Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
51.183
Cevap
242
Favori
4.006.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
50. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    Hocam bizim kurum daha 30a'ya yeni yeni geçiyor, G Vectoring için 2018 diyorlar. Bu teknolojinin 2020'den önce geleceğini zannetmiyorum. Ne yazık ki teknolojileri hep çok geriden takip ediyoruz.
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    DSLAM cihazlarının fiyatları 20 bin ile 50 bin TL arası değişiyor. İçlerindeki DSLAM, port ve kart sayısı bahsettiğiniz gibi bölgedeki abone sayısına göre değişiyor.

    İstanbul'da koyulan bir DSLAM kabin 164 VDSL, 256 ADSL abonesine hizmet verebiliyor. ADSL kartlarını çıkarıp VDSL kartta takabilirsiniz. Tekirdağ'da koyulan bir DSLAM kabinde ise sadece 24 VDSL, 36 ADSL abone kapasitesi vardı. Tip7 kabinine bağlayabileceğiniz abone sayısıda koyduğunuz VDSL kartlara ve DSLAM'a göre değişiklik gösterir. Huawei markalı bir Tip7'ye yeni eklenen donanımlarla 550 abone bağlayabilirsiniz. ZTE markalı bir Tip7'ye ise maximum 250 abone bağlayabilirsiniz. İstanbul'da bazı bölgelerde kabinlerin kapasitesinin dolduğu görüldüğü için "bölünen" prosedürü başladı. Örneğin 1 numaralı sahaya bir Tip7 koyuyorduk, artık 1/1 olarak iki tane koyuyoruz. Bu 1/1 bölünen Tip7 abone ihtiyacı olmadıkça aktif edilmiyor, asıl saha dolabına takılıyor. Eğer asıl dolap dolarsa bölünen dolabın herşeyi hazır olduğu için sadece aktif edip kullanıma açılıyor. Henüz bölüneni ile dolan bir DSLAM ise olmadı.
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    teknolojiyi geriden takip etmemizin sebebi nedir peki? Türk telekom fahiş paralar kazanıyor,internet fiyatları gerçekten çok yüksek.Birde diğer ısslerden para alıyor her yerden para akıyor tt'a ama ne fiber alt yapısını artırıyor ne yatırım yapıyor.
  • Hocam turknet tavsiye ederimisiniz afyon daki eve baglatcam web biraz forum doldurdum bu gun aradılar bende bu ayın 23de arayın dedim +90 850 288 8080 hocam kusra bakmayın hep size ait olan konuya yazıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0365634b -- 21 Aralık 2016; 11:50:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bagwell486 B kullanıcısına yanıt
    Kar odaklı çalıştığımız için, şu anda insanları normal VDSL'e geçiremiyoruz ben ADSL ile memnunum diyor. Doğal olarak o yeni teknolojiyi alıp para harcamak istemiyor. Eskiden aboneye sormadan direk VDSL'e geçiriyorduk, şimdi o hakkımız olmadığı için aboneyi VDSL'e geçmesi için ikna etmeye çalışıyoruz. Alternatif ISS'ler hala ısrarla VDSL olan yerde ADSL port istiyorlar. Bu yüzden yeni teknoloji içinde gereksiz kayıp olarak bakıyorlar.
  • 0365634b kullanıcısına yanıt
    İnsanların sabrını sınıyorsun sanırsamda bi gün cok fena patlıyacam onu bil zayıflama sıfır diyorsun ulan sinyal yok kaç olacak hiçmi basmıyor ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AMC

    İnsanların sabrını sınıyorsun sanırsamda bi gün cok fena patlıyacam onu bil zayıflama sıfır diyorsun ulan sinyal yok kaç olacak hiçmi basmıyor ?

    Kardeş arkadaş insanlarla dalga gecmekten hoşlanıyor. Sürekli kafada birşeyler. Bu taşındım diyor. Bir askere gidecegim diyor. Sonra nedense eski eve geri taşınıyor. Bazen farklı bir hesabı var ordan yazıyor. İnsanlar yardım etmek için inatla yılmadan cevap yazıyor ama arkadaş hoşuna gidiyor herhalde. Ben gülerek takip ediyorum kendisini. Yeni lafı da her yere tip koymuşlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Mustifb hocam insanların vdsl e geçmek istememesinin yegane nedeni fiyat ve akk kotalarıdır bunun başka bi nedeni yok. Ben kendimden örnek vereyim alt yapımdan dolayı 7mb civarı hız alıyom

    Adsl 150gb akkyı 7mb ile 1 ay idare ediyorum akk sonrası şuan 3mb fiyat 60tl

    Siz vdsl ile 32mb hız 500gb akk hız düşümü 8mb olsa fiyatta 75tl civarı olsa

    Ben neden vdsl ye geçmeyim kısacası tt nin politikası yüzünden insanlar vdsl ye geçmiyor geçmeyede neden bulamıyorlar hızın dışında bi artısı yok en azından akk sonrası hız düşümü tatmin edici olsa yine düşünebilirler saygılarımla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biz vdslizde ne oldu bu kadar kötü hizmet veren başka bir firma yok sanırım 100mbit paketteyim şuan hızım 10 MEGABİT allah belasını versin bunların ya yeni kablo çek dediler çekdik onu yap dediler yaptık bunu yap dediler yaptık bide sucu bilgisayara ve modeme atmaları yokmu insanı delirtiyor geri zekalı sürüsü bu tt de calısan elemanlar keşke alternatifim olsa
  • Öyledir merak etmeyin ben gerekli kişiler durumu anlatım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0365634b -- 21 Aralık 2016; 16:59:16 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0365634b kullanıcısına yanıt
    Ben şahsi gözlemimden bahsettim. İyi forumlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Mevcutta vectoring destekleyen dslam satın alıp kurulum yapma imkanı varken, neden vectoring desteklemeyen eski tip dslam lar satın alınıyor halen. Bu uygulama mantıksız değilmi?

    2018'de geçebilse yine iyi sayılır TT için. Ben 2018 dende ümitli değilim. Vectoring dslam kurulumları başladığında eski tip dslamlar bir çok avantajını yitirmiş sayılacak zaman içinde, bunun TT'a faydası ne anlayamadım?

    Birde bu vectoring'e geçiş 2018'de ülke çapındamı başlatılması düşünülüyor? Port sayısı olarak rakam varmı tahmini?
    Ayrıca G.fast için plan varmı?
  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    2016 yılının başından bu yana kurulan DSLAM kabinler Vectoring teknolojisini destekliyor. Daha önce koyulan kabinlerde ise VDSL kart değişikliği yapılması gerekecek ve bu değişimler şu anda yavaş ilerliyor. Vectoring, G Fast ve yeni çıkacak birçok modül sadece VDSL kart desteğiyle alakalı bu yüzden kabin tamamen çöp olmuyor. Vectoring için çalışmalar başladı, ve şu anda ülke genelinde 2018 yılında bitmesi bekleniyor ancak bu tarihi tutturabilirler mi bende emin değilim. Bu yavaşlık ile yetişeceğini bende zannetmiyorum.

    G Fast için herhangi birşey yok ve VDSL2 teknolojisi sürekli geliştiği için yapınca tam olsun gibi birşey bekliyorlar. Her teknolojiye para harcamak istemiyorlar. Birde bu teknolojiler her kabine uygulanmayacak, yüksek kullanım oranına sahip kabinlerde uygulanacak.
  • hocam nakil yaptırdım bende yalan veya dalga geçme yok yeterli mi ?değil mi ?
    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Bizim buraya Vdsl dolabı konulmasını bekliyoruz.
    Ellerinde varmıdır? Projenin bitmesini mi bekliyorlar ? Doların düşmesi mi bekleniyor?
    Çin'den gelen ürünlere ekstra %25 vergi konuldu.Bundan dolayı Çin'den ürün gelmiyor mu?
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Vectoring destekli kurulan dslam ların markası nedir?

    Bu kurulan veya ilerde kurulacak olan vdsl dslam'ların 35b profil desteğide varmı? Yada yeni yapılacaklarda 35b profil desteğide olacakmı?

    DSLAM kabinlerin üzerindeki ALU(alcatel-lucent)-HUA(huawei)-ZTE ve kabini montajlayan firmanın ismi yazılı olan metal plakalarda 2010 gibi tarihlerde mevcut. Sizin söylediğinize göre 2016 tarih olan kabinler vectoring desteklimi oluyor?

    VDSL2 ve sonrası teknolojilerde henüz bizlerin bilmediği duyurulmamış teknolojiler varmı TT'un üzerinde çalıştığı?
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Siparişler henüz geçtiğimiz günlerde geldi. Teknikerlerin kontrol etmesinin ardından gönderirler, İstanbul'da kurulacak yerlere kurulumlar yapılıyor.
  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    Alcatel ile anlaşmamız bitti artık kabinleri Huawei ve ZTE üretiyor. 2016 tarihli bütün kabinlerin Vectoring desteği var daha önceki modeller içinde içlerindeki VDSL kartı değiştiğinde gerekli desteğe sahip oluyorlar. Ancak Alcatel'de sorun olduğu için hala 30a'ye geçilemeyen yerler oldu. 35b ile ilgili dediğim gibi üzerinde çalışılıyor ama uygulamaya 2018 yılından önce geçeceğini zannetmiyorum.

    Üzerinde laboratuvar ortamında Korea Telecom ortaklığında çalışılan VDSL2+ kodlu bir teknoloji var. Teoride bu teknolojiyle 3 km'ye 24 Mbps ve üzerindeki hızların verilmesi öngörülüyor.
  • mustifb hocam yasadığımız yerde bildiğim kadarıyla sadece FTTB ile fiber hizmedi veriliyor.
    vdsl bağlatabilmek ne gibi bi işlem yaptırmam gerekir. TT ye vdsl başvurusu yapmam yeterli midir ?
    veya eğer mümkünse adres versem kontrol edebilir misiniz vdsl için gerekli saha dolabı yakınlarda mevcutmudur.

    teşekkürler.
  • Daha önce Beykoz (Ortaçeşme-Çamlıbahçe) konusunda mesajlaşmıştık sizinle. Sokağımızdaki kutu hala aktif edilmemiş malesef. 6 ay filan oldu neredeyse. Sizin bu kutuları ne zaman aktif edileceğini öğrenme yetkiniz mevcut mudur?
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.