Şimdi Ara

300-400 TL Mekanik Klavye Önerisi ve Hangi Renk Switch Olmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, çok fazla kod yazan bir öğrenci olarak bir mekanik klavye almak istiyorum. Blue switch denilen en yüksek ses noktasında hassasiyetim var yani bu switch'lerden olmalı alacağım klavyede. Bir de şekilli ya da Ege bölgesindeki kıyılar gibi çıkıntılı değil de sade bir tasarım tercihlerim arasında. Ben kendi araştırmalarım sonucunda 3 seçeneğe kadar düşürdüm.

    Bu 3 klavye : Ozone Strike Battle Tournament Edition, Steelseries Apex M400 ve Steelseries Apex M500. Burada Steelseries'ler arasındaki fark M500 modeli Red switch kullanıyor bu biraz benim açımdan can sıkıcı. M400 ise blue switch kullanıyor fakat Cherry MX değil Kaihl marka kullanıyor ama çok dert değil. Ozone ise Cherry MX blue switch kullanıyor fakat markası Türkiye'de pek bilinmiyor. Altta bu 3 ürünün linklerini veriyorum. Eğer sizin başka bir öneriniz varsa yazabilirsiniz ya da bu 3 klavye arasında hangisini neden seçmeliyim bunu önerebilirsiniz.

    Ozone Strike Battle Tournament Edition:http://www.hepsiburada.com/ozone-strike-battle-tournament-edition-mekanik-klavye-kirmizi-p-BDOZONE4372?magaza=Gameekstra

    Steelseries Apex M400:http://www.hepsiburada.com/steelseries-apex-m400-mekanik-oyuncu-klavyesi-ssk64558-p-HBV000001HF7D

    Steelseries Apex M500:http://www.hepsiburada.com/steelseries-apex-m500-cherry-mx-red-mekanik-oyuncu-klavyesi-p-HBV000000I4SI

    Dipnot: Led aydınlatma meselesini çok umursamıyorum. Zaten hepsinde en azından tek tip renk mevcut.

    Mesajlarınızı büyük bir merakla bekliyor olacağım inanın. İlgilendiğiniz için teşekkürler, iyi günler.

    Edit : Arkadaşlar Razer BlackWidow Tournament Stealth Edition 2014 klavyesi de 350 TL civarında Orange switch kullanıyor fena değil gibi geldi bu da alternatiflerim arasında ne dersiniz :http://www.gameekstra.com/Razer-BlackWidow-Tournament-Stealth-Edition-2014-Mekanik-Klavye,PR-4232.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tetikcipp -- 22 Kasım 2016; 16:37:27 >







  • Brown Switch'i deneyebilirsin. Genelde çok yazı yazanlar kullanıyor o modelleri.
  • Switch seçimi çok kişisel bir durum hocam. Yani çoğu kişi yorumlamak bile istemez. Ya switch tester almanı yada büyük bir teknoloji mağazasında denemeni öneririm kesinlikle.



    Ben bilgisayar mühendisliği okuyorum, yani durmadam kod yazıyorum, oyun oynamadan da olmuyor. O bakımdan Brown Switch kullanıyorum. Red Switch ve black switch çok fazla sıradan klavyeye benziyor. O bakımdan hoşuma gitmiyor. Aslında yazı yazmak için blue switch iyi olabilir çünkü çıkardığı daktilo sesi baya yazma hissi veriyor insana. Ancak çevrenizde cidden kimse olmamalı. Tek yaşayan adama öneririm ancak anne babanızla bile yaşıyorsanız onların bile tepkisini çekecektir. Hani öyle yan odaya giden bir ses değil baya evin içinde yankılanıyor yani. Sesi azaltıp yazma hissini aynı tutmak için Brown seçtim bende işte. Memnunum şuan.



    Klavye olarakda Corsair ve CM'a bakardım ilk mutlaka. Mesela Corsair Strafe Cherry MX switch ve tüm switch seçenekleri var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kefelon kullanıcısına yanıt
    Hocam bu ses olayı benim için çok da önemli değil aslında. Bu yüzden blue tercih ediyorum zaten. Benim listelediklerim için düşüncelerin neler ?
  • Arkadaşlar Ozone üzerinde yoğunlaştım ama 650 gr. olması beni biraz endişelendirdi. Neden derseniz acaba kullanılan malzeme sağlam değil diye mi ağırlığı düşük ? Çünkü 1250 gr. ortalama mekanik klavye ağırlıkları. Numlock olmayışı yarı yarıya farkeder mi sanmıyorum ? Bunun dışında siz ne dersiniz konu aktif 1 hafta sonra tercihimi yapacağım önerilerinizi bekliyorum.
  • 2 ay Ozone marka kulaklık kullandım. tak-çıkar bir mikrofonu vardı. Yemek yerken haliyle çıkartıyordum bende. 2 ay sonra bozuldu kulaklık. Mikrofon takınca ses gitmiyordu ve soldan ses gelmiyordu. Mikrofonu klavyeye takarak kullandım kaç ay sonra yeni kulaklık aldım.

    Malzeme kalitesi çok kötüydü açıkcası. Masaya koyarken bile bir şey olur diye tedirgin ediyordu. Şimdi razer kullanıyorum. Kaç kere yere düştü bana mısın demedi. Bir kere sinirden ekrana fırlattım , monitörün ekranı parçaladı. Kesinlikle önermiyorum Ozone. Yine de test etme imkanınız varsa test edin, içinize sinerse alın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tihilu -- 21 Kasım 2016; 22:40:52 >
  • mithrilumut kullanıcısına yanıt
    Peki maksimum 350 TL olmak kaydıyla Brown switch kullanan sade bir mekanik klavye tavsiyen var mı ?
  • Tihilu kullanıcısına yanıt
    Kullandığınız kulaklık malzeme kalitesi açısından nasıldı merak ettim doğrusu. Test etme imkanım sanırım yok Erzurum'dan ikamet ediyorum şuan. Tatilde Ocak'da Gebze'ye döneceğim belki İstanbul'da bulabilirim ama o kadar bekleyemem. 1 hafta sonra tercih yapmam gerek. Varsa önerebileceğiniz maksimum 350 TL blue ya da bir ihtimal brown switch'li bir klavye merakla bekliyorum.
  • tetikcipp T kullanıcısına yanıt
    Kullandığım ürünün malzeme kalitesi çok kötüydü bunu net olarak söyleyebilirim. Öneri konusunda çok yardımcı olamayacağım çünkü mekanik klavyeler konusunda çok bilgim yok araştırıyorum bende.
  • Tihilu kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler kardeşim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.