Şimdi Ara

Cam Balkon Seçenekleri Konusunda Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
2
Favori
89.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,
    Cam balkon yaptırmamız gerek. Seçenekler arasında kafam boğuldu. Bir de maliyet konusunda markadan markaya, tipten tipe çok fark olunca iyice karıştı.

    Kafamı karıştıran başlıca seçenekler şunlar:

    a) Cam balkon tipi:
    - katlanır camlı
    - sürme camlı


    b) Camın tipi
    - 8mm temperli
    - ısıcam (çift camlı yani)


    Sorular sorular..

    - Katlanır cam balkon mu yoksa sürme cam balkon mu daha iyi ısı yalıtımı sağlıyor? hangisi daha stabil? hangisi daha kullanışlı? sürmelerde eskiden temizlik problemi varmış fakat yeni çıkan modellerde kanatların birbirinden ayrılabilmesi sağlanarak temizlik işi bir nebze kolaylaştı deniyor doğru mu?

    - Normal temperli yerine Isıcamlı isteyince fiyat iki katına çıkabiliyor. Gerçekten değiyor mu buna? Sonuçta pimapen değil cam balkon yapılacak nihayetinde, altında üstünde bir sürü oluk delik şu bu var. Isıcam bana bu bakımdan para tuzağı gibi geliyor, tecrübesi olan var mı, gerçekten fark ediyor mu, tavsiye eder misiniz?

    ve genel olarak marka tavsiyeniz var mı? mesela en bilinen lüks marka Albert Genau diğerlerinin 2-3 katı, böyle "marka" olmuş ürünler bu fiyat farkına değiyor mu?

    şimdiden teşekkürler







  • Bende bakıyorum da kararsiz kaldım.. fiyatların arasında fark çok tabiki ısıcam daha iyidir de balkon buna degermi maliyet olarak ta uçuk fiyatları
  • Bende sorunun cevabını merak ettim. Güncelleme mesajı atıyorum o yüzden
  • cambalkon hangisini yaptirayimdan önce şu soruyu kendinize sorup cevaplayın balkonu ne amaçla kullanacağım kiler gibi kullanacaksınız pvc de olur herhangi bir cambalkon da ama kışında olsa birseyler yakıp azda olsa oturuyum derseniz ısıcamlı size bir miktar fayda sağlar tabi bazı etkenlerle var çok rüzgar alan balkonsa 10 mm cam felan yaptırmak iyi olur ısıcamlının camıni kalinlastirmak vs.
  • Hocam bence kışın nadir çıkıp oturacağınız bir balkonsa hiç ısıcam yaptırmayın. 8mm temperli cam yeterlidir.

    Ayrıca yenileri nasıl bilmiyorum ama katlanır modeller sürgülü modellere göre daha iyi ısı yalıtımı sağlıyordu.

    Albert Genau'nun Türk markası olduğunu biliyorsunuz di mi? 3 kat fazla fiyat çekiyorsa ne kadar değer emin değilim. Alman markası sanıp "abi bu almanya'dan ithal daha pahalı olması normal" diyen tiplerle karşılaştım da bilginiz olsun diye söylüyorum.
  • Konuyu açan arkadaş, ne yaptın, neye karar verdin by zamana kadar? Isıcamlı katlanır pencere sistemi taktırmak istiyorum ama fayda sağlar mı diye kararsızım?
  • Evime yaptırdım yeni normal tamperli ısı cam maliyeti çok fazla olur hiç sormadım ama sonuçta her bir parça cam çift taraflı buda maliyet demek. Yaptıracaksanız iki cam arasını alüminyum yaptır fitilleri silikon olanlar iyi değil solma yapıyor ayrıca alüminyum olanlar rüzgar alan bir yerse camların oynama olayı azaliyor. Ayrıca renkli cam yaptır çeşitleri var renk renk güneş ışığını keser buda konfor sağlar. Katlanır cam yaptır temizlik açısından en iyisi balkon müsait diğer tarafdan rahat silebilecekseniz orda tercih size kalmış.
  • tam size göre bir yazı paylaşıyorum :)http://blog.isimdustu.com/cam-balkon-mu-pvc-mi/
  • 4.40 x 2.00 olculerinde bir alani cam balkon yaptiayi dusunuyorum. Tecrubesi olan veya tavsiyesi olan arkadaşlar varsa memnuniyetle dinlemek isterim
  • https://www.camoda.com.tr/

    Camoda kullanan bir bayiye yaptirdim. Memnunum fitil sistemi digerlerinden farkli. Daha uzun ömürlü olacaktir. Yaptiracaklar incelesin.
  • Albert Genau hikaye dandik kupa cam 4x16x4 orion sitemi tavsiye ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Saldıray_TR

    https://www.camoda.com.tr/

    Camoda kullanan bir bayiye yaptirdim. Memnunum fitil sistemi digerlerinden farkli. Daha uzun ömürlü olacaktir. Yaptiracaklar incelesin.
    Kaç TL yaptırdınız metre kare olarak
  • gecegelen06 G kullanıcısına yanıt
    Fiyatlar piyasada 350 tl den başlar sistem detayı; açılma şekli, profil kalitesi, profilin rengi camın özelliği,... fiyatlar değişir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oZRaGo -- 16 Ocak 2020; 12:42:21 >
  • Cam balkon yaptırıp memnun olmayan varmı bende düşünüyorum ama demie şebekemi cam balkon mu kararsız kaldım.?
  • ısıcamlı çift cam, 2 balkon kapama 13.000 TL nasıldır. balkonları biri U şeklinde, uzunluk 2,5 metre yanlar 1,5 metre, diğer balkon L şeklinde boyu 3 metre yanı 1,5 metre. Yükseklikleri ikisininde 3 metre tavandan tabana.
  • avanoss kullanıcısına yanıt
    söylediğiniz ölçülere göre camla kaplayacağınız alan 33m2 gibi görünüyor hesap doğruysa ve söylediğiniz ısıcamlı olarak m2 fiyatı 390tl gibi bir fiyat baya uygun geldi bana bu hangi marka acaba
  • Bende şu sıralar araştırmaktayım. 18 m2 için farklı fiyatlar aldım. 8mm temperli 5800 TL, ısıcamlı 8000 TL-9000TL ve 10000 TL olmak üzere üç fiyat aldım.
    Alüminyum kalitesi en az 1000 TL oynatıyor. Birde tekerlekler ve plastik aksam farkı var. 10000 tl olan gerçekten farklı tekerleri bile tahta gibi değişik bir malzemeden. Antalyada ısıcama gerek yok diyorlar bakalım bu hafta karar vericem.
  • knathom K kullanıcısına yanıt
    Bende baya araştırdım bu ara en kilit nokta profil kalınlığı ve bağlantı yerlerindeki conta fitil mıknatıs gibi detayları tabi bunun haricinde renk estetik de önemli. Amaca göre değişir klasik 8mm temperli de yapılabilir tabi pek oda gibi kullanılmayacaksa. Ama biraz oda vari olacaksa ısıcamlı hatta klimalı falan kullanacağınız güneş gören bir yerse ısıcamları ısıcam konfor yaptırmanız baya fark edecektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tengri teng tengri

    Bende baya araştırdım bu ara en kilit nokta profil kalınlığı ve bağlantı yerlerindeki conta fitil mıknatıs gibi detayları tabi bunun haricinde renk estetik de önemli. Amaca göre değişir klasik 8mm temperli de yapılabilir tabi pek oda gibi kullanılmayacaksa. Ama biraz oda vari olacaksa ısıcamlı hatta klimalı falan kullanacağınız güneş gören bir yerse ısıcamları ısıcam konfor yaptırmanız baya fark edecektir.
    Camoda marka yapan bir yerle anlaştım oda gibi kullanacağIm için ısıcamlı yaptırmaya karar verdim. Birde ev 8. Kat rüzgar oluyor ağır olsun istedim. 18 m2 9700 anlaştım.
  • knathom K kullanıcısına yanıt
    Hocam ısıcamlı balkon için neler söylüyorlar. Ben de burada bir cam balkoncu arkadaş ile görüştüm. Hocam en fazla 2-3 derece oynar dedi. Siz taktırdığınızda gözlemlerinizi yazabilir misiniz buraya?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.