Şimdi Ara

Doom oyununda Macbook Pro’nun OLED ekranını kullanan ilginç çözüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Doom oyununda Macbook Pro’nun OLED ekranını kullanan ilginç çözüm

    Yeni MacBook Pro’nun dokunmatik OLED ekranı, bazı uygulamalarda kullanıcıların bir takım yazılıma has kısayollara kolayca ulaşabilmesine imkan tanıyor. Apple’ın kendi uygulamalarının yanı sıra üçüncü taraf yazılımlara bu özelliği açması, bu noktada yazılım geliştiricilerin elini güçlendireceğe benziyor.

     


    Tabi işin içine eğlenceli kullanım senaryolarının girmesi de kaçınılmaz. Adam Bell isimli bir kullanıcı, paylaştığı video ile klasik Doom oyununun akıllarda yer etmiş bilgi çubuğunu, OLED ekrana taşıyarak ilgi çekici bir görüntü oluşturmayı başarmış. 




    Yeni MacBook Pro’larda yer alan bu ekran 2170x60 piksel çözünürlüğe sahip. Bell, YouTube’a yüklediği bir başka videoda ise bu ince ekranda Doom oynayarak işi biraz abartılı bir noktaya da taşımış. Bunlar çok deneysel ve eğlencelik işler olsa da Apple’ın başlattığı inci OLED ekran yapısı, sektörde yeni bir standardın oluşmasına zemin hazırlayacağa benziyor. Bu paralelde oyunculara yönelik çeşitli aksesuarlar, oyunlarda ve uygulamalarda standartlaşan arabirimler hızlıca yaygınlaşabilir. Hazırlanan videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.


     


    [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=GD0L46y3IqI]




  • Macbook pronun oled ekranını kullanmak için süper yaratıcı bi sebep. Gerçekten devrimsel nitelikte...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psydia -- 21 Kasım 2016; 17:51:25 >
  • Amma öttürdüler şu touchbarı be bu kadar lüzumsuz bir yenilik görmedim. Sırf touchbar ve rezalet pil süresi yüzünden touchbarsız modeli upgrade edip sipariş verdim yemişim inovasyonunu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmedaltair

    Amma öttürdüler şu touchbarı be bu kadar lüzumsuz bir yenilik görmedim. Sırf touchbar ve rezalet pil süresi yüzünden touchbarsız modeli upgrade edip sipariş verdim yemişim inovasyonunu

    Öyle deme o ekrandaki her pikselin haber değeri var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şiddeti ön plana çıkaran bir oyunun, zenginliği ön plana öne çıkaran bir bilgisayar için özel kod barındırması.

    quake öyle değil. yetenek konusuna odaklanan bir oyun ve en dandik bilgisayarda bile çalışsın diye rsqrt() fonksiyonu optimize edilmiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 21 Kasım 2016; 18:53:23 >
  • Her şey pazarlama işte. Tableti de yıllar önce Microsoft tanıttığı halde yayılımını Apple'ın sağlaması gibi. Bunu da Microsoft denediği halde pazarlayan yine Apple oldu.
    Umarım tüm PC cephesine yayılır. Parmak izi olayına da telefonlardan alıştık ama PC'de yıllardır olmasına rağmen yine Apple bunu yaygınlaştıracak firma oldu.

    Kullanım alanı neredeyse sınırsız. Bundan sonra E-Ink veya Oled tuşlu klavyelerin de yaygınlaşmasını umuyorum.

  • Bunları geçin Mad Catz S.T.R.I.K.E.7 Gaming Keyboard alın daha iyi. Biraz pahalı ama zaten macbook alan adam bunu da alır diye düşünüyorum.https://www.youtube.com/watch?v=Z_2DfKJuoz8 bu videodan özelliklerini görebilirisiniz. Macbooktan daha kullanışlı. Ayrıca Appleciler, Applenin fikrini satıyor felan demesin boşuna Appleden önce çıkmış bir ürün. Çalmışsa Apple çalmıştır. Almak isteyen de:https://www.amazon.com/Mad-Catz-Customizable-Programmable-Touchscreen/dp/B0090ECASW adresinden alabilirler.

  • Amaç ne onu anlamadım? Oyunu oynarken klavyeye bakasaya kadar ekranın alt köşesine bakarsın olur biter. :D

  • Birsonraki haber şu olur . Oled ekranda geniş ekran sinema keyfi , şok şok şok dokunmatik oled ekranda film izlenebiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de Apple ve oyun ne alaka, Doom oynatmaz o 6000 liralık içi boş laptop diyordum ki 20 yıllık klasik Doommuş :)

  • hemen kaptım 1 tane

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • nintendo DS çakması...

  • Macbook yeni oled ekranı büyük ölçüde kullanışsız bir özellik. Bu haberler bu kadar yüksek maliyetteki ama kullanışsız bu özelliği kullanışlı hale getirmeye çalışıyorlar ama almaları gereken çok yol var.
    Macbook'a hem şarj için kullanılacak tek port koyacak kadar minimalist Apple'ın macbook pro'ya touchbar gibi kompleks kullanımlı bir özellik sunması ciddi bir tezat oluşturuyor. Steve Jobs'un sürekli vurguladığı zor işi yani üzerinde çok uğraşılmış ama tam olmamış bir özellikten vazgeçemeyi Apple başaramıyor. Jobs'u takip ediyoruz, minimalizm diye gerçekten kullanımı olan özelliklerden vaz geçiyorlar.

  • O kadar kullanışsız ki anlatamam kuzenimde var ve geri vermek istiyor :D Lan oyun oynayan adam klavyeye mi bakar. Smiley koymak için aşağıyamı bakar. Dünyanın en gereksiz eklentisi ama apple canım tabiki almalıyız en pahalısı en iyisi. İnsanlar çok çok israfkar ve kör. FS

  • Yorumlardaki çekememezliği görünce şu atasözü geldi aklıma. Zenginin malı züğürdün çenesini kırarmış. Biraz değiştirdim atasözünü ama yorumlara bakınca değişmesi de gerekiyordu hani.

  • Elizabeth sendromuna sokmayın boşuna kendinizi. Ekranın altındaki touchbara bakmak bu kadar zor olmamalı. Amacınız ne çözemedim ki. Touchbarı kullanmadan gelip buraya boş beleş yorumlar. Harfler için klavyeye basıyorsun da Emoji için touchbara bakmak çok mu zor geldi? Komik.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.