Şimdi Ara

Ağı görmeme problemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar müşterimin iş yerinde 2 katta bulunan evindeki Zyxel modeminden alt katta bulunan Tp-link Acces Pointe kablo ile internet verdim. İş yerinde Ap ye toplamda 4 bilgisayar normal bir şekilde bağlanıyorken 5. bilgisayar internete girmesine rağmen ağdaki diğer bilgisayarları görmüyor. Ağ ve paylaşım merkezinden hepsini ev ağına aldım hepsine özel ip verdim yetmedi format bile attım ama hiç bir şekilde diğer bilgisayarları görmüyor. Aynı bilgisayarı kendi iş yerimde ki ağa bağlıyorum sorun yok kafayı sıyıracağım az kaldı :)))



  • Başlat arama çubuğuna "Gelişmiş paylaşım ayarlarını değiştirin" yazın bulduğu yeri açın, geçerli profilde " Ağ bulmayı aç" "Dosya ve yazıcı paylaşımını aç" ve "Parola korumalı paylaşımı kapat" ı seçin

    Sonrasında paylaşım verdiğiniz klasör veya sürücünün Özellikler -> Güvenlik Sekmesinde "Everyone" varmı bakın var ise "Tam denetim" verin yok ise Düzenle butonuyla "Everyone" ı ekleyin ve tam denetim verin, Aynısını paylaşım sekmesinde gelişmiş paylaşımda izinler ekranında da yapın.

    Ayrıca diğer bilgisayarları göremediğiniz bilgisayarda Cmd de iken diğer bilgisayarlara Ping atabiliyormusunuz?
  • Hocam dediklerinizi daha önceden ayarlamıştım zaten öyle bir durum ki sanki bu bilgisayar diğer bilgisayarlar ile aynı modemden interneti almıyor gibi diyorum ki şöyle yapsam acces pointin dhcp ayarını kapatsam üztte bulunan modeme bıraksam ip dağıtma işini olabilir mi
  • Modemin arayüzünden MAC adresinden engelleme yapılmış olabilir mi ? Yada sadece o 4 bilgisayara izin verilmiş olabilir mi ?
  • Yok öyle bir şeyin olması imkansız çünkü hem modemi hem acces pointi yeni taktım.
  • Tankurt Noyan T kullanıcısına yanıt
    Peki o bağlanmayan 5. bilgisayarın yerine başka bir bilgisayar ile deneme yaptınız mı ? yada yapabilme şansınız var mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sa ve as

    Peki o bağlanmayan 5. bilgisayarın yerine başka bir bilgisayar ile deneme yaptınız mı ? yada yapabilme şansınız var mı ?

    Evet yaptım sıkıntı vermiyor sadece bu bilgisayarda veriyor. Wifi kartını bile değiştirdim sorun aynı devam ediyor :)))
  • Tankurt Noyan T kullanıcısına yanıt
    İlginç . Aklıma gelen başka bir şey yok maalesef .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.