Şimdi Ara

bozuk hdd pcb ve kafa değişim vs.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • amazon'da benim hdd ile birebir aynı şöyle bir disk buldum: HM321HI, HM321HI/D, FW 2AJ10001, Samsung 320GB SATA 2.5 Hard Drive. amacım yere düşen notebook nedeniyle bozulan hdd'yi kurtarmak. amazon'daki diskin pcb kartını veya tozsuz bir ortam oluşturup sökebilirsen onarmayı düşündüğüm hdd'yi alıp benimkine takınca sorun çözülür mü? başka dikkat etmem gereken ne var. sağda solda okuduğum bir çok ayrıntı var kafa karıştıran. bios çipi ya da yazılımı değişimi vs. kartın üstünde rev. numarası gibi bir şey var o da mı uygun olmalı? bilemiyorum artık. Yardımınıza ihtiyacım var teşekkürler.



  • Herşey tamam desen bile tozsuz bir ortam zor hocam..
    Bunun için özel firmalar var o ortamları sağlayan ama malum onlarda çok maliyetli. Mb başına ücret alıyorlar dolar cinsinden
  • Olsun servet ödemektense denemeye değer. Yitireceğim şeyleri belki geri getiremem ama sonunda ölüm yok. Çakallara kaptıracak param yok. Özelde bir kalp ameliyatı kadar para istenir mi? Neyse riskleri göze aldığımda bu uyar mı? Başka dikkat edeceğim ne var. Sağolasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Öncelikle arızayı doğru tespit etmek gerekli.

    Diski düşürdüğünüz için büyük ihtimalle okuyucu kafalarda arıza oluştu.
    Ya da diskin motoru arızalandı.

    Yere düşürme vakalarında Kart arızası olası bir durum değildir. Dolayısıyla Kart değiştirmenize gerek yok.

    Peki kafa arızası var ise ne yapmak gerekir. Öncelikle doğru bir donör disk bulunmalı ve bu diskteki okuyucu kafalara zarar verilmeden arızalı diske aktarılmalı.

    Eğer motor arızası varsa disk plaklarının donör diske taşınması gerekir.


    Şimdi buraya kadar anlattıklarım size basit işlemler gibi gelebilir ama bunları ilk defa yapacağınız için başarısız olma ihtimaliniz %99. Diyelim ki başarılı oldunuz, kafa değişimi tek başına problemi çözmez sonrasında bu müdahale edilmiş, kurcalanmış diski stabil bir şekilde çalıştırmak için özel yazılım/donanımlara ihtiyacınız var. Bu yazılımların aynı zamanda donanımsal bileşenleri olduğu için yazılım tek başına işe yaramaz. Yani internet vs. ortamlardan bulsanız bile işinizi görmez. Tek bir disk için satın almakta mantıklı değildir. Uzun sözün kısası sizin diskiniz için amatör çözüm maalesef yok. Bakın kart arızası olsaydı, hatayla format vs. durumlar olsaydı seve seve yardımcı olurdum size. Ama sizin durumunuzda birincisi uygun donör disk bulmalı, ikincisi doğru bir şekilde parça değiştirmeli, üçüncüsü özel yazılımlarda diskten veriyi okumanız gerekiyor. Üç aşamalı bu işlemleri hatasız bir şekilde yapmanız kabul etmek gerekir ki mümkün değil. Bu kadar şeyi yazmaktaki amacımda sizi doğru yönlendirmek ve bu şekilde yardımcı olmak zaten.

    İngilizceniz varsa forum.hddguru.com'a bakın isterseniz. Yıllardır takip ederim ve yüzlerce kafa arızası olan diskle ilgili konu açlmıştır. Kendi imkanları ile çözebilen kullanıcı görmedim ben bugüne kadar.

    Yine kaybedeceğim birşey yok derseniz disk üzerinde istediğiniz işlemleri yapabilirsiniz sonuçta disk sizin.

    Kolay gelsin.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.