ÇIKARMAK, DENEYİMLERİM (2016)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
14.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle Merhaba arkadaşlar, bu konuyu açma sebebim kendim cüzdan çıkarmak için araştırma yaparken güncel bilgiye rastlamamdı, en son bu konu hakkında açılmış başlık 2013 lere dayanmakta. Bu yüzden hem bu forumda hemde internette bu konuyu araştıranlara yol yordam göstermek ve deneyimlerimi paylaşmak için açıyorum bu konuyu, şimdiden okuyanlara teşekkürler.

    Gemi adamı cüzdanı nedir ?

     GEMİ ADAMI CÜZDANI ÇIKARMAK, DENEYİMLERİM (2016)

    diğer bir adıyla liman cüzdanı.
    gemi personellerinin gemiye çıkmak için edinmek zorunda oldukları, liman başkanlıklarına başvurularak çıkartılan cüzdandır. (alıntı.)

    Koşulları nelerdir ?

    a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ya da Türkiye Cumhuriyetinde veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde denizcilik ile ilgili eğitim-öğretim gören ve/veya mezun olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak ya da 25/9/1981 tarihli ve 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiyede Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun kapsamındaki Türk soylu yabancı olmak,

    b) Gemiadamları Yönetmeliğinde belirtilen gemiadamı yeterlik dereceleri için ön koşul olan yaş, öğrenim derecesi, deniz hizmet süresi ve diğer gerekleri sağlamış olmak,

    c) Sağlık durumunun deniz hizmetine elverişli olduğunu bu Yönetmeliğin ilgili hükümlerine göre belgelemek,

    d) 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda yer alan örgüt faaliyeti çerçevesinde işlenen uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti suçu veya suçtan kaynaklanan malvarlığı değerini aklama suçu veyahut göçmen kaçakçılığı veya insan ticareti, haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla kurulmuş bir örgütün faaliyeti çerçevesinde cebir ve tehdit uygulanarak işlenen suçlar ile İkinci Kitap Dördüncü Kısım Dört, Beş, Altı ve Yedinci Bölümünde tanımlanan suçlardan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık suçlarından hükümlü bulunmamak gerekir.

    Gemi adamı cüzdanı için başvuru benim için 2 bölüme ayrılıyor, sağlık yoklama belgesi almak ve limana başvurmak şeklinde.


    Sağlık yoklama belgesi almak için öncelikle YETKİLİ hastanelerden gerekli tahlilleri yaptırmak ve bunları onaylatmanız gerek

    Yetkili Hastaneler

    Yukarıdaki linkten size uygun olan hastaneyi bulup bilgi alabilirsiniz, genellikle sabah saatlerinde (8-9) işlemlere başlayıp öğlen 2 gibi işiniz bitiyor. Benim gittiğim yer ÖZEL ÇAPA MEDİLİFE HASTANESİ'ydi. Verdiğim ücret 170tl olması lazım, ortalama sağlık raporu belgesi 200tl diyebiliriz. benim işlemlerim 9 da başlayıp öğlen 2 gibi bitti. hastaneye giderken yanınızda vesikalık fotoğraf ve nüfus cüzdanınızı götürmeyi unutmayın.

    Sağlık belgelerini en son danışma yada ilgili yere götürerek GEMİ ADAMI OLUR kaşeli kağıdınızıda alıp sağlık müdürlüğüne gidiyorsunuz, istanbulda oturanlar için bu yer sultanahmette, tranvay ile kolaylıkla gidebilirsiniz Harita Görünümü. Buraya gidip gemiadamı sağlık raporu için geldiğinizi belirtirseniz sizi gerekli yere yönlendiriyorlar, ordada fotoğrafınız çekiliyor ve GEMİ ADAMI SAĞLIK YOKLAMA BELGESİ alıyorsunuz. bu işlem ücretsizdir.

     GEMİ ADAMI CÜZDANI ÇIKARMAK, DENEYİMLERİM (2016)

    Sıra geldi limana cüzdan için başvurmakta, bunun için liman başkanlığına gidiyorsunuz, istanbul için; avrupada oturanlar karaköy liman başkanlığı, anadoluda oturanlar tuzla liman başkanlığına gidebilir.

    LİMANDA İSTENEN BELGELER

    Öğrenci belgesi, diploma orjinali ve fotokopisi (en son mezun olduğunuz yer fakat denizcilik ile ilgili bir yerden mezun olduysanız onuda götürebilirsiniz.)

    STCW belgeleri( kurs zaten size veriyor fakat denizcilik okuduysanız ve gördüğünüz derslerde denizde güvenlik varsa ve o dersten direkt geçtiyseniz ISLAK İMZA lı transkript götürebilirsiniz. Ben ziya kalkavan anadolu denizcilikten mezun oldum ıslak imzalı transkript götürdüm)

    Gemi adamı sağlık yoklama belgeniz

    Sabıka kaydı (e-devlet'ten çıkıyor)

    İkametgah (e-devlet'ten çıkıyor)

    2 adet vesikalık

    nüfus cüzdanı


    bunları hazırladınız limana gittiniz diyelim, numara alıyorsunuz sıranız gelince belgeleri veriyorsunuz ve cüzdan ücreti + aldığınız STCW kadar fiyat yazıyor forma. bu form başvuru formu imza isim soyisim vs dolduruyorsunuz. 2016'da cüzdan ücreti 86tl ve stcw belgesi başına 16,60tl olması lazım. veznedar size C kodu açıp bunu ödeyin tekrar gelin diyor.

    C kodu nasıl alınır ?

    http://odemeler.udhb.gov.tr/login.aspx?ReturnUrl=%2f

    bu siteye e devlet şifrenizle giriş yapıyorsunuz. Yandaki satırlarda LİMAN İŞLEMLERİ başlığı adı altında ''>> Gemi Adamı Cüzdani ve Türk Denizci Kütüğüne Kayıt Suretleri'' var. oraya tıklayıp cüzdanı tıklıyorsunuz isim soyisim yazıp hesaplaya basıyorsunuz, sonrada başvura basıyorsunuz. STCW belgeleri için ise LİMAN İŞLEMLERİ başlığından STCW belgeleri ne basıyorsunuz, orayada gerekli bilgileri yazıp başvura basıyorsunuz. daha sonra halkbank veznesine gidip tc kimlik numaranızla ödeme yapıp dekontları alıyorsunuz yanınıza, nüfus cüzdanı fotokopisi, sağlık yoklama belgesi fotokopisi ve bir adet zarf yada dosya ile tekrar limana gidip BANKADAN GELEN kısmından sıra alıyorsunuz bu sefer. belgeleri verdikten sonra bir sıkıntı yoksa başvurunuz tamamlanıyor, ben sorduğumda ortalama 20 güne gelir dedi. hala bekliyorum.

    Sorularınızı buraya post olarak yazabilirsiniz ama buraya ve PM ye pek bakamıyorum, onun yerine batuhanbulut@windowslive.com adresine mailde atabilirsiniz.







  • Güncel olması çok iyi olmuş bende yağcılığa başvurmayı düşünüyorum eline sağlık..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denizcilik bölümleri dışında okuyanlarda bu işlemler nasıl gerçekleşiyor, kurs zorunlu mu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 06anil06

    Denizcilik bölümleri dışında okuyanlarda bu işlemler nasıl gerçekleşiyor, kurs zorunlu mu ?

    Evet stcw belgelerini almak için kursa katılmanız zorunlu.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel bilginderici konu emeğinize sağlık bende bu yollardan geçdim bu belgeri çıkardım.Ama sektörde iş bulamadım
  • Belgeyi alalı ne kadar oldu? Ne şekilde iş arıyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kepenk

    Belgeyi alalı ne kadar oldu? Ne şekilde iş arıyorsunuz?

    1.5 sene falan oldu.Dikap sergip gibi yerlerden iş bakıyorum ama çok zor.Vardiya tutma olmadan iş bulmak çok çok zor.Sağlam şirketlere girmek zaten imkansız.2 sefer simsarlara bulaştım onlarında çoğu dolandırıcı.
  • Vardiya tutma belgesi almak cidden bu kadar zor mu? Alanlar gerekli görev süresini doldurmak için düşük maaşa mı razı oluyorlar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vardiya tutma belgesi almak o kadar da zor bir sey degil. 4 temel sertifikanin yanina "6" ay deniz hizmeti ile 5. temel can kurtarma araclarinin kullanimi ve ayrica "2" ay deniz hizmeti ile vardiya tutma sertifikasi alabilirsiniz.



    Bu meslege lutfen parasi iyi diye kendi mesleginizi birakip hicbir sey bilmeden girmeye calismayin. Hem siz is bulamayip magdur oluyorsunuz hem de gemiye ilk kez gelen adam gemiye ayak uyduramiyor. Cekirdekten gelen adamlar lazim bu meslege.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben ciddi ciddi almak istiyorum kafamda kaçmak istiyorum bu ülkeden arkadaş diyorki ingiltere gittikden sonra atla git bi şekil yolunu bulursun diyorlar kafam karışık artık nefret ediyroum bu bölgeden ingiltere iskandinav favörim
  • https://seamanfan.com/post/cuzdan-cikarma-hikayem-ve-yalan-ruzgari

    Bu yazıyı bir okuyun bence. gemi adamı cüzdanı ile ilgili güzel yazı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.