Şimdi Ara

Kanser yapısı sigara içenlerle içmeyenler arasında farklılık gösteriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Kanser yapısı sigara içenlerle içmeyenler arasında farklılık gösteriyor

    Sigara içmenin başta akciğer olmak üzere vücudumuzun çeşitli organlarında kanser riskni arttırdığı yıllardır kanıtlanmış bir gerçek. Bilim adamlarının yeni çalışması sigaranın sebep olduğu kanserlerin mekanizmasına ışık tutuyor.


    New Mexico'daki Los Alamos Ulusal Labaratuarı'nda kanser genetikçisi Ludmil Alexandrov'un yürüttüğü çalışmalarda çeşitli kanser tipleri incelendi. Bunlar akciğer,larnx(gırtlak),pharnx(yutak),oesaphagus(yemek borusu) ve sigara dumanına direk maruz kalmayan böbrek ve karaciğerde meydana gelen kanserlerinden oluşuyor.
     
     

    Sadece riski artırmıyor!

    Yapılan araştırmalar neticesinde sigara içmeyenlerde de aynı tip kanser görülmesine rağmen sigara içenlerdeki kanserlerde DNA'daki bozulma oranı daha yüksek. Bununla birlikte özellikle akciğer karsinoması (daha çok bezsel dokularda görülen bir kanser türü), larnx, böbrek ve karaciğer kanserlerinde signature 4 ve signature 5 denilen DNA mutasyon bozukluk türünde ciddi bir artış gözlemlendi.
     
     
     
    İncelenen diğer kanser türlerinde ise sigara kullanımının kanser riskini arttırdığı yine gözlemlenirken sigara kullanımının sebep olduğu kanserde kanserin yapısında normale nazaran gözle görüklür bir farklılık görülmedi. Lakin yine de kanser riski ve DNA metilasyonu (DNA'nın bozunmaya uğraması) sigara içenlerde içmeyenlere oranla neredeyse incelenen tüm kanser türlerinde daha yüksek çıktı.

    Bununla birlikte uzmanlar kanser oluşumunda sigara içmenin, içmeyenlerde de olan kanserlerin yaşla orantılı olan riskini daha da arttırdığını ve kanser oluşum sürecini hızlandırdığı bir kez daha ortaya çıkardı. 
     







  • Türkiye'de içmeyen gençleri dövüyorlar herhalde kimsenin elinden düşmüyor. İnanılmaz bir gelişmemişlik ve geri kalmışlık göstergesi ülke olarak...

  • gençler için hastanelere turlar düzenlenmeli. orada koah, kanser hastaları gösterilmeli ve bunların nasıl pişmanlık içinde olduğunu duymaları gerek.



    o yaşlarda biraz havalı görünmek için içtikleri bu meretin ilerde ne tür belalara yol açacağını görmeliler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deoksiriboz1001 -- 13 Kasım 2016; 12:58:57 >
  • Bu yaşıma kadar hiç sigara kullanmadım etrafımda onca içen arkadaşıma rağmen. Hem sağlığa hemde cebe zarar. Gerek yok.

  • Akciğerde artık sigara ilişkili adenokarsinom görülmesinin sebebi light sigaralar.Normal sigara tütünü ve içindeki kimyasallar akciğerin en dışına ulaşamıyor,bronş seviyesinde kanser yapıyor.Light sigarada artık azalan tütünü ne ile dolduruyorlarsa kimyasal gazlar alveollara kadar ulaşabiliyor.

  • Bence içen arkadaşlar alınmasın ama bir çok kişinin içmesinin sebebi özentidir birde bırakamayacağını sanan arkadaşlar var tamamen irade meselesi bence, Bende 3 sene içtim bir faydasını görmedim bıraktım çevremde herkes içiyor hemen hemen hiç canımda çekmiyor
  • 17 sene içtim. Bir günde bıraktım. Zorluk çekeceğimi zannediyordum ancak hiç öyle olmadı nedense. Demekki kararlı olunca kolay oluyormuş. Sadece ilk zamanlarda çok meşrubat, abur cubur tükettim kilo aldım. Bu süreç bir yıl sürdü. İnsan hayatı için önemli bir süre değil. Sonra tekrar eski halime döndüm. Yani ben bırakamam diyenler için en azından deneyin bırakmayı derim. Merdivenleri soluk soluğa kalmadan çıkmak ve kolay kolay yorulmamak, işine adapte olmak vs. paha biçilemez. Kokusu zaten içerken bile sevmediğim birşeydi.

  • Genc arkadaslara tavsiyem kesinliklikle bulasmamalari ama benim zamaninda dinlemedigim gibi onlar da dinlemeyeceklerdir..

  • İçmeyeni ezik diye mimledikleri için onlar da nasıl bir yanlışa düştüklerini farketmiyorlar maalesef :(

  • 14yaşındaki çocuğun elinde bile var,biz neyse, ama onlar geleceğimizi yaşayacak kişiler.Oğlum 8sınıfta okuyor her akşam eve geldiğinde sigara içiyormu içmiyormu diye ağız kontrolü yaparım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende hiç icmedim, 20 yaşındayım. İçmediğimi söylediğimde sanki garip bir şey yapmışım gibi tepki veriyorlar. Bu tür şeyleri genellikle adam olmak için kriter falan sanıyorlar liseliler. İçkide aynı maalesef. Yaşı büyük olupta sigara iç nolacak diyeni görmedim. Bulaşma diyorlar genelde. Ha içenede laf etmedim bugüne kadar.

    Sigara içiyorum yea, geçen hocaya paket yakallattım yea, babam falan biliyor ne var olm, yak hacı yak yak Gözünüzün önüne geldi mi o liseli?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zQrba -- 13 Kasım 2016; 17:20:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunların, daha küçükken sistematik bir şekilde çocuklara eğitimle verilmesi gerekir. Gelecekteki sonuçları konusunda bilinçlendirmek gerekir. Bunla beraber sigaradan daha ziyade en önemli mesele de cinsellik eğitimi. Çocuk cinselliği sokaktan öğreniyor ve bu durum birçok problemi beraberinde getiriyor. Sadece Türkiye'nin değil dünyanın da her konuda eğitime ihtiyacı var. Özellikle zararlı alışkanlıklar ve cinsellik konusunda. Cinselliğe parmak basmamın sebebi, bu durumun gözden kaçırılıyor ve önemsenmiyor oluşu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casperfriendly -- 13 Kasım 2016; 17:40:38 >
  • 15 yıl içtim, internette gördüğüm sigarayı bırakıp biriktirdiği parayla kendine motor alan birinin videosunu izledim. izlerken elimde sigara vardı bu son sigara olsun dedim. 2 aydır içmiyorum. sadece ilk iki gün çok sıkıştırdı sonrada alıştım zaten aramaz oldum şimdi günlük 2 sigara parasını kumbaraya atıyorum. 15 ay sonra gidip bir motorda ben alcam :) parayıda haydan gelmiş saycam :)

  • 1 gün içtim sonra bu ne lan bir poha yaramıyor diyip bir daha tek bir tane bile ağzıma almadım :D Mutluyum

  • Sigara değil, emzik. :)

  • Çevremde neredeyse herkes içiyor , şükür hiç içmedim hem sağlığa hemde cebe zararlı gerek yok.

  • Nüfus fazla, sigara için ki biraz temizlenelim.

  • Kanser olmak istemiyorsanız Şekeri hayatınızdan tamamen çıkarmalısınız,

    ŞEKER = KANSER
  • sigaraya 17 yaşında başladım ve 20 yaşında bıraktım . bıraktıkdan sonra bazı hastalıklar geçirdim . dilimde yaralar çıktı ve hala etkileri sürüyor ancak eskisine nazaran azaldı . lütfen hiç içmeyin . bırakacaksanızda yavaş yavaş bırakın . ilk içtiğim güne aldığım pkaetlere lanet ediyorum . hayat standartlarımı bozdu . 5 ay hastane hastane gezdim . lütfen bırakın . hiç birşey için geç değil. ailenizi sağlığını paranızı düşünün ç kendinizi düşünün ...

  • Sigara içmek fuzuli iş... Dünya nüfusunu törpülemek için üretilmiş heral yeterli gelmiyor olacak ki artık işlenmiş katkı maddeli gıdalar ilede işi garantiye bırakmıyorlar her türlü kansere yolu görünüyor...

    Bundan sonra laboratuvar'dan çıkma virüsler ile devam ederler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackBeasT -- 14 Kasım 2016; 17:32:19 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.