Şimdi Ara

TP-LİNK 8960N Adsl modem router kullananları bekleyen büyük tehdit

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler herkese başlıkta da belirttiğim gibi TP-LİNK marka 8960N model modem routers cihazlarda tespit ettiğim büyük bir güvenlik zafiyeti mevcuttur.

    Son zamanlarda yapılan Kripto atakları herkesin malumudur. Bir müşterimde de aynı cihazdan mevcuttur 3 ay önce kurduğum Kaspersky 2017 Small Office security aracılığı ile yapılan tüm saldırıları tespit edip durumun analizini yaptım. saldırgan çok rahat bir şekilde Modem Ara yüzünü ele geçiriyor şifreyi ne kadar karmaşıkta yapsam da nafile 2 saate yine sahneye çıkıyor. kişi 445, 3389,21385 portlarını kullanarak saldırıyor sisteme Nat kısmında herhangi bir port yönlendirmesi olmamasına karşın bu portlar açık görünüyor. modemin içinde firewall ile ilgili ne bir ayar nede kısım bulunmamaktadır. şimdiden bu cihazı kullanan herkese geçmiş olsun modemlerinizi değiştirin.







  • Modeme firmware update yaptınızmı? Donanım sürümüne göre güncelleme yapıp tekrar deneyin. Sonrasında sorun devam ediyorsa tp-link'e kesin bildirmenizi tavsiye ederim.



    http://www.tp-link.com.tr/download/TD-W8960N_V7.html#Firmware

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • V1 olduğu için en son güncellemenin ötesine gitmiyor verdiğiniz sürüm V7 ve bu sürümde en son güncelleme yapıldıktan sonra Firewall bileşeni aktif olduğu yazıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.