Şimdi Ara

Keşke Şu An Tamamı ile Milli Apple, Microsoft Benzeri Bir Şirketimiz Olsa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şirketin yöneticileri doların bu hali karşısında milli bir refleks ile Merkez Bankasının piyasaya sıcak para aktarması misali elindeki dövizlerin %50'sini havalı bir şekilde bozdursa ve dolar 2.70 gibi orana bir anda düşse. Ama ne yazık ki bizdeki firmalar sünger bile üretemiyor.

    Not: Bu konu herhangi bir ekonomi bilgisi olmadan, tamamen cahillikle yazılmıştır. Ama yakın zamanda ekonomi dersleri almayı düşünüyorum. O zaman konuyu editlerim.



  • Şirketlerin kurumsal olarak yapmasına gerek yok halk kitlelerinin bir çeşit konsensüs ile hareket etmesi yeter zaten bu sağlanırsa bu kitle içinden talep edilen şirket potansiyelini doğurur.

    Ama önce kredi kartı dahi kullanmayı bilmeyen bir toplumun breylerine ticareti öğretmek ticarete çeki düzen vermeniz lazım gençleriniz aç gözlü hemen köşeyi dönme peşinde bir iş tutturup devamlılık yerine bir an vurgunu ile birkaç kuruş fazla kazanmaya çalışmakla meşgul girişimcilik verilerine bakın talep edilen kredi taleplerinde iş fikirlerinin tamamı ya geçici popüler kültür ya taklit yada sadece temenniden ibaret
  • Koskoca, kendi ürününü sat... pardon bizim daha iyi teknolojiye ulaşmamız için ithal cihazlara %25 zam yaptıran Vestel var ya daha ne olsun!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba,

    ornek verdiginiz sirketler ve turkiyedeki koc, sabanci vs. gibi sirketler halka acik borsada islem goren sirketlerdir. teorik olarak bu sirketlerin 1 pay hissesine bile sahip olsaniz ortagisinizdir ve soz hakkiniz vardir ( payiniz oraninda bu soz hakki )
    sirket hisseleri de pek cok yatirimcinin elinde tutuldugu icin sizin bahsettiginiz gibi ellerindeki dovizlerin ( sermayenin bir kismi oluyor bu ) bozdurulmasi gibi islemler yoneticilerin keyfine gore yapilamaz. hisseleri ellerinde tutanlara karsi yonetim kurulunun sorumlulugu vardir, hesap vermek zorundadir.

    ozet gecersek eger, sirketin ortaklarina dagitmasi muhtemel olan kar payini/sermayeyi bozdururlarsa eger buyuk ihtimalla o sirketin hisseleri cakilir borsada. ardin da o yonetim kurulu tesbih gibi sira ile degisir.
  • girişimci çok devlet destegi yok
  • Şu toplanan hayvani vergilerle apple gibi bir firma kurulurdu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.