Şimdi Ara

★ DDR4 Ram Kullanıcıları Ana Konu ★

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar yıl olmuş 2016 , 2017'ye gircez artık yeni nesil ramlere geçip teknolojinin hızına ayak uydurmamız gerek.Bu konuyu ram üzerine hazırlıycam ve uygun fiyata nerden nasıl alabileceğimizi anlatıcam.

    DDR4 Ram nedir?

    Yüksek performans ve daha fazla bant genişliği isteyen bir dünyada DDR4 daha yüksek performans , daha yüksek DIMM kapasitelerine , daha fazla veri bütünlüğüne ve daha düşük güç tüketimine sahiptir.

    DDR4 Ram gereklimidir?

    Bu soruyu aslında kendinize sormanız lazım.Eğerki ileriye dönük yeni bir sistem toplıycaksanız DDR4 ram üzerinden gitmelisiniz.Yoksa hali hazırda sisteminizi daha yüksek performans istemek adına DDR4 rame diğer sistem bileşenleriyle geçiş yapmak istiyorsanız çokta gerekli değil.Çünkü DDR4 ram aldınızmı anakartıda değiştirmek zorundasınız buda size ekstra masraf yaratır.

    DDR4 Ramlerin oyunlara etkisi nedir?

    Çok ama çok azdır.Oyunlar genelde ekran kartının belleğine ihtiyaç duyduğundan vede aman aman aşırı detaylı bir açık dünya oyunu şuan olmadığından DDR4'ramlerin pekte bir etkisi olmıycaktır.Oyun hariç rame ihtiyaç duyan işlerde ise DDR4 ram kesinlikle fark ediyor.Bunu aynı HDD ve SSD arasındaki fark olarak algılayabilirsiniz.Hem daha fazla bant genişliği sunup yüksek hızlara sahip hemde düşük güç tükemiyle uzun süre çalışabilen parçalardır.

    DDR4 Ramleri kimlere öneriyorsun?

    Yeni sistem toplayanlara ve Zen mimarili DDR4 destekli APU kullanıcaklara öneriyorum.

    Fiyat / Performans olarak hangi ram alınmalı?

    Kingston HyperX Fury 8GB 2133MHz CL14 Rami alabilirsiniz.MHz değeri rakiplerine kıyasla az olsada , CL değeri daha düşük.Bu devirde 4 GB ram yetersiz kalacağından tek modül 8 GB ram gayet yeterli gelicektir.İlerde bir 8 GB daha takviye yapılabilir.Piyasada 200 TL'ye bulunuyor.

    Üyeler

    1- Son Perde
    2- FSOCIETY (Onursal başkan)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son Perde -- 6 Aralık 2016; 11:54:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • faydalı konu
  • Kingston Hx426c15fbk2/16 aida64 test.https://www.youtube.com/watch?v=JfG8NL7v2sE
  • Ekle onursal başkan yazarsan sevinirim
  • Genelde oyun oynanacak bir bilgisayarda 2133 mhz cl13 ram mi? 3000 mhz cl15 ram mi daha iyi olur? CL'nin oyunlar için daha önemli olduğunu biliyorum ama bu DDR4'lerin tümü yüksek clli. Acaba mhznin yüksek olması farkı kapar mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kurt Knispel

    Genelde oyun oynanacak bir bilgisayarda 2133 mhz cl13 ram mi? 3000 mhz cl15 ram mi daha iyi olur? CL'nin oyunlar için daha önemli olduğunu biliyorum ama bu DDR4'lerin tümü yüksek clli. Acaba mhznin yüksek olması farkı kapar mı?

    Oyun için ikisi arasında pek fark olmayacaktır.En uygun fiyatlı hangisiyse onu alın.DDR4 ram için fazla masrafa girmeye gerek yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.