Şimdi Ara

Tesla’dan etkileyici otomatik pilot videosu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tesla’dan etkileyici otomatik pilot videosu

    Ekim ayında Tesla, Hardware 2 (HW2) donanımı ile otomatik pilotta yeni bir döneme adım atmıştı. 8 kamera ve 1 radardan oluşan yeni sistem, an itibariyle Model S ve Model X araçların yeni versiyonlarında yer almaya başladı bile.

     

    Sizlere burada yer alan yazımızda yeni teknolojide yer alan kameralara ve sistemin bazı özelliklerine dair kapsamlı bir yazı yayınlamıştık. Şimdi de Tesla, ikinci nesil otomatik pilot donanımına sahip araç ile kaydedilmiş ilgi çekici bir video yayınladı.

     

    Videoda sürücü koltuğunda oturan kişi araca hiç müdahale etmiyor. İstenilen noktaya yolcuyu ulaştıran araç dar yollarda başarılı bir şekilde hedefe ulaşıyor. Yolda giderken aracın etrafındaki hareket halindeki araç, park etmiş otomobiller, yol çalışması, yayalar gibi objelere gösterdiği reaksiyonlar ve bu objeleri nasıl tanımladığı da videoda görülebiliyor.

     

    Aşağıda yer alan galeride Tesla Hardware 2 donanımına yakından bakabileceğiniz görseller yer alıyor:



    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    Tesla Hardware 2 (HW2)
    Tesla Hardware 2 (HW2)
    Tesla Hardware 2 (HW2)
    Tesla Hardware 2 (HW2)
    Tesla Hardware 2 (HW2)
    Tesla Hardware 2 (HW2)
    Tesla Hardware 2 (HW2)
     

    Hızlandırılmış videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz:

     




  • Benden akıllı yemin ediyorum :)

  • Bakan Işık: Tesla’dan çok daha iyiyiz :)

  • bu elon munsk denen eleman acaip bir vizyoner. bunu daha da geliştirecektir. diğer üreticiler hala fosil yakıtlı araçlar üretmeye devam etsinler.

  • Çoğu insandan iyi sürüyor.

  • Otomatik pilot en fazla kac hiza cikiyor videoda 35 yaziyordu bu km mhp mhp olsa 35 mhp=56kmh yapar acaba yol kurallarina goremi gidiyor

  • Ben daha cok yollara ve dogaya hayran oldum.

  • helal olsun adamlara, olay budur.

  • memlekette yol çizgisi yok. tabela desen yoktur olsada önünde ağaç olur yada yönü yanlıştır.hız sınırı sadece geçilmek için sınırdır. yaya yola yanaşınca duruyor bizde millet yolda gidiyor.... daha çok... algoritmaları hindistan ile avrupa trafiği arası bir yere uyarlamadan gitmez bizde.

  • Beyler yollara dikkat ettiniz mi :) Çizgiler çok belirgin, nerede duracağınızı gösteren yol çizgilerinde yıpranma yok :) Böyle yollarda Tesla şov yapar doğru...

    Fakat getirin bizim ülkeye, yolu kaybeder yolu :) Anayollar ve sürekli kullanılan güzergahlar dışında yol çizgilerinde sıkıntılar mevcut, bu araç fazlaca kurallara uyuyor bizim uymayan sürücüler linç eder bu arabayı :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkanozg

    memlekette yol çizgisi yok. tabela desen yoktur olsada önünde ağaç olur yada yönü yanlıştır.hız sınırı sadece geçilmek için sınırdır. yaya yola yanaşınca duruyor bizde millet yolda gidiyor.... daha çok... algoritmaları hindistan ile avrupa trafiği arası bir yere uyarlamadan gitmez bizde.

    Aynen ben de aynı şeyi düşündüm :) Bizde sapıtır araç kesin.
  • Böyle izlerken araba bir yerler çarpacakmış gibi hissediyorum . Birileri araba sürerken de oluyor aynısı . Ben sürerken de lan vurur muyum eder miyim diyorum bir türlü ayarlayamıyorum bu yaklaşma olayını .

    Çok iyi bir teknoloji ilerde ehliyet almasına gerek kalmayacak insanların .

  • Bizim ülkede böyle yavaş gitse arabaya arkadan ilk dakikada gömerler, benzer bir konuyu arkadaşlarla konuşmuştuk, bizde bir kere şerit yok ! Yayalar sürekli atlıyor.Yiyorsa sokun istanbun trafiğine o ufacık yerlerden geçmeyi denemeyecek araç arkadan da bizimkiler yürüsene böö diye bağıracak. Heveslenmeyin böyle şeylere gençler..

  • 2 hafta sonra tesla otomatik pilotu kaza yaptı, otomatik pilottaki tesla aracı yandı diye haberi görürüz.

    At fav'a bekle.
  • Arkadaşlara katılıyorum, bu aracı getirin Türkiyeye 1 DK'da pert'e çıkar.. Zincirleme trafik kazası sebebi olur...

  • Ulan İstanbul - Ankara yeni otoyolda bir yer var adamlar eski çizgileri silmeden üzerine yeni şeritler çekmiş hepsi birbirine karışmış. Bu araba oraya gelse kaza yapar büyük ihtimal ama koskocaman Tesla bununda önlemini almıştır diye düşünüyorum.

  • Ağlamiyorum gozume tesla kacti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalnış bir kanı dolaşıyor forumda.Tesla'nın oto pilotu sadece şerit çizgilerini referans alarak çalışmıyor.Hiç çizgi olmayan yerdede gidebilecek şekilde çevreyi radar kamera ve ultrosonik sensörerle tarıyor ve ona göre karar veriyor.

    Ayrıca daha yeni bir video yayınlandı.Hızla arkadan gelip çarpacak olan bir Toyota prius'tan aniden (şoför Tarafından) ivmelenerek kaçıyor.

    Düzeltme: Ani ivmelenmeyi aracın kendisi değil şoför sağlamış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AKTeknisyen -- 22 Kasım 2016; 17:29:2 >
  • İşte para nereye yatırılır güzel bir örnek. Dağa taşa değil argeye bilime. Musk bilmiyormu arazi kapatsın 2 seneye 2 katına satsın. Bak onu yapan var orda Donald Trump. Adam ABD nin Ağaoğlu'su ondan aklı başında hiçkimse istemiyor Trump u.
    Beni sevindiren para sahibi insanların ve siyasilerin böyle şeylere yatırım yapması. Insanlık için büyük adımlar bunlar. Batsa da para, bu yatırımdan öğrendikleri bile insanlığa faydası cok.

  • Beyler bir film vardi. Gelecekte geciyor otomobiller tamamen otopilot olarak uretiliyor. Bizim adamda biseylerden kacarken direksiyonu eline aliyor. Poliste manuel suruse gecip trafigi tehlikeye attigi icin ceza kesiyordu. Adini bulamadim bilen varsa alintilarsa cok sevinirim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.