Şimdi Ara

Kanser yapısı sigara içenlerle içmeyenler arasında farklılık gösteriyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 21 yıl içtim ve gece nefes alamadım çiğerim şişmedi çok kötü bir duygu kimseye mevlam yaşatmasın herkes akıllı olsun sigara,alkol,şeker bunlar zararlı bu kadar basit iş işten geçmeden bir saat bile önemli dönün yanlıştan geç kaldım demeyin vucut size yardım eder kendini temizler onarır böyle bir mekanizma var müthiş yaratılışımızda yeterki kendinize bir fırsat verin,ben 5 aydır o kadar rahatım ki hiç olmadığım kadar güçlü ve mutluyum oh be iyiki bıraktım tüm zararlı alışkanlıkları..

  • 24 sene içtim...17 ay oldu bırakalı ve hem sağlığım yerinde hem de param cebimde.
    Bu illet yüzünden sağlığımı bozduğum için çok pişmanım..Sigaraya verdiğim parayla kendime sıfır araba alırdım :(

  • rynell kullanıcısına yanıt
    Bende 17 yıldır içiyorum, nasıl bırakabildin ?
    Her denememde daha fazla içerek geri başladım
  • B J K kullanıcısına yanıt
    Hocam kayseri göğüs hastanesindeki sigarayı bırakma polikliniğinden alo 184 üzerinden randevu aldım.Sizde bulunduğunuz şehirdeki hastaneye başvurunuz.
    Kan,röntgen,sft,psikolojik test sonrası bana hap verdiler.Yaklaşık 1.5 ay hapları kullandıktan sonra (26 haziran) ramazan ayıydı,iftar sonrası sigara içmeyeceğim diyerek bıraktım.
    Tabii sonrasında hapları kullanmaya devam ettim ki toplamda 3 kutu hap (ziban) bitirdim.
    Ne kadar ilaç kullanırsan kullan olay sende bitiyor...
  • Günümüzde sigara içimi çok çok fazla. Her iki kişiden birinin elinde sigara. Bu ayrıca sanıldığının aksine ekonomiye bir destek filan değil, üzerinden vergi alıyorlar filan hikaye.

    Devlet için asıl korkutucu olan hesap sigara içen bireyleri yaklaşık 45 ile 55 yaş arası yaşam risklerin çok artması ve akciğer kanseriden hayatını kaybedenlerin çok fazla olması. Bu da bireyin ailesine yani çocuk ve eşine sigortadan dolayı devletin bakmak zorunda kalması ve maaş bağlamasından kaynaklanan büyük bir yükü beraberinde getirmesi.

    Öyle ya birey sigaradan hayatı kaybediyor ama devlet eşine ve çocuğuna özellikle kız çoğuna çalışmadıkları halde yıllarca maaş ödeyip bedava sağlık hizmeti veriyor. Bunu karşılayacak olanlar da sağlıklı sigorta primi ödeyen bireyler.
  • Ve ayrıca günümüzde bireyler daha ucuz diye paket sigara almak yerine sarma tütün kullanıyorlar ki bunlardaki katran miktarı çok fazla. Yani ucuz olsun diye sağlık riski iki katı olan saf tütünü içiyorlar. Bu şekilde 50'li yaşlarda hayata eldevada diyeceklerini düşünmemeleri çok acayip. Çoğu da sorsan eğitimli, okumuş bireyler, akıllıyım diye geçiniyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.