Şimdi Ara

Google'dan bulanık ve düşük çözünürlüklü fotoğraflar için yeni algoritma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Google'dan bulanık ve düşük çözünürlüklü fotoğraflar için yeni algoritma
     
    Google'ın yapay zeka ve makine öğrenmesine verdiği önem çok önem verdiği biliniyor. Şirket, bu teknolojileri geliştirmek için büyük yatırımlar yapıyor ve elde ettiği uygulanabilir gelişmeleri servislerine entegre ediyor. Bunlardan en yenisi, düşük çözünürlüklü ve bulanık fotoğraflarla ilgili.
     
    Teknoloji devinin bu alandaki son icraatı, RAISR (Rapid and Accurate Image Super-Resolution) (Hızlı ve Doğru Görsel Süper-Çözümleme) adı verilen görselleri sıradan yöntemlere göre daha başarılı bir şekilde büyütmeyi sağlayan, yeni geliştirdikleri bir prototip aşamasındaki yazılım.
     
    Bu algoritma, sıradan büyütme algoritmalarının yaptığı gibi görseli daha fazla pikselle doldurmak yerine, makine öğrenmesi kullanarak fotoğrafları daha akıllıca bir yöntemle büyütüyor. Örneğin "Bir görselde kısa mesafede fazla bir renk ve parlaklık değişimi varsa burası büyük ihtimalle bir nesnenin köşesi olabilir." şeklinde düşünerek buna göre düzenleme yapabiliyor.
     
    Sıradan büyütme/yakınlaştırma algoritmalarının aksine Google'ın yeni yazılımı bu gibi çok sayıda ayrıntıyı dikkate alıyor. Sonuç olarak sistemin verdiği sonuçlar, orijinal görseldeki şekilleri daha doğru şekilde koruyabiliyor ve böylece büyütülmüş fotoğraf, sıradan büyütme yöntemlerinin verdiği sonuçlardan çok daha iyi görünüyor.
     
    Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi bu yeni algoritma makine öğrenmesi kullanıyor. Yazılım, her piksel grubu için daha önceden öğrenmiş olduğu filtrelerden en uygun olanını seçiyor. 
     
     Google'dan bulanık ve düşük çözünürlüklü fotoğraflar için yeni algoritma

    Son Kullanıcıya Gelecek Mi? 

    Google'ın yeni teknoloji ve algoritmalarını servislerine entegre ederek son kullanıcılara ulaştırdığını söylemiştik. Bu yeni görsel büyütme algoritması için gelecek muhtemel bir telefon uygulaması vs. hakkında henüz bilgi olmasa da Google'ın bu yeni yöntemin tanıtımında kullandığı ifadeler, bu teknolojinin de son kullanıcıya yakında ulaşabileceğini işaret ediyor. Belki ilerleyen dönemde bu yeni geliştirme sayesinde telefonlarınızdaki fotoğraf büyütmeyi iyileştirmenin yanında görselleri daha az mobil veri kullanmak amacıyla düşük çözünürlükte gönderip karşı tarafın kaliteli bir şekilde büyütmesini sağlayacak işler için kullanabiliriz.
     
     







  • Köşe yumuşatmaya(antialiasing)benziyor.

  • aslında gayet güzel olur...

  • şu machine learning dünyanın sonunu getirecek aha buraya yazıyorum

  • quote:

    Orijinalden alıntı: itachi237

    şu machine learning dünyanın sonunu getirecek aha buraya yazıyorum

    İlerde bu mesaja bakım dicem ki "itacgi237 haklıymış yoksa o bizi kurtaracak olan mehdi mi?" ve seni aramaya koyulacağım.
  • Az evvel black mirror 2. sezon 1. bölümü izledik eşimle, hala etkisinden kurtulamadık inanın.

    Gelecekte machine learning ile beraber synthetic organic chemistry çalışmalarıyla, tüm yeteneklere haiz androidler üretilecek. Ve insan oğlu kaybettiği insanlarla yaşamaya devam edebilecek, onların zihinlerinin birebir kopyasıyla.

    En sonunda insanoğlu tükenecek, androidler bizden geriye kalan dünyada insanoğlunun varlığını hatırlatarak dolaşacaklar

  • Yaman düşünürlersiniz delikanlılar :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Skynet dream. Yakındır...

  • Evrim ağacı'nda makine öğrenmesi ve yapay zeka konusunda 4 bölümlük bir makalenin çevirisini yeni okudum. Merak edenler okusun çok bilimsel değil anlaşılabilir bir dil ile yazılmış, tabi uzun biraz. Konuda uzman bilim insanları detaylı projeksiyonlar çıkarmışlar.



    Spoiler:

    mutsuz son.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONURTO -- 20 Kasım 2016; 19:51:07 >
  • Türkiye'den google haritalara ulaşılınca yakınlaştırmalar o kadar bozuk ki, linkdeki tr yi silince ne hikmetse sorun ortadan kalkıyor ulaşım kısıtlaması gibi bir şey bu konu hakkında bilgisi olan varmı.

  • Google önce harita çözünürlüğünü düzeltsin, Turkey map rezil halde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • telefon kamerasında dijital zoom'u iyileştirmede kullanılır.16mp foto 2x zoomlayınca 8mp'ı kesip büyütmüş şekilde geliyorken bu algoritmayla detayların daha iyi korunması sağlanmış olur.birçok(samsung,lg,sony...) marka buna benzer algoritmalarla zoom yapıyor zaten ama hepsi aynı başarıda değil.
  • Antialisgn ve sharpening karisimi bir etki vermis. 4X'e kadar buyutmelerde oldukca ise yarar gorunuyor.

  • Bu teknoloji zaten uzun süredir Photoshop'ta kullanılmakta. Düşük çözünürlüklü bir fotoğraf hiçbir zaman aynı fotoğrafın yüksek çözünürlüklü hali kadar net olamaz. Büyütme algoritmaları komşu pikseller arası geçişleri yumuşatır ve ortaya örnek resimlerdeki gibi çok net olmayan ama gözü de yormayan sonuçlar ortaya çıkarır.

  • Makineye neden bir şeyler öğretiliyor ki? Adı üstünde, makine, sen nasıl tasarlarsan o işi yapar. Neden öğrenme vasfı da olsun? İnsanoğlunun ne kadar korkunç ve tehlikeli bir tür olduğunu öğrenip de kalemimizi kırabilir, defterimizi dürebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V4LKyR -- 22 Kasım 2016; 14:19:59 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.