Şimdi Ara

Yorgunluk,halsizlik,isteksizlik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar başlıktaki problemler bende vardı.Dershaneye gitmiyorum, okuldan eve geldiğimde baya yorgun oluyordum.Günde 2 öğün yemek yiyordum bunun yetersiz olduğunun da farkındaydım. Eve gelir gelmez o yorgunlukla ders çalışamadığım için ya televizyon izliyordum ya internette zaman geçiriyordum.Ders çalışmak eziyetti o halde maksimum 2 saat çalışırdım.Ne kadar uyursam uyuyayım yetmiyor gibiydi.(Akşam 10-Sabah 6 uyku saatlerim, hafta sonu akşam 12 sabah 11) Hep uykusuz hissediyordum kendimi.

    İnternette ufak bir araştırmadan sonra hastaneye gidip kan testi yaptırdım vitamin eksikliği vs. vardır diye.B12 vitamini değerleri düşük çıktı. Doktor benexol diye bir ilaç verdi şimdi 2 haftadır onu kullanıyorum günde 1 tane.Halsizlik uykusuzluk gibi sorunlarımı büyük ölçüde azalttı.Uykumu alıyorum,daha enerjik oluyorum.

    Size burda bu ilacı alın demiyorum kesinlikle.Eğer böyle sorunlarınız varsa gidip bir kan testi yaptırın.İlacı alıp kafanıza göre kullanırsanız size zararı olur.İhtiyacınız olmadığı halde b12 vitamini almak zararlıdır.B12 nin fazlası vücuttan atılmaz karaciğerde depo edilir.Araştırırsanız fazlalığı karaciğer yetmezliğinden lösemiye kadar ciddi sağlık sorunlarına yol açar.Gidip testinizi yaptırın eksikse doktorun söylediği şekilde kullanın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Mezunum.Evdeyim.Gece 12 Yatış, Sabah 9 Kalkış Yapıyorum.Yaklaşık 2 Aydır Düzenli Olarak.Ancak Sınavdan Önce,Uyumayı Hiç Sevmeyen 4 Saat Uyasam Bile Hiç Uykum Olmazdı.Doktara Gittim Testte Yaptırdım.Hiçbir Problem Çıkmadı.Tek Açıklaması Sınav Stresi.Sabır Edip Atlatıcaz İnşallah.İyi Çalışmalar.
  • Bu aralar bende de var, gündem ve ülkenin gidişi kafamı yoruyor. Ülke yokuş aşağı giderken hipotalamusun şunun bunun çok bir önemi kalmıyor bence.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • B vitamini suda çözünen vitamindir. Suda çözümen vitaminler(B,C), vücutta depo edilemediğinden düzenli alınması gereklidir. Karaciğerde depo ettiğimiz vitaminler ise yağda çözünen(A,D,E,K) vitaminleridir. Bunların fazla miktarda vücuda alınması zararlıdır. Fakat suda çözünen vitaminlerin fazla miktarda alınması durumunda idrarla vücut dışına atılırlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turhan19

    B vitamini suda çözünen vitamindir. Suda çözümen vitaminler(B,C), vücutta depo edilemediğinden düzenli alınması gereklidir. Karaciğerde depo ettiğimiz vitaminler ise yağda çözünen(A,D,E,K) vitaminleridir. Bunların fazla miktarda vücuda alınması zararlıdır. Fakat suda çözünen vitaminlerin fazla miktarda alınması durumunda idrarla vücut dışına atılırlar.

    B12 vitamini bazı özellikleri itibariyle diğer B vitaminlerinden ayrılır. B12 vitamini bir metal iyonu içerir. İçeriğindeki kobalt elementi nedeniyle diğer adı kobalamindir. Diğer B grubu vitaminleri fazla alındığında idrarla dışarı atılır. Ama B12 vitamini vücutta, karaciğerde depo edilir.



    Yazıyor internette hocam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.