Şimdi Ara

5.1 HDMI Surround sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar

    Yeni bir surround sistem kurmak istiyorum fakat hoperlörler konusunda kararsız kaldım. Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

    Yamaha rx-v 1600 A/V
    Yamaha dvd-s1700 dvd player
    JBL northridge e60 front
    JBL northridge e20 rear
    JBL northridge e150p sub
    JBL northridge ec25 center

    A/V nin empedansını 8 ohm olarak ayarlamayı düşünüyorum.Seçim yaptığım hoperlörlerin wattlarını hep A/V nin kinden yüksek yada eşit seçtim. Düşük seçmem durumunda nasıl bir sorunla karşılaşırım veya karşılaşır mıyım?
    Son olarak önerebileceğiniz HDMI kablo markası var mı?

    Teşekkürler.



  • Bu arada belirtmeyi unutmuşum oda 30 m2 civarında ve yükseklik 2.9 m.
  • arkadasim oncelikle kolay gelsin. insallah istedigin sistemine kavusursun. epey bir sure bahsettigin yamahayi ve jbl nortridge serisini arastirmis biri olarak sunu soyleyebilirim; "bence" rxv 1600'e E60'lar az gelir. Senin yerinde olsam ya E80 ve ustune bakardim ya da amfimi daha ucuz birsey alirdim (350/450/650 serisi). Tabi ileride front'lari upgrade ederim diyorsan o ayri.
    yanlis anlasilmasin bunlar benim sahsi kanaatim.
    saygilar..
  • Teşekkürler Ederim.

    Bende hem forumlardan okuduğum hemde dinlediğim kadarıyla e60 yetersiz kalıyo. e80 veya e90 daha iyi fakat bu şekildede maalesef bütçemin üzerine çıkıyorum. Aynı şekilde sub da e250p daha iyi gibi geldi bana. Sonuç olarak tümünü bir yada iki üst modelle değiştirmem gerekiyo ki buda beni aşıyo.
    1600 seçmemin nedeni hdmi bağlantı seçeneği olması.
    Bu fiyat aralığında önerebileceğiniz başka kolonlar varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • valla 30 m2 lik bir odayı o sistem bile bence havaya uçurur....daha fazla para verip çok daha güçlü bir hop. sistemi kurmana bence gerek yok.Fakat dersen ki bir kere aliim evladiyelik olsun o senin bileceğin bir husus.
  • Teşekkürler zapatero

    Watt seçimi konusunda yardımcı olabilecek arkadaşlar versa değerli yorumlarını bekliyorum. AVR ve kolan wattları nasıl seçilmesli konusunda önerilerinize talibim.

    Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
  • kdundar ustad,

    DVD-S1700 u nereden ve kaca aliyorsun ogrenebilirmiyiz. tesekkurler
  • Forum audio ile konuştum 470 euro diolar. Ama bu pazarlıksız ilk soruş fiyatı :)
    www.forumaudio.com dan iletişim bilgilerine bakabilirsin.
  • Bence biraz fazla olur Ben çogu konuyu araştırdım ama HDMI ayın anfide ne işe yaradını daha bilmem ama ses olarak o odaya çok fazla gelir yarıya kadar açarsan seni sonuna kadar tatmin eder ee bu durumda yarı parayı boşuna vermiş olursun ilerde daha büyük bi oda kullanabilirim diyosan iyi olabilir hee buarada kim JBL E 60 az geliceni söylüyosa o arkadaş daha ses ne tam araştrmamıştır. anfine fazla bile o hopörleer takımı front olarak anfini ömrünü bile kısaltır sen aldırma kimseyi hatta aynı güç olması her zaman tam performans verir anfinin gücü neyse hopörlerinde fazla geçmemeli yada tam üstüne basmalı güç olarak zaten mantık olarakta düşünmüş olman gerekirdi watt olarak neden fazla olabilir senin hopörlerin varmı bi açıklaması onlar profosyonel hopörlerler ve tam gücünü yazarlar seste bozulma olmasın diye eski kafalı bi kaç arkdaş az gelir fln diyo ama marka belli JBL sesin net kapasitesini vermişlerdir emin olabilirsin bu konuda ve mümkünse 20 watt fazla olan olur ama daha fazla geçmesin güç olarak anfiyi anfiye yazık edersin çabuk ısınır bir gözünün önünde eritirsin anfiyi ve 140 watt hopörlerle vercegi sesi bile alamazsın çünkü ayarı belli resmen yazıyo diyoki benim gücüm 120 watt ona göre bana hopörler tak diyo özelliklerini boşamı yazıyolar lütfen sinirleniyorum bende böle yanıltıcı cvp ları görünce kafana göre varmı öle araştır bak neden o güç leri veriyolar sonra cvp yaz arkadaş yürümez böle bu işler zapetero kardeş sana demiyorum yanlış anlama ama sen yanlış bilebilirsin normal bazıları hopörlerler olarak herzmn daha güçlü olan iyidir fln yazıyolar onlara biliyomuş gibi sölüyenlere benim lafım arkadaş sana söledim işte eger sölediklerim içine sinmesse git bi senden çıkarı olmıcak bi ses biline sor deki anfiyi aşarsak hopörlerde ne olur. Bak bi düşün tır motoru her arabanın motorundan güçlüdür ama tır arabayı geçebilirmi hayır çünkü tır hacim olarak motorundan büyüktür ama araba hacim olarak motoruna eşittir.(araba motorunu kamyona taksan nolur) bide kepçe nin motorunu düşün :) görev farklıdır o anfinin görevi kendiyle eşit hopörlerlerle sinemada insanı etkilicek sesler vermektir JBL E 60 kat kat fazla bile gelcektir. zaten stero dalında bi hopörlerdir o hopörler ama JBL yandaşlarını çıkartarak sinema içinde kullanabilcegini yansıtmış dikkat et bu tür markalar kesinlikle öle 5 li set piyasa sunmazlar çünkü o hopörler hem stero için hemde sinema için iyidir enin stero anfin olmucaksa boşuna alırsın ama adamlar ayrı ayrı seçenekler sunarlar ve stero dışında kullanmak isteyenlere center yapıp yanına koyarlar diye center v.b gibi şeyler yaparlar bose sinema için bir çok ürün sunar onlara bi bak hiç 300 watt lık bi hopörler yapmışlarmı hepsi 100 watt civarlarındadır uzun uzun anlattım ama inş. anlatabilmiimdir .!!!
    (hee HDMI işime yaramadıgı için araştırma şansım olmadı bi sölersen ne işe yarar bu HDMI _?_ )




  • teşekkürler öncelikle.
    HDMI high definition multimedia interface demek oluo, yani hem video hemde audio tek kablo üzerinden digital olarak aktarılmasını sağlıyor. dvd player dan tek kablo AVR ye ordan tek kablo TV ye olacak şekilde kolay bi kullanımı var. Benim yamaha nın sitesinden okuduğum kadarıyla HDMI bağlantı olan aletler arasında HDMI tercih edin dio(öneriyo.)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.