Şimdi Ara

Dolardaki artış teknolojik ürünlerin fiyatını nasıl etkileyecek? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
0
Favori
2.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ben telefon icin ornek vericem taksit isine falan hic girmiyorum zaten elimizde para var nakit vs. telefon alicaz harcayacagiz parayi.

    Soyle dusunelim bi telefon var her 6 ayda bir yenisi cikiyor ve satis yapiyor. E yenisi cikinca da eskisine indirim yapiyorlar 3-5 bisi. Simdi isin vahim kismina gelelim dolar euro artiyor(aslinda artmiyor senin paran degersizlesiyor agzimiza oyle yerlesmis). Bu aldigimiz telefon zaten ithal mal dolar euro uzerinden geliyor ve satisi gerceklesiyor. E dolar euro firlayinca nolur ilk eskisine indirim gelmez teknoloji magazalari da cok sikisik durumda olmadiklari surece stok eritmezler, sonra baktin dolar euro senin yerel para birimine gore aldi basini daha da gidiyor ithalatci firma zam yapmak zorunda kalir. Zarar etmemek icin toptan alim satim yapan buyuk teknoloji marketleride zam yapar e zaten halkin yerel para birimi daha da degersizlesti adam almaktan da vazgecer. Hayir zaten stok eritemedikleri icin teknoloji magazalari zarar eder urunler ellerinde kalir yeni urunleri de getirmemeye baslarlar. Yada soyle olur salliyorum 2015 ten bu yana uretilen bi telefon olsun telefon ilk ciktigi gibi alan adamda senle ayni parayi vermis gibi birsey olur dolarin ve euronun firlamasindan kaynakli. 2017 ye giriyoruz aradan 2 sene gecmesine ragmen eski teknoloji bir urune ilk ciktigi zamanki gibi para vermis oluyorsun.

    Kisacasi dolar euro senin para birimine gore uctu kacti mi teknolojiyi bile senelerce arkadan takip edersin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W O M B A T -- 20 Kasım 2016; 4:25:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trump çinden gelen ürünlere yüzde 35 vergi alırsa ABD ürünü olan markalar en az yüzde 35 pahalanır. Apple'ların foxconn'da üretildiği en bilinenlerden biri.
  • Editör arkadaş uzunca yazmış okumayanlar olabilir onun için kısaca ben özetleyim.

    Bundan sonra teknolojik aletleri BABAYI alırsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XPerience

    Bu ülke daha neler görecek acaba? Şu adamların verdikleri zararın 10'da 1'ini kasa atılan Ecevit veya bir başka hükümet verseydi bırakın hükümetten düşürmeyi kafasını keserlerdi. Olsun dolar 5 olsun 7 olsun. Olsun anasını satayım hiçbir şey umrumda değil artık. Battığımıza üzülerek "ben nasıl olsa TL olarak maaş alıyorum" sığırlarının yerine de kendimi yıpratmıyorum. Onlar da batıyor bir gün fark ederlerse benim yerime onlar üzülsün, yıpransın, aç kalsın. Köprüden geçecek parası olmayıp da selfie çekmek için kuyruğa giren insanlar ülkesi burası. Öperler

    Ecevit döneminde $ €'dan değerliydi, parite 0.87, $ TL endeksi 120 idi. ABD ucuz $ polititikasına geçince suni refah pompaladı dünyaya. Sonra herşey tersine döndü, 2008'de parite 1.59, $ TL endeksi 70'in çok altındaydı. Ucuz $ devrini bitirmeye başladılar ve parite 1,06ya, $ TL endeksi 100'e çıktı. ABD, $ 2002 seviyesine gelsin isiyorsa kur 4tlye gider. ihracatın yarısı AB'ye yapıldığından eskisi gibi kazandırmıcaktır. Sonuç olarak Ecevit dönemindeki mücadeleye dönüp, eşit şartlarda kıyas yapma şansı bulacak seçmen. O dönemler için yöneticilere gösterilmeyen müsamma şimdi gösterilecek mi? bende merak ediyorum. O değilde bu Yap-İşlet-Devret projeleri nasıl ödenecek? öle ya hepsi dolarla ödenecek, hazine garantisi artığında kullanan TL veriyo.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eaduvan -- 20 Kasım 2016; 16:36:29 >
  • dolar 2.20 olduğunda kıyamet kopmuştu artık oyun almakta cihaz almakta hayal olmuştu ama alım gücü aynı şekilde devam etti , 5 lirada olsa dolar azalsada alım devam edecek , tl değer kaybetsede teknoloji oyun severler biraz daha sıkıp yine istediklerini alacak iki kat pahalıda olsa , dolar 1.50 iken orjinal oyun almak dünyanın en pahalı işleriydi şimdi çoluk çocuk oyun koleksiyonu yapıyor devasa sistemler topluyor

  • Dolar haftaya 3.55 at fava bekle.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: MustafaC53

    Doların sadece Türkiye de yükseldiğini sanan cahiller var. Sorsan üniversite okumuştur...

    Sadece doların yükseldiği sanan ekonomi uzmanlarımız (!) var. Sorsan milliyetçi,vatanseverdir...

    2 Ocak 2013;

    1 £ = 3.55 TL

    1 € = 2.95 TL

    1 İsviçre Frangı = 2.41 TL

    20 Kasım 2016;

    1 £ = 4.15 TL

    1 € = 3.56 TL

    1 İsviçre Frangı= 3.33 TL

    Hamd olsun ekonomi vites büyütüyor maşallah.

    Doları yazarsam savaş çıkar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kankixx123

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    Yılbaşına kadar durumları toparlayıp fotoğraf makinesi alayım diyordum ama fiyatlar şu an bile el yakıyorken o zamana daha da uçacak demek. Ne hale geldi ülke yahu. 2001'deki o büyük krizde bile ülkenin ekonomisi daha iyiydi en azından pahalılık yoktu bu denli. O zamanki dolar kurunun altı sıfır atılmış haliyle ulaştığı maksimum kur 1,63 TL idi. 1,63 nere 3,40 nere yazıklar olsun. O zamandan bu zamana dolar ~%109 artmış. Şimdi bile 1,63 olsa fiyatlar yarı yarıya düşer. Maşallah ekonomimiz çok istikrarlı.

    O zamanlar yurt dışından alım mı vardı? Şimdi her önüne gelen yurt dışından mal alıyor. Eee hal böyleyken döviz kaybediyoruz ve paramız değersizleşiyor. Şimdi size soruyorum; sorun devlette mi yoksa sizin sürekli alış veriş merakınız yüzünden mi? Mervelere, Ayşelere, Ahmetlere iyi görüneyim ya da dünyada tek ben kullanayım diye diye o kadar eşyalar satın alıyorsunuz. Peki bunun faturası nasıl olacak. Düşün sen bir ülkesin. Üretmiyorsun ya da üretimde yetersizsin ve vatandaşlar senin malını beğenmeyip başka ülkelerden mal alıyorlar. Daha açıklamaya gerek yok sorun apaçık ortada. Burada devlette sorun yok demiyorum. İyi ve güzel mal üretsinler ee bu vatandaş salak değil iyi malı tabi alır. Bizim insanlarımızda da sorun var. Lafa gelince şu ürünü yapamamışlar, şu olmamış, biz yapsak iyi yaparız (sözde) ama ne piyasaya katkısı var ne de bir icraat. Her şey sadece sözde...

    sen üretemiyorsun derken SLR foto makinası değil konu. Dünyanın 2. büyük sığır ithalatçısısıyız. Niye sığır yetişmiyor? Çünkü yonca (hayvan yesin diye) yetiştirilmiyor. Niye derseniz tarla mı yok su mu yok o kadar devletten maaş alanlar var onlara sorun.

    Temel besin maddelerini bile yetiştiremiyoruz.
  • Türkiye'nin geleceğini düşündüğümde kafamda nedense bir distopia canlanıyor...

    Geldiğimiz noktanın ne acı bir ifadesi..
  • 3.40 cok fazla.



    1.30 seviyelerini gecmemesi gerekir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 03.11.2014 tarihinde aldığım işlemci, o zaman ki kur yanlış hatırlamıyorsam 2.3 falandı.

    Dolardaki artış teknolojik ürünlerin fiyatını nasıl etkileyecek?



    Buda günümüzün fiyatı, o dönem bu fiyata 4790k alınıyordu.



    Dolardaki artış teknolojik ürünlerin fiyatını nasıl etkileyecek?





    Teknoloji vergi oranı KDV oranına yakın diye biliyorum. Büyük ihtimalle devlet elektronik ürünlerinden %30-40 gibi vergi alıyor ki bu kadar uçuk fiyatı var.



    Şimdi Amazon baktım vergi ile ürün fiyatı aynı





    Dolardaki artış teknolojik ürünlerin fiyatını nasıl etkileyecek?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben tl kazanıp tl harcıyorum.dolar isterse 5 olsun hiç farketmez diyen papaz eriği beyinlilere gelsin.
  • Zaten hersey pahali , simdi iyice alinmaz oldular. Dolarin son 2 ayda deli gibi artmasi urun fiyatlarini vergiler dahil yuzde 20 artirdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğer daha fazla çalışıp daha dürüst olursak ne dolar yükselir ne avro vs. yerli kaliteli ürün üretirsek paramızın değeri artar.

  • arkadaslar sizce kira elektrik yiyecek gibi seylerde nasil bir zamlanma olur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz artacağını hiç düşünememiştik, hatta ben azalır sanıyordum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.