Şimdi Ara

Bulgaristan'a gidiş fiyat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba ben edirnede öğrenciyim bulgaristana gitmek istiyorum 1-2 günlüğünede olsa geçiş için ne lazım vize pasaport her ne lazımsa öğrenmek istiyorum fiyatlarıyla birlikte araçla geçsem ekstra ücret ödemem gerekirmi günü birlik gidiş geliş mümkünmü ve belgelerim hazır olduğunda her geçişte ödemem gereken bir ücret varmı bunları öğrenmek istiyorum.



  • Tek başına çıkarsan yurt dışı çıkış pulu ödersin
    Araba ile çıkarsan yeşil sigorta,digital EHLİYET, gerekir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @KlavYE@ kullanıcısına yanıt
    arkadaşımla birlikte çıksam araçsız vize için falan ne kadar öderim net geçiş için bi fiyat var mı
  • Öncelikle pasaport çıkartman gerek. Eğer 25 yaş altındaysan pasaport harç ücreti ödemiyorsun diye biliyorum bi 90 tl defter ücreti var sadece ama bundan emin değilim emniyete giderek araştır.

    Her çıkışında devlet baba senden 15 tl çıkış Har(a)rcı almakta. O nu her türlü bayılıyorsun.
    Vize konusuna gelirse. Bulgarsitan vizesi alırsan sadece bulgaristana gidebilirsin birde onlar öyle 3 aylık geçerli falan vermiyor. seyahatin süresince atıyorum 1 haftalık falan veriyorlar.
    Onun yerine Yunanistan dan vize almanı tavsiye ederim. Yunanistandan alacağın Şengen vizesi ile BG ye girebilirisn. Diğer tüm avrupa birliği ülkelerine gidebilirsin. Ama BG vizesi alırsan sadece BG ye gidebilriisn..
    Vize ücreti 60 euro + 25 euro aracı kuruluş ücreti (bu aracı kuruluşun ismi VFS global)
    http://www.vfsglobal.com/bulgaria/turkey/
    http://vfsglobal.com/greece/turkey/
    Bu linklerden Bg ve Yunan vizeleri için tüm bilgilere ulaşa bilrisin. Nereye başvuru yapabilriisn falan hepsi var. Kesinlikle başka yere gidip başvuru yapma. 85 değil 120 euro ya mal edersin vizeyi... aman dikkat.

    Edirneden Bulgaristana otobüsler var. ki olmasa bile. bayram gibi yüksek sezon dışında. dolmuşla kapıkuleye kadar git. gelen bir otobüse bin karşıya git.
    yunana gideceksen keşandan binmen lazım diye biliyorum emin değilim...

    özel araçla gideceksen

    63 euro ya yeşil kart (sigorta) yaptırman lazım. o da 15 gün için içerli. daha uzun süreli yaptıracaksan daha fazla para vermelisin.
    araç senin adınaysa sorun yok. ama şirket veya babanın üzerine ise sana vekalet vermesi lazım. yoksa sınırdan geçemezsin. türk izin vermez çıkışına.

    bizim eski ehliyetleri bulgar bişey demiyor ama yunan izin vermiyor. ama eğer eski ehliyetini gidip yeni standartlara uygun ehliyet ile değiştirirsen yunana da bulgara da girebilrisin. uluslar arası ehliyet çıkarmna gerekmiyor.

    bulgara girersen sınırdan vinetka almak zorundasın. ve onu arabanın penceresine yapıştırmak zorundasın üzerine tarih yazarak. yoksa cezayı yersin.
    bu vinetka bizdeki hgs gibi bişey ama içine para yüklemiyorsun. BG de otoyollarda gişe yok. o vinetkayı tüm araçlar takmak zorunda. yol vergisi otoyol giriş ücreti gibi düşüne bilirisn. o da haftalık 7.5 euro, aylık 15 euro, yıllık 45 euro.

    onun dışında masrafın olmaz.

    bu arada freeshoplardan alışveriş yapabilmen için eskiden 3 gün yurt dışında kalmış olman gerekiyordu. şimdi o kaldırldı. günübirlik gidip geldiğinde alabilirsin. ama bir ay içinde 10 defa mask getirebilirsin.

    onun dışında var mı kafana takaılan?




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.