Şimdi Ara

İlginç reset sorunu. PSU mu bozuk anakart mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba, garip bir sorun yaşıyorum bir de buraya danışmak istedim.

    2-3 yıldır sorunsuz kullandığım PC'mde, 1-2 ay önce evde sigorta kaynaklı bir kaç elektrik kesintisi yaşadıktan sonra garip bir sorun çıkmaya başladı. PC ya başlamıyor, ya da başlarken kendi kendine kapanıyor.

    Önce LED ışıklı USB klavyeyi çıkartıp yerine normal USB bir klavye taktım ve sorunun bu klavyeden kaynaklı olduğunu zannedip, sorunu çözdüğümü sandım.

    Ancak 2 hafta geçtikten sonra sorun daha da ciddi bir şekidle dönüş yaptı. Şu anda PC'mi başlatmak için bütün USB ve ethernet kablolarını çıkartmak zorunda kalıyorum, windows başlayınca da USB'den kulaklığımı, sonra mousumu, sonra da ethernet kablosunu 1 dakika arayla ve tek tek takarak PC'mi normal çalıştırabiliyorum.

    Ancak ilginçtir, PC çalışmaya başladıktan sonra ise güç kaynağı ile ilgili hiçbir sorun yaşamıyorum. Misal CSGO, Squad ve Killing Floor 2 gibi oyunları sorunsuz bir şekilde, en az 1 saat oynayabiliyorum. Bundan dolayı da güç kaynağında mı sorun çok emin olamıyorum.

    Sorun USB cihazlarımda veya slotlarda değil bundan eminim, çünkü hangi USB cihazını hangi slota takarsam takayım sorun tekrar ediyor.

    Bu sorunu yaşarken tesadüfen ekran kartımı daha az güç tüketen bir ekran kartı ile upgrade ettim (gtx 760'dan gtx 1060'a geçtim) sorun yine devam ediyor. Bu da sorunun güç kaynağı olmama ihtimalini güçlendiriyor sanki.

    Burada PSU sorunu dışında acaba anakartta sorunlu olabilir mi? Gidip PSU gayet sağlamken yenisini aldıktan sonra sorunun anakartta olduğunu öğrenirsem gereksiz 300 TL masraf yapmış olacağım da endişem o.

    Donanım:

    Intel i3 İşlemci
    Asus B85M-G Anakart
    Asus Gtx 760 ekran kartı sonra Asus Gtx 1060 Anakartı
    2x50 Gb + 1 x120 GB Kingston SSD
    USB: Logitech g35 oyun headset
    Logitech g90 fare
    Önce USB klavye, şu anda ise PS/2 klavye.
    Güç Kaynağı Cooler Master 500 W







  • hocam pc ıcın verdgınız prızde topraklama var mı ? topraklama ıle ılgılı sorun olabılır.
  • PSU olma ihtimali yuksek ödünç birinden ayarlayabilirsen ramleri de bir dener misin +ramlerinde test edilmesi gerekiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evren kullanıcısına yanıt
    Yani daha önce de bu prizi kullanıyordum 3-4 yıldır, aynı prize PC takılıydı sorun çıkartmıyordu. Bir tane duvardaki prize takılan, bir de ona bağlı uzatma kablosunun ikisi de akım korumalı. Bu topraklama sayılır mı bilemedim.

    İşin ilginci, dün gece de bu sefer sadece Anakarttaki ethernet kartına kablo takınca PC kapanmaya başladı.

    Topraklama sorunu varsa sürekli olarak sorun çıkartmaz mı? PC açıldıkdan ve USB cihazlarını bağladıktan sonra tıklamadan saatlerce çalışıyor.
  • KruderTr kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=121411213

    3. Mesajda yazdigim seyleri uygulayip sonucu yazar misiniz. Statik elektrik birikimi olabilir , usb cihazlarinizi cikartinca acilmasi bunun gostergesi. Zamanla bu da yeterli gelmiyor tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam çok teşekkürler öneri için, eve döner dönmez deneyeceğim ve bildireceğim. Yani dediğim gibi bir defa açıldıktan sonra, bekleye bekleye USB cihazlarını takarsam sorunsuz şekilde çalışıyor PC.
  • Sorun PSU, yani güç ünitesiymiş, değiştirince çözüldü. Herkese tavsiyeleri için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.