Şimdi Ara

Huawei Mate 9: Leica ve Porsche bir arada

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Huawei Mate 9: Leica ve Porsche bir arada


    Akıllı telefon pazarında çıtayı her geçen gün yükselten Huawei, yeni amiral gemi modeli Mate 9 ile çok konuşulacak gibi görünüyor. Yeni amiral gemisi, farklı sektörlerin en iyilerinden izler taşıyor.


     


    Daha önce sızan görüntülerle Huawei Mate 9 hakkında bilgi sahibi olmuştuk ancak bir sürpriz de vardı. Pro olarak beklediğimiz lüks model Porsche Design olarak karşımıza çıktı ve bizi oldukça şaşırttı. Huawei Mate 9 modeli standart ve lüks olarak iki farklı versiyona sahip. Elbette ikisinin arasında pek çok donanım, tasarım ve fiyat farkı mevcut. İlk olarak standart modelden başlayalım:


     


    Tasarım


     


    Uzay teknolojilerinde kullanılan alüminyum malzemeden imal edilmiş Huawei Mate 9, bu sayede dayanıklılığını arttırmış. Arka kısımda parmak izi okuyucu ve Leica imzasını taşıyan çift kamera yer alıyor. Ön tarafta ise 2.5D ekran kavisi ile Premium hissiyat arttırılmış. Kasanın kalınlığı ise 7.9mm civarında.


     


    Donanım


     


    5.9 inçlik ekranında Full HD çözünürlük sunan modele hali hazırda Android tarafının en güçlüsü Kirin 960 güç veriyor. 16nm litografisi ile üretilen Kirin 960 yonga setinde 4 adet Cortex-A73 ve 4 adet Cortex-A53 çekirdeği yer alıyor. Grafik tarafını ise 8 çekirdekli Mali-G71 üstlenmiş.


     


    Geekbench 4 testlerinde Kirin 960 yonga seti sadece Apple A10 yonga setinin gerisinde kalıyor. Çok çekirdek performansında ise hepsinin üzerinde yerini alıyor. Huawei Mate 9 an itibariyle Android dünyasının en güçlü telefonu durumunda.


     


    4GB LPDDR4 RAM ile çoklu görev yetenekleri arttırılırken, 64GB/128GB depolama kapasitesi UFS 2.0 standardını temel alıyor. Android 7.0 üzerinde çalışan EMUI 5.0 arayüzü ile adeta yağ gibi akan bir akıllı telefon bizi bekliyor diyebiliriz. Çift SIM yuvasından birisi 256GB’a kadar microSD kartları kabul edebiliyor.


     


    Kamera


     


    Leica ile işbirliğini geliştiren ve bir laboratuvar kurma kararı alan Huawei, daha yenilikçi kamera teknolojileri geliştirerek pazarda farklılaşmaya kararlı. Bu açıdan Huawei Mate 9, Leica imzası taşıyan üçüncü akıllı telefon durumunda. İlk ikisi Huawei P9 ve P9 Plus modelleriydi.


     


    Yeni kamera düzeni Huawei P9 modelinden biraz farklı. Orta kısımda boylamasına uzanan kamera yuvasının bir tarafında çift tonlu LED flaş, diğer tarafında ise lazer tabanlı otomatik odaklama modülü yer alıyor. Renkli olan ana kamera 12MP çözünürlüğünde ve OIS ile desteklenmiş. Monokrom sensör ise 20MP çözünürlüğünde. Yine derinlik algısı ile bokeh efekti uygulayabileceğiniz kamera, düşük ışıkta kaliteli çekimlere imza atıyor.


     


    Ayrıca Bkz.Apple A10 yongalarını tamamen TSMC üretiyor

    Diğer bir önemli özellik optik yakınlaştırma. Bu sayede belirli bir mesafeye kadar kalitede kayıp yaşamadan yakınlaştırma yapabileceksiniz. Ayrıca yazılımsal yakınlaştırma da en kaliteli şekilde optimize edilmiş. Diğer taraftan ilk modelde yokluğu çok aranan 4K video kaydı Mate 9’da yerini alıyor. Üstelik H.265 kodeğine ilk yer veren ünvanını alarak. Ön kısımda ise otomatik odaklamalı 8MP çözünürlüğünde bir kamera yer alıyor.




    Batarya


     


    4000mAh kapasiteli batarya firmanın SuperCharge hızlı şarj teknolojisi ile destekleniyor. Kutu içerisinden çıkan 5 amperlik adaptör ile batarya bir saatten kısa sürede dolabiliyor. Şarj ise USB 3.0 olduğunu düşündüğümüz USB Tip-C bağlantısı üzerinden sağlanıyor.


     


    Huawei’nin en pahalı modellerinden birisi olmaya aday Mate 9 için 699 Avro fiyat etiketi belirlenmiş. Piyasaya çıkış tarihi henüz açıklanmadı.


     Huawei Mate 9: Leica ve Porsche bir arada


    Ve Asıl Sürpriz


     


    Huawei’nin asıl sürprizi Mate 9 Porsche Edition oldu. Porsche ile ortak geliştirilen model sınırlı sayıda üretiliyor ve bir o kadar da pahalı. Elbette bunu hak edecek pek çok farklı özellik de kendisine yer bulmuş.


     


    5.9 inçlik 2560x1440 piksel çözünürlüğündeki AMOLED ekran iki taraftan kavisli. Panel tedariğinin LG veya Samsung tarafından yapıldığı tahmin ediliyor. Arka kısımda kavisli bir yapıda ve böylece en ince noktada 3mm seviyesine erişilebiliyor.  


     


    Ayrıca Bkz.Facebook mobilde günlük olarak bir milyarı geçti

    Ön panelin üst kısmında Porsche Edition yazısı mevcut. Arka tarafta da lazer işlemeli bir logo yer alıyor. Parmak izi okuyucu ön taraftaki Home butonuna entegre edilmiş. Ön profilden bakıldığı zaman Samsung Galaxy Note 7 edası bizi karşılıyor.


     


    Modelin 6GB LPDDR4 RAM belleği ve 256GB UFS 2.0 depolama belleği bulunuyor. En büyük fark ise fiyatta ortaya çıkıyor zira sınırlı sayıdaki bu modeli 1400 Avro fiyat etiketine sahip. Yani vergiler hariç 4700TL civarında. Satışına ise önümüzdeki haftalarda başlanacak. 


     







  • Bi çok detay eksik telefona dair. Üzerinde Armut logosu olmadığından sanırım.

  • Şu Çinliler kadar güzel tasarım yapabilen var mı ya? Adamların tasarımına ve fiyata bak bide Apple a bak. Bu işte bi terslik var sanki..!

  • Porsche modeline baksana yav bir iphone7 256gb parası.Bence 7 ve mate9 porsche a değmez.Mate9 da eksikler giderilmiş ,özellikleri üst düzey olsaydı alınabilirdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine klasik bir ekrem7...












    pardon yanlış başlık bu sefer güzel iş çıkarmış :/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ERIKCI -- 3 Kasım 2016; 22:24:53 >
  • 700 avrosu öndeki porş edition yazısı geriye kalan 700 avro da telefon.

  • Parmak izini kilit olarak kullananlar için sensörün telefonun arkasında olması hiç kullanışlı gelmiyor bana..

  • 4000 mAh pili bir saatten kısa sürede doldurmak mükemmel olmuş.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadrag

    Parmak izini kilit olarak kullananlar için sensörün telefonun arkasında olması hiç kullanışlı gelmiyor bana..

    Telefonu masanın üstünde durduğu zamanlar haricinde arkadaki parmak okuyucu gayet kullanışlı, belirli bir süre sonra parmak arkaya otomatik gidiyor, telefonu cepten çıkartırken ekranı açmış oluyorsunuz bir dokunuşla bildirimleri okuyup yine bir dokunuşla bildirimleri temizleyebiliyorsunuz. Ayrıca tek elle kullanıma daha uygun. Tabi tüm bunlar kişiden kişiye göre değişebilen senaryolar.

    Kirin işlemlerin her zaman gpu tarafı zayıf kalmıştı, artık onuda güçlendirmiş, kameranında neler yapabileceğini merak ediyorum. Tasarım olarak Huawei zaten kendini kanıtlamış bir firma bana göre. Özel sürümün fiyatı çok uçuk olmuş 900€ deseler neyse de hadi onu geçtim 999€ olsun belki denir ama haberdeki fiyat çok fazla. Ama telefona diyecek birşey yok. Tek kötü tarafı fiyatı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Performans en iyisi;
    Kamera en iyisi
    diyebilirsek eğer, Huawei kendini aşmıştır artık telefonda.

  • Huawei de çinli Xiaomi de çinli, arada ki fiyat farkına bak..

    Huawei tasarım olarak çok iyisin de gerisi pek bir yavan dostum, özellikle fiyatlandırman.
  • Adamlar kendilerini cidden aştı dünya devi olmaya göz dikmişler helal olsun başaralı ve kendilerinden emin adımlarla ilerliyorlar, bir kaç sene önce herkesin dandik ürün diye baktığı marka şimdi hedefini gökyüzüne dikmiş ilerliyor.

  • Almak isterdim ama ilk olarak Türkiyeye geleceği kesin değil ikinci olarak ise fiyatı ne olacak acaba?

  • Çok ama çok şık bir telefon olmuş. Ekran büyüklüğü herkese hitap etmese de iyi satar.
  • Porsche design olan model 5.5 inç ekrana sahip.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanandnexus -- 4 Kasım 2016; 15:07:47 >
  • Çok pahalı.

  • Cok buyuk
  • Huawei cok iyi isler yapiyor fakat su sanal tuslari kaldirin arkadas gerci adam oyle bi tasarim yapmis ki sanal tusu kaldirsa fiziksel tusu koyacak yer yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarım yamalak detaya girilmemiş baştan savma inceleme porshe design asıl model olmalıydı ve gereksiz pahalı yada haber eksik olduğu için bana öyle geldi belki altın vs pahalı bir madde kullanılmıştır o yüzden bu kadar pahalıdır

  • süper olmuş fakat 1300 euro Porsche edition için aşırı çok olmuş...

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.